Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Έκτακτο! «Τέλος τα σύνορα της Ελλάδας!»

sunro

Την ουσιαστική κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν, επιθυμούν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και μάλιστα πρόκειται να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε σήμερα το Associated Press.
Η εξέλιξη προκύπτει από την προσφυγική κρίση, που έχει πλέον τρομοκρατήσει την Ε.Ε, με το Associated Press να επικαλείται εσωτερικό έγγραφο της Ένωσης , για τα όσα υποστηρίζει.
Όπως παρουσίασε σήμερα το πρακτορείο, υπάρχει ένας ειδικός, έκτακτος μηχανισμός, μέσω του οποίου υπάρχει η δυνατότητα να επανέλθουν οι έλεγχοι στα σύνορα, χρήση του οποίου αναμένεται να γίνει από πολιτικούς κύκλους της Ε.Ε.
Ως αιτία, ώστε να γίνει χρήση του μηχανισμού, παρουσιάζεται η Ελλάδα και η περίπτωση που εν κατορθώσει να συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις των εταίρων της, για το μεταναστευτικό.
Η είδηση ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά, την συνολική παραδοχή από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ότι η λειτουργία της Σένγκεν βρίσκεται σε κίνδυνο.
Το θέμα είναι πως η κατάσταση στο Αιγαίο είναι ανεξέλεγκτη και παρότι σχεδόν οι περισσότεροι ευρωπαίοι, έχουν παραδεχτεί ότι μοιάζει αδύνατος ο έλεγχος των θαλάσσιων υδάτων, πιέζουν όλο και περισσότερο για διαφύλαξη του Αιγαίου, γεγονός που γεννά ερωτήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more