Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Η άποψη του πρώην Δημάρχου Έδεσσας Γ. Σόντρα για το BREXIT


Και όμως δεν το πίστευαν οι ηγέτες και οι αξιωματούχοι της ΕΕ…και αιφνιδιάστηκαν, όπως προέκυψε, από τις δηλώσεις τους, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία.
Αλαζονικά, σχεδόν νομοτελειακά ανέμεναν την επιβεβαίωση… της δικής τους εκφοβιστικής αλήθειας…την επικυριαρχία της ευρωσυστημικής οικονομικής αντίληψης που υπηρετούν… της  οργάνωσης της ενοχικής κοινωνίας που σταδιακά εγκαθιστούν…και φυσικά των ενδοεταιρικών σχέσεων υποτέλειας που οικοδομούν με γνώμονα τα οικονομικά συμφέροντα που υπηρετούν.
Και όλα αυτά στην Ευρώπη των λαών που επανειλημμένα αιματοκυλήθηκε μέχρις ότου οι κάτοικοί της, καταφέρουν να οριοθετήσουν τη σχέση τους με το τυραννικό οικονομικό κατεστημένο, που μεταλλασσόμενο, προσαρμοζόταν με απίστευτη ευκολία στις ανάγκες της κάθε περιόδου,  χρησιμοποιώντας …άλλοτε  μαστίγιο και άλλοτε  καρότο.
Στην τελευταία φάση αυτής της αέναης διαπάλης,  το οικονομικό κατεστημένο έξυπνα έχει φροντίσει  να ταυτιστεί στη συνείδηση μας… η Ευρώπη των λαών, με την Ευρωπαική Οικονομική Ένωση ¨ χάλυβα και άνθρακα¨  ( Έτσι ξεκίνησε και καλό είναι να μην το ξεχνάμε)…. η Ευρώπη με τη Ευρωπαϊκή Ένωση… και άρα ο ευρωμονόδρομος ως η συμφερότερη επιλογή όλων μας, ανεξαρτήτως των επιπτώσεων και πέρα από τις περιφερειακές διαφορές μας.
Έτσι το ΟΧΙ των Βρετανών στην ΕΕ, μολονότι εκφράζει τη δική τους ιδιαιτερότητα,  έγινε υπόθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ευρωπαίων πολιτών και από  μύχια επιθυμία, έγινε κραυγή για ανατροπή της αδιέξοδης πολιτικής λιτότητας που ακολουθείται και πλήττει κύρια τους ασθενέστερους οικονομικά και τους ανέργους.
Εθνικιστικά κόμματα, φασιστικά εξαμβλώματα με λαϊκίστικη, ρατσιστική και  ακροδεξιά ρητορική επιχείρησαν και συνεχίζουν να προσπαθούν τη χειραγώγηση αυτής της αντίδρασης …ευτυχώς ανεπιτυχώς. Κατασκευασμένα πολιτικά αναχώματα ,παράγωγα του συστήματος, που επενδύουν στο φόβο και την αγωνία για επιβίωση,  επιχειρούν τον αποπροσανατολισμό μας, με αποτέλεσμα  ζητήματα δημοκρατίας  και κατάλυσης δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα, να περνούν σε δεύτερη μοίρα.
Σε αυτή τη φοβισμένη Ευρώπη που δυστυχώς τα συντηρητικά αντανακλαστικά της ενισχύονται, το BREXIT χάλασε τη ¨σούπα¨, το μήνυμα του δημοψηφίσματος ¨άρον-άρον¨ αλλοιώνεται από τους εντεταλμένους, θαμπώνει μη και γίνει φάρος και οδηγός για τους λοιπούς και κινδυνεύσει το σαθρό Ευρωπαϊκό οικοδόμημα που με ευλάβεια υπηρετούν  ¨οι μαστροποί¨ των Βρυξελλών.
Τα περίπου 18.000.000 ΟΧΙ των Βρετανών ούτε ρατσιστικά ούτε ξενοφοβικά ήταν, πονεμένα και εξαθλιωμένα μπορεί…σίγουρα όμως με περισσή αξιοπρέπεια, γιαυτό και αυτή η ιστορική, κατά δήλωση Ρέντζι απόφαση, πρέπει να γίνει απόλυτα σεβαστή.  Τόσο που να τους γεμίζει φόβο η δύναμή της.
Ίσως έτσι καταφέρουμε να αλλάξουμε την αδιέξοδη ¨ενωμένη¨ πορεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more