Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Άνθρακας ο θησαυρός της ανώνυμε ;επιστολής καταγγελίας του πρώην Αντιδημάρχου Τ.Υ. Κώστα Δεληγιαννίδη !

    


Του Λύσανδρου Αμιτζόγλου δημοσιογράφου 

Άνθρακας αποδείχθηκε τελικά ο θησαυρός της ανώνυμης επιστολής (υπογράφετε ως κάτοικοι Γαλατάδων – Καρυώτισσας) που στάλθηκε στις 3 Ιουλίου προς τον Δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης αλλά και προς τον Εισαγγελέα Γιαννιτσών και Έδεσσας (!!!) . Η επιστολή στοχοποιεί καθαρά τον μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δεληιγαννίδη Κωνσταντίνος, επιρρίπτοντας του την ευθύνη για την καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου της Αποχέτευση και του Βιολογικού καθαρισμού των Γαλατάδων και της Καρυώτισσας τα τελευταία χρόνια αναφέροντας ότι ΄΄ αυτός είναι η αιτία που δεν προχωράει το έργο εδώ και χρόνια εφόσον δεν παίρνει το έργο εργολάβος της αρεσκείας του, από τον οποίο θα έχει ιδίο όφελος σύμφωνα με πληροφορίες μας΄΄ καταλήγει η επιστολή . Και συνεχίζει η επιστολή ρωτώντας τον δήμαρχο γιατί διατηρεί για πολλά χρόνια τώρα τον κ. Δεληγιαννίδη Αντιδήμαρχο Τ.Υ.  και δεν το αλλάζει και αναρωτιέται η επιστολή εάν ΄΄ ο κ. Δεληιγαννίδης είναι αναντικατάστατος και δεν υπάρχου άλλα ικανά στελέχη για την θέση αυτή. Απ΄ ότι γνωρίζουμε υπάρχουν και άλλα ικανά στελέχη στην παράταξη που διοικεί αυτή την στιγμή τον Δήμο΄΄  κλείνει η επιστολή. Η επιστολή στάλθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μας από το Ταχυδρομείο της Αλεξάνδρειας στις 6 Ιουλίου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
    Το θέμα λοιπόν αυτό ήρθε προ ημερήσια διάταξης στο τελευταίο Δ.Σ. όπου αρχικά αναγνώστηκε η επιστολή από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Πασαλή, Στην συνέχει ο πρόεδρος του Δ.Σ. εξέφρασε την αμέριστη στήριξη στο πρόσωπο του κ. Δεληιγανίδη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ΄΄ επειδή γνωρίζουμε τον κ. Δεληγιαννίδη από την ιδιωτική του δραστηριότητα και την πολυετή του παρουσία στην αυτοδιοίκηση, ως ένα άξιο, ικανό και έντιμο άτομο σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε αποδεκτά τα αναγραφόμενα στην επιστολή τα οποία θεωρούμε κακοήθη και εμπαθή με σκοπό την συκοφαντική δυσφήμιση και σπίλωση του ονόματος του κ.΄Δεληιγιαννίδη, αλλά απαξιώνει και τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης  Είναι μια απαράδεκτη επιστολή καταδικαστέα.΄΄
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

     Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Δεληγιαννίδης ευχαριστώντας τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια και την στήριξη στο πρόσωπο του. Αναφερόμενος στο ιστορικό της επιστολής ο  κ. Δεληγιαννίδης είπε ότι : στις 7 Ιουλίου επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά η συνάδελφος δημοτική σύμβουλος και δικηγόρος κ. Κουτσοκώστα Ζωή λέγοντας του ότι παρέλαβε μία επιστολή η οποία γράφει μέσα συκοφαντίες και κακοήθειες εναντίον μου. Και θεωρεί ότι είναι επείγων να συναντηθούμε, να την διαβάσω και να δούμε πως θα ενεργήσουμε στην συνέχεια .
    Πραγματικά την επομένη 8 Ιουλίου συναντήθηκα στο γραφείο της ανέγνωσα την επιστολή και της ζήτησαν να επισκεφτούμε την εισαγγελία. Πράγματι συναντηθήκανε με την Αντεισαγγελέα από την οποία ζήτησα την προστασία της δικαιοσύνης. Ζήτησα κάποια πράγματα και πρόφερα κάποια πράγματα. Δηλαδή.  Έδωσα εξουσιοδότηση στην Αντεισαγγελέα για άνοιγμα όλων των τραπεζικών μου λογαριασμών από τις 1/1/2011 που εξελέγχει δημοτικός σύμβουλος στον καλλικρατικό Δήμο Πέλλας. Και αν είναι αναγκαίο και τους λογαριασμούς των συγγενικών μου προσώπων.
    Μετά την συνάντησή μας με την Αντεισαγγελέα η οποία απέβη άκαρπη όσον αναφορά την προστασία της δικαιοσύνη απέναντι στο πρόσωπό μου από τις αήθεις συκοφαντίες και αθλιότητες, ζήτησαν σύγκληση της δημοτικής παράταξης. Μετά την σύγκλιση και την συζήτηση και από την στιγμή που ο Δεληγιαννίδης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αποφράστηκε να μπει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να αναζητηθεί.
    Με την επιστολή αυτή δεν γίνετε επίθεση μόνο στο πρόσωπο  μου αλλά σε όλη την τοπική αυτοδιοίκηση εκβιάζοντας ουσιαστικά τους αιρετούς για το πως θα συμπεριφέροντε όταν έχουν θέσεις ευθύνης. Όσον αναφορά την δική μου παρουσία στα 26 χρόνια που υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξα πάντα ασυμβίβαστος. Και θα συνεχίζσω να είμαι σε θέματα διαφάνειας, εντιμότητας, ειλικρίνειας . Και θα είμαι πάντα παρόν και έτοιμος να συγκρουστώ με την διαφθορά. Πάντα ήταν υπεύθυνη η στάση μου σε τι αφορά τέτοια θέματα. Πέρα όμως από την εξουσιοδότηση προς την εισαγγελέα για άνοιγμα τον τραπεζικών μου λογαριασμών, το ίδιο ισχύει για τον οποιοδήποτε έχει την παραμικρή αμφιβολία ή ερωματικό μετά την συκοφαντική και αήθη επιστολή εναντίον μου.
     Για όσους γνωρίζουν τις διαδικασίες εκτέλεσης των έργων ουδεμία συμμετοχή έχω με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου Τ.Υ. αφού δεν είμαι στη οικονομική επιτροπή ως μέλος της, διότι ως γνωστόν  αυτά τα δυο έργα έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα την οικονομική επιτροπή Αν κάποιος θέλει να πει κάτι για τα έργα αυτά θα πρέπει να μιλήσει με τα μελή της οικονομικής επιτροπής,  των επιτροπών αξιολόγησης των εργολάβων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό αυτό. Είναι απορροίας άξιον πως αντί να στρέφονται κατά της επιτροπής στρέφονται κατά του Αντιδημάρχου. Αυτό που ζητώ από το σώμα είναι, αυτό που έκανε ο πρόεδρος και τον ευχαριστώ για την παλικαρίσια στάση και θέση που είχε απέναντί μου. Επίσης αυτό που πρέπει να γίνει στην παρούσα φάση είναι για όσους συναδέλφους δεν συμμετέχουν στην επιτροπή, να ενημερωθούν για τα δύο έργα. Μέσα από εκεί φαίνετε ξεκάθαρα ότι ο Δεληγιανίδης δεν έχει καμία σχέση με τα έργα. Πόσο μάλλον να μεθοδεύσει έτσι τα πράγματα ώστε να πάρουν τα έργα κάποιοι εργολάβοι της αρεσκείας μου. Είναι ξεκάθαρο ότι ουδεμία σχέση έχω με την εμπλοκή στα δύο έργα.
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Στην ίδια καταδικαστική γραμμή κινήθηκε σύσσωμη και η αντιπολίτευση μιλώντας εκ μέρους των παρατάξεων οι κ.κ. Ελευθερίιου, Καστερίδης, Πετρίδης, Παπαδοπούλου χαρακτηρίζοντας άθλια και συκοφαντική της επιστολή αυτή πόσο μάλλον όταν είναι ανώνυμη. Ο κ. Δεληγιαννίδης δεν ήταν μέλος της εικονικής επιτροπής ούτε της Δ.Ε.Υ.Α.Π. και τέλος πάντων όποιος θέλει κάτι μπορεί επώνυμα να απευθυνθεί στα όργανα του δήμου του οποίου η πόρτες είναι ανοιχτές σε όλους.
ΜΠΑΛΤΖΙΔΗΣ
     Ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Μπαλτζίδη ο οποίος τόνισε ότι η 26 χρονη πορεία του κ. Δεληιγανίδη στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι πολύ μεγάλη. Για τον ίδια είναι μία σειρά ετών υπηρέτησης της αυτοδιοίκησης με συνέπεια ευθύτητα που την έχτισε διαχρονικά Έχει χτίση με τον δημότη μια αγαστή σχέση ειλικρίνειας  καλής διάθεσης και συνέπειας. Άρα λοιπόν αυτός ή αυτή με Η ή ΟΙ, δεν ξέρουμε αν είναι ένας ή δυο ή τρεις που είχαν αυτή τέλος πάντων ιδέα πίσω από τη ανωνυμία τους, να την μοιράσουν στον κόσμο, όσοι τέλος πάντων την έχουν πάρει.
      Εν τέλει προσωπική μου άποψη είναι ότι τόσες μέρες αυτοί οι άνθρωπου δεν δυσφημίσανε έναν άνθρωπο αλλά τον διαφημίζουνε διότι όλο το σώμα σήμερα καταδικάζει σύσσωμο την ενέργεια αυτή.  Αλλά βλέπουμε όλοι σήμερα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πόσοι χιλιάδες άνθρωποι μέσα από την ανωνυμίας κρύβουν την όποια προσωπικότητα έχουν αν την έχουν, ακόμα και το ίδιο τους το φύλλο (!!!) γιατί για μένα αντριλίκι δεν είναι αυτό που χαρακτηρίζει σωματικά έναν άνδρα αλλά το αντριλίκι είναι στην ψυχή και στο μυαλό ! Αυτές τις επιστολές τις γράφουν άνθρωποι που δεν έχουν αγαπηθοί αλλά έχουν πολύ κακία μέσα τους !
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Στην ίδια καταδικαστική γραμμή ήταν και η θέση του δήμαρχου λέγοντας ότι όλα τα έργα έχουν διαφανείς διαδικασίες αναρτώνται στην διαύγεια και από τότε που έχει αναλάβει η αυτή η δημοτική αρχή δεν υπάρχει μονοψήφιος αριθμός έκπτωσης σε καμία δημοπρασία που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Κάτι που όπως ξέρουν οι παλιότεροι ήταν πάγια τακτική παλιά. Μπορεί η κοινωνία μας να έχει τροφοδοτηθεί τελευταία με διάφορα θέματα διαφθοράς και διαφάνειας. Αλλά το το δημιουργούμε μύθους  ή να παίζουμε το παιχνίδι των μαγισσών θα χάσουμε τον προσανατολισμό μας. Εμείς έχουμε εκλεγεί για να δουλέψουμε και δεν πρόκειται να μας παρασύρει κανείς από αυτόν εδώ τον στόχο μας . 

1 σχόλιο:

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more