Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ευθύνες έχουν αυτοί που διοικούν στην Έδεσσα και όχι ο Λαός



Αποτέλεσμα εικόνας για Λαός Έδεσσας 
Ανοικτή επιστολή


Ο σοφός άνθρωπος πρέπει όχι να μετανοεί, αλλά και να προνοεί
Επίχαρμος

Δυστυχώς η πόλη έχει τις ευθύνες της
Δημ. Γιάννου, Δήμαρχος Έδεσσας


Κύριε Δήμαρχε,

Στις πένθιμες και στενάχωρες ώρες, στο θάνατο του αείμνηστου Αναστάσιου Μπίλλη, βγήκε από το μυαλό σου σα βέλος το  ακυρίευτο  θράσος και με απερίσκεπτη αθυροστομία κατηγόρησες αδίστακτα τους Εδεσσαίους δημότες για τα συμβάντα και περιστατικά της πόλης. Έριξες με ευκολία βαριά μομφή, τα δικά σου λάθη, την αδιαφορία των δημοτικών συμβούλων, τις ευθύνες σας στον απλό και υπάκουο λαό της Έδεσσας.



Ως πολίτης εγώ και όλοι οι Εδεσσαίοι δεν δεχόμαστε αυτές τις αστήριχτες κατηγορίες. Τις απορρίπτουμε ασυζητητί και γενναία. Αναρωτιόμαστε, όμως,  ξαφνιασμένοι γιατί να φταίμε εμείς οι δημότες και γιατί έχουμε ευθύνες; Αφού ως δημότες πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας, εκτελούμε ως νομιμόφρονες πολίτες τις  υποχρεώσεις. Εμείς ο λαός δεν έχουμε καμία σχέση με την εξουσία. Άρα αυταπόδεικτο το αξίωμα: Ευθύνες έχουν αυτοί που διοικούν την πόλη και όχι ο λαός. Για αυτό λέμε ξεκάθαρα και παλικαρίσια την αλήθεια: Εσείς κύριε Δήμαρχε και το δημοτικό συμβούλιο, φταίτε ολοκληρωτικά και αναμφισβήτητα και εσείς έχετε τις ευθύνες πλήρως και οριστικά.



Τώρα να περιγράψουμε τα περίφημα έργα σας. Έξι χρόνια περίπου οδηγήσατε το καράβι «Καταρράκτες» και επιτέλους καταφέρατε να το βουλιάξετε. Εύγε για το κατόρθωμα σας που όλα  τελείωσαν  καταστροφικά. Με σβελτάδα, όμως, και επιτηδειότητα εσείς και η μείζονα αντιπολίτευση, το χρέος των καταρρακτών, περίπου 4.000,000 ευρώ, ρυθμίσατε τεχνηέντως σε ληξιπρόθεσμα και έτσι ησυχάσατε και σώσατε τα σπίτια σας. Και το χρέος ασφαλώς το φορτώσατε στον καημένο και ταλαίπωρο δημότη, αφού φυσικά αυτός έχει τις ευθύνες.  Εσείς οι άξιοι και ικανοί λευκές περιστέρες!!!

Και συνεχίζουμε το πορτρέτο σας με τις άπειρες δραστηριότητες. Με τη δύναμη της εξουσίας  κρατάτε  τα κλειδιά της πόλης και της διοίκησης. Και για να έχετε έργο κλειδώνεται και κλείνετε, αλλά να μην έχετε και πολλές σκοτούρες: Έκλεισε κι έφυγε το πανεπιστήμιο, , το καναβουργείο αραχνιασμένο και τρέχει η στέγη, η Εστία μοιρολογά την άδικη τύχη της, το Ξενία αφρόντιστο μουχλιάζει, το Μουσείο νερού στέρεψε, ο Μ. Αλέξανδρος άγνωστο πότε θα λειτουργήσει, σε λίγο ξανά θα κλείσει το κολυμβητήριο. Έξι χρόνια παραμένει κλειστό το Χατζηγιάννειο πολιτιστικό κέντρο κι όπως πάει ποτέ δεν θα λειτουργήσει, ευτυχώς κάνατε τρεις κατουρήθρες και το δροσίζουν, την ίδια μοίρα θα έχει και το αρχοντικό του Βαροσίου όπως και η οικία-δωρεά του Σταύρου Τερζή άγνωστη και ξεχασμένη. Για όλα αυτά τα κλειστά, τα σκοτεινά και αφώτιστα φταίνε οι Εδεσσαίοι δημότες! Εσείς χαίρεστε τη δόξα, καμαρώνεται περήφανα, στέκεστε αδιάφοροι για την προκοπή και πρόοδο της πόλης. Και τώρα που κρατάτε τα κλειδιά, την εξουσία, σας απομένει το τελευταίο μεγαλειώδες έργο να κλείσετε και να κλειδώσετε τον Δήμο. Για όλα αυτά κι άλλα που αφήσαμε για άλλη φορά ευθύνες έχει μόνο ο λαός.



Με τιμή



                                           Νίκος Καραμανάβης    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more