Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟΙ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΑποτέλεσμα εικόνας για έλεγχοι αγορανομικοί

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, οι εκτεταμένοι έλεγχοι που άρχισαν στις 29 Αυγούστου 2016 σε επιχειρήσεις εστίασης, καταστήματα πώλησης τροφίμων, και ξενοδοχειακές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα, από τις 29 Αυγούστου 2016 έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν αγορανομικοί έλεγχοι και έλεγχοι ποιότητας τροφίμων (επισήμανση - ενδείξεις τροφίμων, έλεγχος ελαιολάδου σε καταστήματα μαζικής εστίασης, έλεγχος φέτας, έλεγχος παραστατικών, έλεγχος καταγγελιών κτλ.) σε συνολικά 32 επιχειρήσεις (καταστήματα τροφίμων, καταστήματα μαζικής εστίασης, γνωστές αλυσίδες καφέ, ζαχαροπλαστεία, αρτοζαχαροπλαστεία, λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία και πάρκινγκ αυτοκινήτων). Μάλιστα, οι έλεγχοι δεν εξελίχθηκαν μόνο κατά τις πρωινές ώρες. Κλιμάκια υπαλλήλων προέβησαν σε ανάλογους ελέγχους και κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως σε επιχειρήσεις εστίασης.
Τα συνεργεία ελέγχου προχώρησαν σε δειγματοληψίες τροφίμων από επιχειρήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και στις περιοχές Μαρτίου και Βότση. Αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων για να εξακριβωθεί η κανονικότητα ή μη των δειγμάτων και να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από το νόμο όπου χρειαστεί.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα (29 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου 2016) κλιμάκια υπαλλήλων του Γραφείου Μετρολογίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν εξειδικευμένους ελέγχους για την σωστή λειτουργία των ζυγαριών σε καταστήματα τροφίμων, λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ.
Αναλυτικότερα έλεγξαν 117 ζυγαριές σε 30 επιχειρήσεις στην Καλαμαριά (περιοχές Σοφούλη – Φοίνικα), σε 31 στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και σε 5 στην περιοχή του εμπορευματικού σταθμού του αεροδρομίου Μακεδονία. Σε όλες τις περιπτώσεις οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις.
Στο μεταξύ, όπως έχει ανακοινώσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι συνεχίζονται, ενώ θα επεκταθούν σε άλλες γεωγραφικές περιοχές της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου