Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Στη Σκιάθο η Εκστρατεία HELMEPA-Lloyd’s Register Foundation


Αποτέλεσμα εικόνας για Σκιάθος

Στη Σκιάθο μεταφέρεται από 26 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2016, η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», που υλοποιεί η HELMEPA σε 14 περιοχές της Ελλάδας, την τριετία 2014-2017, με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyds Register Foundation* (LRF).

Πέρα από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να προσφέρει πληροφόρηση στις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας με διαφορετικό, βιωματικό, σύγχρονο τρόπο ώστε να εμπνεύσει τα παιδιά στην περιφέρεια της χώρας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Οι δράσεις της Εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος», υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και η περιβαλλοντική Έκθεση της Εκστρατείας θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Μπούρτζι. Η HELMEPA θα ξεναγήσει στην Έκθεση όλους τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού. Επίσης, γίνεται προσπάθεια να επισκεφθούν την Έκθεση μαθητές και εκπαιδευτικοί Γυμνασίων της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, με δαπάνες της Εκστρατείας.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00. Η Έκθεση θα λειτουργεί για τα σχολεία τις καθημερινές 09.00-13.00 και θα παραμένει ανοικτή για το κοινό το απόγευμα 17.30-19.30 και το Σαββατοκύριακο 10.00-13.00.

Επίσης, στο πλαίσιο της Εκστρατείας, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι, θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον

P

R
E
S
S

R
E
L
E
A
S
E
 
».

Την ίδια ημέρα το πρωί, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της παραλίας Ασέληνος σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος Marine Litter Watch Month που στοχεύει στην προώθηση της συμμετοχής των πολιτών σε ερευνητικές δράσεις (citizen science).

Περισσότερες πληροφορίες:
HELMEPA                                                                 Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος»
Περιβαλλοντικός Τομέας                                             Θεόδωρος Τζούμας
Τηλ.: 210 9343088                                                      Τηλ.: 6938246755
Email: environment@helmepa.gr                                    Email: info@syllogos-skiathos.gr
                                                                                   
Σημείωση για τους εκδότες:
Το Lloyds Register Foundation υποστηρίζει προγράμματα εκπαίδευσης, ενημέρωσης κοινού και εφαρμογής της έρευνας στους τομείς μηχανικής, τεχνολογίας και ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος όλων. http://www.lrfoundation.org.uk/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου