Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

ΣΟΚ! Περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας...ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Μετά τη χτεσινή δικαστική εξέλιξη που αφορά στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδωρίδη, άμεσα, σήμερα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προέβη στον ορισμό αναπληρωτή του, τοποθετώντας την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αθηνά Αηδονά, η οποία θα ασκεί το σύνολο των καθηκόντων του.

Αψυχολόγικη απόφαση 
Σίγουρα η απόφαση αυτή του Περιφερειάρχη είναι πέρα για πέρα αψυχολόγιτη υπό την έννοια ότι θα μπορούσε να οριστεί αναπληρωτής αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κάποιος περιφερειάκος από τους εκλεγμένους της Πέλλας. Πέτρος Ζέρζης, Λάκης Βασιλειάδης, Μαρία Ζωγράφου και Μαρία Καράμπελλα είναι οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι. Τα ερωτήματα που τίθενται ει ναι πολλά. Καταρχήν πως θα διοικήσει μια περιφερειακή σύμβουλος από την Θεσσαλονίκη που δεν γνωρίζει τα προβλήματα της Πέλλας; Όταν τεθούν ζητήματα που θα αφορούν την Πέλλα με ποιο κίνητρο θα υπερασπίζεται τα προβλήματα της περιοχής; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά ερωτήματα που τίθενται και σίγουρα θα περιμένουμε απάντηση από τον κο Τζιτζικώστα. Βεβαίως στον Καλλικράτη υπάρχει μια διάταξη που αναφέρει ότι όταν τίθεται σε αργία εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχης πρέπει να αναπληρώνεται από αντιπεριφερειάρχη. Στη σύσκεψη που έγινε στην Θεσσαλονίκη πριν βγει η ανακοίνωση, οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες αρνήθηκαν να αναλάβουν όπως και ο κος Καλαϊτζίδης Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας ο οποίος επικαλέστηκε φόρτο εργασιών. Έτσι ορίστηκε η κα Αηδονά η οποία είναι εν ενεργία αντιπεριφερειάρχης. Θα μπορούσε όμως ο κος Τζιτζικώστας να ορίσει κάποιον περιφερειακό σύμβουλο απο την Πέλλα θεματικό αντιπεριφερειάρχη και στη συνέχεια να οριστεί αντιπεριφερειάρχης Πέλλας αφού πρώτα ζητούσε παραίτηση κάποιου από τους εν ενεργεία 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ

Μια γνωστή Θεσσαλονικιά με ουσιαστική και γόνιμη παρουσία στα κοινά την τελευταία 20 ετια (στο Δικηγορικό Σύλλογο, στο Ταμείο Νομικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε πολλούς κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς φορείς) η Αθηνά Αηδονά – Αθανασιάδου είναι Περιφερειακή Σύμβουλος Κ. Μακεδονίας με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικωστα.


Η Νανά Αηδονά – όπως είναι ευρύτερα γνωστή - ενεργοποιήθηκε στα θέματα του κλάδου της από τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα ως μαχόμενη δικηγόρος και Διευθύντρια της Νομικής Υπηρεσίας του ΟΑΣΘ, για να εκλεγεί κατ΄ επανάληψη από τους Δικηγόρους της Θεσσαλονίκης στη διοίκηση του Ασφαλιστικού Ταμείου Υγείας τους (ΤΠΔΘ) στο οποίο διατέλεσε Ταμίας, Γενική Γραμματέας και τελικά Πρόεδρος. Ως Πρόεδρος του Ταμείου Νομικών αργότερα προσέφερε σημαντικό έργο και αναγνωρίστηκε για την αποτελεσματική συμβολή της σε καίρια ζητήματα της Επικούρησης των Δικηγόρων (ΚΕΑΔ).

Υπήρξε επίσης Αντιπρόεδρος της ΔΕΘ Α.Ε, Μέλος του Δ.Σ. του ΑΧΕΠΑ, του Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, του Δ.Σ. του Ιδρύματος του Ορφανοτροφείου Μέλισσα και του Δ.Σ. του Ασύλου του Παιδιού.

Η είσοδος της στην πολιτική , αρχικά ως υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης και κατόπιν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Νομαρχιακή Σύμβουλος, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο και επισφραγίστηκε από θέσεις ευθύνης, όπως αυτή της Αντινομάρχου Υγείας και στη συνέχεια, της Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η μετάβαση από τη Νομαρχια στην Περιφέρεια τη βρίσκει Περιφερειακή Σύμβουλο στην ΠΚΜ και Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβούλιου Κ. Μακεδονίας, μια θέση που κατελάμβανε για πρώτη φορά γυναίκα ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Από τον Ιανουάριο του 2013 και με Περιφερειάρχη τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ανέλαβε καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Δημοσιονομικής Πολιτικής της Π.Κ.Μ, της δεύτερης μεγαλύτερης ελληνικής Περιφέρειας, που, όπως είναι γνωστό διαχειρίζεται μεγάλου ύψους Κοινοτικά κονδύλια και αντίστοιχες επενδυτικές προτάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου