Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Ρώτησαν μεν, απάντηση δεν πήραν δε για τους Καταρράκτες Έδεσσας




Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας

ΓΡΑΦΕΙ   Η   ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ   ΣΙΣΚΟΥ   ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

  Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας,  συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της  καθημερινότητας  των πολιτών και τα οποία μεταφέρουν από την κοινωνία τα μέλη του. Παρών ο δήμαρχος, Δημήτριος Γιάννου, για τις  απαντήσεις .
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ  ΒΑΣΊΛΗΣ: Ενδιαφέρθηκε να μάθει για το Χ.Υ.Τ.Α.(Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων), το Καναβουργείο, την άδεια του κολυμβητηρίου και τη μελέτη της αναβάθμισής του.
    H απάντηση του δημάρχου για το Χ. Υ.Τ.Α. είναι, ότι υπάρχει νόμος  που βγαίνει σε διαβούλευση. Ακόμα, ο Δήμος, μπορεί  να κάνει κάτι καλύτερο από αυτό που υπάρχει. Η Αλμωπία που χρησιμοποιεί το Χ.Υ.Τ.Α. πληρώνει και τον εργολάβο. Έρχεται μια αύξηση, όμως υπάρχουν τα ανταποδοτικά από την Αλμωπία και δε θα ανέβουν τα τέλη. Είναι καλά, και θα ανανεωθεί ξανά  η σύμβαση με τον εργολάβο.  
   Για το καναβουργείο, επίκεινται  συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον, για να γίνουν συζητήσεις με σύνεση και προοπτική. Υπάρχει σχέδιο που θα παρουσιαστεί  από τις τεχνικές υπηρεσίες. Οι  βανδαλισμοί είναι συνεχείς, γίνονται έλεγχοι  γύρω από την τουριστική περιοχή των καταρρακτών και γενικά γύρω από την πόλη της Έδεσσας. Το προσωπικό δεν επαρκεί, αφού χρήματα δεν υπάρχουν.
  Με   το κολυμβητήριο είναι καλά αφού δεν αφήνει ελλείμματα, πρέπει όμως να δοθεί μια λύση στο τεράστιο πρόβλημα που λέγεται ενεργειακή αναβάθμιση. Υπάρχει σκέψη να χρησιμοποιηθεί και από τα  σχολεία.
   ΦΟΥΝΤΑΛΗΣ  ΜΙΧΑΛΗΣ : Φρόντισε να πάρει πληροφορίες για την τύχη των εργαζομένων στην επιχείρηση των Καταρρακτών,  και την καταλληλότητα του νερού στην κοινότητα  της Πλατάνης.
    Ο απάντηση του δημάρχου είναι πως θα τακτοποιηθούν οι εργαζόμενοι, αφού πρόκειται να ψηφιστεί νομοσχέδιο στο οποίο υπάρχει ευεργετική διάταξη.
    Και το νερό της Πλατάνης με τις τελευταίες αναλύσεις  βγαίνει πόσιμο.
    ΡΥΣΑΦΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ : Το ενδιαφέρον του εστιάστηκε στο κολυμβητήριο και την εκκαθάριση της επιχείρησης  καταρρακτών, μάλιστα απαίτησε  ενημέρωση  από πρώτο χέρι.
    ΤΑΜΒΙΣΚΟΥ  ΕΦΗ: Επίσης ζήτησε πληροφορίες για το χρέος και την εκκαθάριση, τα αδέσποτα, και τη κατάσταση στα δημόσια αποχωρητήρια.
     Δ. ΓΙΑΝΝΟΥ: Μετά τη διαδικασία, ο εκκαθαριστής θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα, ακόμα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Τα χρέη θα τα αναλάβει ο διαχειριστής, το έλλειμμα δε θα πάει στον προϋπολογισμό του δήμου, ούτε θα χρεωθούν οι δημότες, τόνισε ο Δήμαρχος.
    Στο κυνοκομείο χρειάζεται να γίνει  επέκταση  για να προστεθούν και άλλα σκυλιά, αυτό με το νόμο που ψήφισε ο Σπίρτζης είναι δύσκολο, αφού πρέπει να ξεχαστούν προμήθειες,  αναθέσεις και χρηματοδότηση. Ευτυχώς εγκρίθηκαν τα ληξιπρόθεσμα, είναι 2.100.000 ,   είναι μια ανάσα  αφού θα δώσουν λύσεις σε προβλήματα. Ο Δήμος είναι με τη πλάτη  στο τοίχο. Παίζουμε με τα νούμερα και τους αριθμούς ,δήλωσε ο Δήμαρχος Έδεσσας .
     Όσον αφορά τα δημόσια αποχωρητήρια, είναι σ’αυτή την κακή κατάσταση επειδή οι υπάλληλοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
    Εξετάστηκαν 31 θέματα ημερήσιας διάταξης  τα οποία εγκρίθηκαν,  μόνο το θέμα με την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Αστυνομικής Διοίκησης Πέλλας  και του Σκοπευτικού Συλλόγου, σχετικά με την παραχώρηση στους αστυνομικούς του χώρου του σκοπευτηρίου, στην τοπική κοινότητα Μεσημερίου, για δύο φορές την εβδομάδα,   αναβλήθηκε  για μια επόμενη συνεδρίαση.
     Ακόμα, 146 προσλήψεις αναγγέλθηκαν από τη δημοτική αρχή με οκτάμηνη απασχόληση για τις ανάγκες του Δήμου.
   Τέλος,  γνωστοποιήθηκε στους παρευρισκόμενους στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ότι  στην επέτειο απελευθέρωσης της Έδεσσας, 18 Οκτωβρίου, θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος  και θα ανακηρυχτεί Επίτιμος Δημότης του Δήμου της Έδεσσας. Την ίδια μέρα θα παιανίσει  στους δρόμους της πόλης, ξανά μετά από χρόνια, η φιλαρμονική του Δήμου.  
     
   
   

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more