Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από την Εορτή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλας και Αλμωπίας Ιωήλ


esperinos-esdessis-7
Έδεσσα, Χρήστος Καναρόπουλος Πηγή: Ρομφαία 

esperinos-esdessis-1Ιδιαίτερη η χθεσινή ημέρα για την πόλη της Έδεσσας, Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, η οποία εόρτασε τα ελευθέρια της παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και ξεχωριστή καθώς το ποίμνιο της ιστορικής Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας εορτάζει τα ονομαστήρια του ξεχωριστού Μητροπολίτη της κ. Ιωήλ.
Έτσι το απόγευμα της Τρίτης, παραμονή της εορτής του Προφήτου Ιωήλ, πιστοί επλήρωσαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης για να τιμήσουν τον απλό και ταπεινό Ποιμενάρχη τους, τον εξαίρετο υμνογράφο και ακούραστο Διάκονο του Θεού Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιωήλ και να του εκφράσουν τις ολόθερμες ευχές τους.
esperinos-esdessis-2
Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, συγχοροστατούτων των Σεβασμιώτατων Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, Κοζάνης κ. Παύλου, Ελασσόνος κ. Χαρίτωνα, Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου ενώ από το Ιερό συμπροσευχήθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και Κερκύρας κ. Νεκταρίου. Συμμετείχαν επίσης Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης και όμορων Μητροπόλεων, παρουσία του πρώην Υπουργού κ. Καρασμάνη και του Δημάρχου κ. Γιάννου. 
esperinos-esdessis-3Εκ μέρους των Ιεραρχών τις ευχές για υγεία και μακροημέρευση ώστε να συνεχίζει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του τόσο στην Ι. Μητρόπολη όσο και στην Ιεραρχία της Ελλάδος εξέφρασε ο χοροστατών Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωήλ ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους Ιερείς, τους άρχοντες και τους ευλαβείς πιστούς για την τιμή και την αγάπη τους.
esperinos-esdessis-4
esperinos-esdessis-5
esperinos-esdessis-6
esperinos-esdessis-8
esperinos-esdessis-9
esperinos-esdessis-10
esperinos-esdessis-11
esperinos-esdessis-12
esperinos-esdessis-13
esperinos-esdessis-14
esperinos-esdessis-15
esperinos-esdessis-16
esperinos-esdessis-17
esperinos-esdessis-18
esperinos-esdessis-19
esperinos-esdessis-20
esperinos-esdessis-21
esperinos-esdessis-22
esperinos-esdessis-23
esperinos-esdessis-24
esperinos-esdessis-25
esperinos-esdessis-26
esperinos-esdessis-27
esperinos-esdessis-28
esperinos-esdessis-29
esperinos-esdessis-30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more