Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Και με τους Ρώσους και με τους Αμερικανούς ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Αποτέλεσμα εικόνας για Τζιτζικώστας Αμερική Ρωσία


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ GEOFFREY R. PYATT ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΩΝ ΗΠΑ REBECCA A. FONG



Συνάντηση με τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt και τη Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Rebecca A. Fong είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το σημαντικό έργο που γίνεται, καθώς και το σχέδιο της διοίκησης για τα επόμενα χρόνια, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας ευχήθηκε «καλή θητεία» στο νέο Αμερικανό Πρέσβη.



Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε αναλυτικά τον Αμερικανό Πρέσβη και την Αμερικανίδα Πρόξενο για το έργο της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου η Κεντρική Μακεδονία να είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που θα βγει από την κρίση. Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε στους Αμερικανούς διπλωμάτες τα σημαντικά αποτελέσματα από την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007-2013, όπου η Περιφέρεια κατόρθωσε να είναι πρώτη πανελλαδικά τόσο σε ποσοστά απορρόφησης, όσο και σε ταχύτητα ολοκλήρωσης. Επίσης, αναφέρθηκε στην εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, όπου και πάλι η Περιφέρεια είναι ανάμεσα στις πέντε πρώτες της Ευρώπης που ξεκίνησαν να απορροφούν ευρωπαϊκά κονδύλια.



Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν επίσης τα μεγάλα έργα υποδομής που υλοποιεί η Περιφέρεια στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, μέσω των οποίων δημιουργούνται θέσεις εργασίας, ενισχύεται η τοπική και η εθνική οικονομία, γίνονται σημαντικές ενέσεις ρευστότητας σε μια «στεγνή» αγορά και αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών.



Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι τα έργα αυτά αφορούν σε όλους τους τομείς, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τις υποδομές, τις μεταφορές, την εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την αστική ανάπτυξη, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.



Ο Περιφερειάρχης συζήτησε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που μπορούν να την καταστήσουν πόλο έλξης επενδύσεων, ενώ αναλύθηκαν διεξοδικά κρίσιμα ζητήματα για την περιοχή, όπως είναι η αγροτική οικονομία, οι εξαγωγές, ο δωδεκάμηνος τουρισμός και η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε κέντρο καινοτομίας και νέων τεχνολογιών για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επίσης, συζητήθηκε η γεωστρατηγική θέση της Κεντρικής Μακεδονίας και μια σειρά από δυνατότητες ανάπτυξης, με άξονες το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το Αεροδρόμιο «Μακεδονία», τους μεγάλους οδικούς άξονες, το σιδηρόδρομο, αλλά και τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου.



Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε σειρά πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η διοίκηση της Περιφέρειας, ώστε να διευκολυνθεί το επιχειρείν και να καταστεί η Κεντρική Μακεδονία επενδυτικός και αναπτυξιακός πόλος, όπως οι μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας και τον οργανισμό της Περιφέρειας, που περιορίζουν τη γραφειοκρατία, στη δημιουργία ανεξάρτητης διεύθυνσης, που λειτουργεί ως υπηρεσία μιας στάσης για τον επιχειρηματία και τον υποψήφιο επενδυτή κ.ά.



Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τους κ.κ. Pyatt και Fong για την πορεία των εργασιών του αγωγού ΤΑΡ και τη στρατηγική του σημασία για την περιοχή, αλλά και για τη σύνδεση των μεγάλων αστικών κέντρων της Περιφέρειας, με το δίκτυο φυσικού αερίου, που προωθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.



Πρωτόκολλο και τριετή οδικό χάρτη συνεργασίας (2017-2020) υπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κυβερνήτης Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολτάβτσενκο, στη διάρκεια του επιχειρηματικού φόρουμ «KYRIL SYNERGY: Αγία Πετρούπολη – Κεντρική Μακεδονία: Νέες κατευθύνσεις συνεργασίας», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε τη σπουδαιότητα αυτής της συνεργασίας, η οποία ανοίγει νέους δρόμους, με αμοιβαία οφέλη και για τις δυο περιοχές. «Πρόκειται για μια συνεργασία, για την οποία έχω εργαστεί από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσω να εργάζομαι, γιατί πιστεύω στα οφέλη που μπορούν να προκύψουν για τις οικονομίες και τις κοινωνίες των χωρών μας. Περνάμε σήμερα πλέον, από την προετοιμασία στην υλοποίηση, μιας ιδιαίτερα σημαντικής πρωτοβουλίας, με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου και του Οδικού Χάρτη για την ανάπτυξη της συνεργασίας, μεταξύ της Αγίας Πετρούπολης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την περίοδο 2017-2020. Ξεκινάμε σήμερα ένα τριετές πρόγραμμα δράσεων, με το οποίο πρώτον ενισχύεται η επιχειρηματικότητα σε πολλούς τομείς ταυτόχρονα και δεύτερον προωθούνται υπηρεσίες και προϊόντα με αμοιβαία ωφέλεια. Ταυτόχρονα κάνουμε ένα σημαντικό και αποφασιστικό βήμα εμβάθυνσης αυτής της συνεργασίας, φέρνοντας κοντά τους επιχειρηματίες από τις δύο Περιφέρειες, τόσο με τις τράπεζες του φόρουμ, όσο και με τις B2B συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας καλωσορίζοντας την πολυμελή ρωσική αποστολή, με επικεφαλής τον κ. Πολτάβτσενκο.

Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, προωθούνται επτά συγκεκριμένοι και αμοιβαίοι στόχοι:

1.Ενίσχυση των εξαγωγών του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης.

2.Αναζήτηση νέων επενδυτικών ευκαιριών.

3.Ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού.

4.Συμμετοχή σε δράσεις διάδοσης του πολιτισμού.

5.Ανάδειξη του έργου των εκπαιδευτικών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων.

6.Παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων επιστήμης και τεχνολογίας.

7.Προώθηση των  αειφόρων επενδύσεων και της αειφόρου ανάπτυξης.



Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε και τους έξι πρώτους τομείς κοινής δράσης:

-Πολιτισμός και Τέχνη.

-Βιομηχανία, Επιχειρηματικότητα και Εμπόριο, με επίκεντρο τις εξαγωγές, τη μεταποίηση, τις επενδύσεις και την αγορά ακινήτων.

-Εκπαίδευση, Επιστήμη και Τεχνολογία, με επιστημονικές συνεργασίες και ανταλλαγές φοιτητών, σπουδαστών και ερευνητών.

-Τουρισμός, με νέες θεματικές διαδρομές και σύνδεσή του με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα τοπικά προϊόντα, τη θρησκεία και την ιστορία.

-Πρωτογενής Παραγωγή, με έμφαση στις εξαγωγές αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.

-Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Όταν πραγματοποιούσα την επίσκεψη μου στον Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, με στόχο να ξεκινήσουμε αυτή τη στενή διμερή συνεργασία, στο μυαλό μου είχα ένα και μόνο πράγμα: την προοπτική της οικονομίας και την κοινωνίας της Κεντρικής Μακεδονίας. Και προοπτική σημαίνει ανάπτυξη. Και ανάπτυξη σημαίνει νέες επενδύσεις, νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Ενίσχυση της εξωστρέφειας και των εξαγωγών. Νέες θέσεις εργασίας και νέο εισόδημα. Σημαίνει μια πιο ανταγωνιστική οικονομία με ακόμα πιο ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, σε όλους τους τομείς που αποτελούν την παραγωγική και αναπτυξιακή βάση της Περιφέρειάς μας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τα τέσσερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τα περιέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι:

1.Συνδυασμένες μεταφορές.

2.Αγροτικός τομέας και εξαγωγές.

3.Τουρισμός.

4.Παιδεία και Πολιτισμός.

«Οι πέντε θεματικές του φόρουμ, με αντικείμενο την αυτοδιοίκηση, την παιδεία τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, τον τουρισμό, την υγεία, την επιχειρηματικότητα και τον αγροτικό τομέα, συνιστούν τους πέντε πρώτους άξονες της συνεργασίας που παίρνει σήμερα σάρκα και οστά. Θα ακολουθήσουν, το αμέσως επόμενο διάστημα, πολλά ακόμα πεδία και πολλές ακόμα πρωτοβουλίες. Σ’ αυτό το δρόμο που βάλαμε την Κεντρική Μακεδονία, συνεχίζουμε αποφασιστικά και αταλάντευτα. Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται ολοένα και πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα, πιο εξωστρεφής, πιο ανταγωνιστική. Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται σύγχρονη. Και μια σύγχρονη Περιφέρεια μπορεί να είναι ταυτόχρονα και πιο ανθρώπινη. Γιατί πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις πλούτο για να μπορείς μετά να δώσεις σε όλους. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που ακόμα μία πρωτοβουλία και προσπάθειά μας φέρνει αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας.



Ο κ. Πολτάβτσενκο αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας τονίζοντας ότι σε δύο χρόνια συμπληρώνονται 190 χρόνια σύναψης διμερών διπλωματικών σχέσεων, Μίλησε για τα κατορθώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα έργα του Αριστοτέλη και σημείωσε: «Ο Αριστοτέλης εφηύρε την οικονομία που υφίσταται μέχρι σήμερα. Εκείνος στα έργα του έλεγε τι εμποδίζει και τι ενθαρρύνει την οικονομία. Η οικονομία ενθαρρύνεται από τις καλές σχέσεις, την κατανόηση και τη διάθεση να συνεργαστείς και αυτή η διάθεση και κατανόηση υπάρχει μεταξύ μας».

Για τους επιμέρους τομείς συνεργασίας είπε ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες στο χώρο του πολιτισμού ενώ για το χώρο του τουρισμού σημείωσε ότι μπορούν να προωθηθούν ο επιχειρηματικός τουρισμός, ο πολιτιστικός και ο πνευματικός τουρισμός που έχει σχέση με τις κοινές ορθόδοξες αξίες της Ελλάδας και της Ρωσίας. 

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό που τόνισε ο φίλος μου Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που έχει σχέση με συνεργασία στον τομέα της επιστήμης και των νέων τεχνολογιών. Ναι σήμερα ζούμε σε μια δύσκολη εποχή. Υπάρχουν ορισμένες διακυμάνσεις στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής οι οποίες δυσχεραίνουν τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, αλλά κανένας δεν εμποδίζει και δεν απαγορεύει στις περιφέρειες διαφόρων χωρών να συνεργάζονται στον τομέα της επιστήμης, της εκπαίδευσης και των καινοτομιών και νομίζω ότι έχουμε να προσφέρουμε πολλά πράγματα ο ένας στον άλλον και είναι μια από τις κατευθύνσεις που έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε πολύ», συμπλήρωσε ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης.

Στο επιχειρηματικό φόρουμ συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόεδροι Ενώσεων Ξενοδόχων της περιοχής, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων από τις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι επιχειρήσεων όλων των τομέων παραγωγής.




ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΚΕΟΡΓΚΙ ΠΟΛΤΑΒΤΣΕΝΚΟ

Τον Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας Γκεόργκι Πολτάβτσενκο υποδέχτηκε το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο γραφείο του, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη συνάντησή τους οι δυο άνδρες συζήτησαν σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος εν όψει του επιχειρηματικού φόρουμ «KYRIL SYNERGY: Αγία Πετρούπολη – Κεντρική Μακεδονία: Νέες κατευθύνσεις συνεργασίας», το οποίο πραγματοποιείται το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και στη διάρκειά του θα υπογραφεί πρωτόκολλο και οδικός χάρτης τριετούς συνεργασίας (2017-2020) ανάμεσα στις δυο περιοχές.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας καλωσόρισε τον κ. Πολτάβτσενκο και αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας και στους ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα στους δυο λαούς, που ενδυναμώνονται από κοινές αξίες και παραδόσεις και σημείωσε ότι «οι σχέσεις αυτές, δεν ήταν μόνο σχέσεις αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, αλλά και σχέσεις πνευματικής εγγύτητας, αληθινής εκτίμησης και φιλίας. Τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και ειδικά εδώ, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία αφενός στις επενδύσεις επιχειρήσεων της Αγίας Πετρούπολης στην Περιφέρειά μας και αφετέρου στις επενδύσεις επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας στην Αγία Πετρούπολη και ευρύτερα στη Ρωσία. Επενδύσεις που θέλουμε και μπορούμε να υποστηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε, προς το κοινό συμφέρον και όφελος των χωρών μας».
Ακολούθησε κοινή σύσκεψη ανάμεσα σε αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελούμενη από τους Αντιπεριφερειάρχες της ΠΚΜ, με επικεφαλής τον κ. Τζιτζικώστα και σε αντιπροσωπεία Ρώσων αξιωματούχων, με επικεφαλής τον κ. Πολτάβτσενκο.
Ο κ. Τζιτζικώστας περιέγραψε στην πολυμελή ρωσική αποστολή τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί να αποτελέσει τον κόμβο ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όχι μόνο προς ολόκληρη τη χώρα αλλά και προς τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Και ταυτόχρονα η Περιφέρεια της Αγίας Πετρούπολης, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στην Κεντρική Μακεδονία, να διευρύνει και να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που διαθέτει».
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:
1.Συνδυασμένες μεταφορές: Ο κομβικός ρόλος του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το οποίο ήδη συνδέεται με το οδικό δίκτυο και το επόμενο διάστημα θα συνδεθεί πλήρως και με το σιδηροδρομικό. Έργο που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας πόρους από το νέο ΕΣΠΑ. Κομβικός είναι ο ρόλος και του Αεροδρομίου «Μακεδονία», το οποίο αναβαθμίζεται, με την είσοδο στρατηγικών επενδυτών.
2.Αγροτικός τομέας και εξαγωγές: Η Κεντρική Μακεδονία είναι η δεύτερη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε εξαγωγική δραστηριότητα και πρώτη στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Παράγει το 26% της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας του Πρωτογενούς Τομέα της Ελλάδας. Επιδίωξη είναι να αρθούν όλα τα εμπόδια στις εξαγωγές των προϊόντων της περιοχής.
3.Τουρισμός: Η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει μοναδικά αξιοθέατα, και εξαιρετικές τουριστικές υποδομές, οι οποίες αναβαθμίζονται διαρκώς, οπότε εξυπηρετούνται όλες οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τους δώδεκα μήνες του χρόνου. Επιδίωξη είναι η καθιέρωση δωδεκάμηνης τουριστικής περιόδου. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εστιάζει στο θρησκευτικό τουρισμό, καθώς στην «καρδιά» της βρίσκεται το Άγιο Όρος, αλλά και μια σειρά από θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία της Ορθοδοξίας.
4.Παιδεία και Πολιτισμός: Στην Κεντρική Μακεδονία έχουν την έδρα τους τρία Πανεπιστήμια και δυο Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς και σημαντικά Ερευνητικά Κέντρα. Οι σχέσεις με την Αγία Πετρούπολη μπορούν να ενισχυθούν και στην έρευνα αλλά και στο μορφωτικό και πολιτιστικό τομέα, με την ανταλλαγή φοιτητών και ερευνητών, καθώς και την από κοινού διοργάνωση εκθέσεων.
Ο Περιφερειάρχης είπε ότι προσβλέπει στη στενή συνεργασία ανάμεσα στις δυο περιοχές, την οποία χαρακτήρισε πρωτοποριακή και τόνισε ότι την επόμενη τριετία θα γίνουν πολύ συγκεκριμένες κοινές δράσεις στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του εμπορίου, του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα, των μεταφορών, του πολιτισμού και της υγείας.
Ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολτάβτσενκο τόνισε πως ήδη η Κεντρική Μακεδονία είναι πολύ γνωστή, κυρίως λόγω του Αγίου Όρους και της σημασίας που έχει η Αθωνική Πολιτεία για τους Ρώσους, χαρακτηρίζοντάς τη «μαργαριτάρι παγκόσμιας εμβέλειας».
«Η Αγία Πετρούπολη είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ρωσίας και η Θεσσαλονίκη είναι πολιτιστικό κέντρο της Ελλάδας», είπε ο Κυβερνήτης, αναφέροντας ως συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αγίας Πετρούπολης το ότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας με αναπτυγμένο εμπορικό και βιομηχανικό πλούτο, αλλά και ότι έχει αναπτυγμένους τομείς τη ναυτιλία και την κατασκευή πλοίων, τη φαρμακοβιομηχανία και τις ψηφιακές τεχνολογίες.
Επίσης, ο κ. Πολτάβτσενκο αναφέρθηκε στη ρομποτική, τη μικροηλεκτρονική και τα νέα σύνθετα προϊόντα, που εντάσσονται σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο μέχρι το 2030. Ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης έκανε εκτενή αναφορά στην εκπαίδευση, τονίζοντας πως το 10% του πληθυσμού της Αγίας Πετρούπολης εργάζεται στην ανώτατη εκπαίδευση και την επιστήμη, ενώ είπε πως προσδοκεί συνεργασία και στον τομέα της υγείας, όπου σημείωσε πως η Αγία Πετρούπολη έχει προχωρήσει πάρα πολύ, καθώς όλα της τα νοσοκομεία διαθέτουν υπερσύγχρονο εξοπλισμό και από φέτος θα ξεκινήσει να λειτουργεί ένα μηχάνημα πρωτονικής αποκατάστασης της υγείας, μια πρωτοποριακή μέθοδος αντιμετώπισης του καρκίνου που θα μπορεί να υποδεχτεί ασθενείς από την Ελλάδα.
«Η κατεύθυνση του τουρισμού είναι η πιο σοβαρή. Η Αγία Πετρούπολη για δεύτερη συνεχή χρονιά αναγνωρίζεται ως καλύτερος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη. Φέτος υπολογίζουμε ότι η Αγία Πετρούπολη θα υποδεχτεί πάνω από 7 εκατομμύρια τουρίστες», τόνισε ο κ. Πολτάβτσενκο και ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more