Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Δικαίωση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου



Αποτέλεσμα εικόνας για Κανάλια

Με τη  απόφαση της Ολομέλειάς του, το Συμβούλιο της Επικρατείας όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στη συνεχιζόμενη εκ μέρους της «αριστερής» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτηση της δικαστικής ανεξαρτησίας και κατάφωρης παραβίασης του Συντάγματος, όπως είχε πράξει και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Η κήρυξη της αντισυνταγματικότητας του νόμου 4319/2015 φυσικά δεν ανατρέπει την κυβέρνηση, αλλά της στερεί αμετάκλητα το όποιο ηθικό πλεονέκτημα διέθετε και τη γελοιοποιεί. Την αναγκάζει σε δηλώσεις όπως η χθεσινοβραδινή, που κινούνται στα όρια της συνταγματικής εκτροπής.

Η κυβέρνηση ας συνειδητοποιήσει επιτέλους, ότι ο έλεγχος συνταγματικότητας των νόμων σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία αποτελεί βασικό στοιχείο του κράτους δικαίου και τη σημαντικότερη εγγύηση των ατόμων κατά την απονομή της δικαιοσύνης. Ας συνειδητοποιήσει επίσης ότι ο νόμος 4319/2015 είναι εξαρχής ανίσχυρος και δεν παρήγαγε την οποιαδήποτε έννομη συνέπεια.

Η διευθέτηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου δεν γίνεται με παράνομο και ποινικώς κολάσιμο τρόπο, όπως είναι η παραβίαση του Συντάγματος.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας διαφύλαξε το κύρος του.

Ας διαφυλάξει το όποιο κύρος διαθέτει ακόμη και η Κυβέρνηση.

Η «Δημοκρατική Ευθύνη» καλεί τον Πρωθυπουργό να αποπέμψει τουλάχιστον τον Υπουργό Επικρατείας για την εκ προθέσεώς του παραγνώριση της πάγιας νομολογίας του ΣτΕ, την οποία επιβεβαίωσε και η χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας και να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο κατά το Σύνταγμα όργανο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more