Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Συμμετοχή του Δήμου Αριστοτέλη στην 32η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ "Philoxenia"



Αποτέλεσμα εικόνας για Δήμος Αριστοτέλη 
Ο Δήμος Αριστοτέλη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ. - Helexpo στην Θεσσαλονίκη από 18-20/11/2015 παράλληλα με την έκθεση Hotelia.
Η έκθεση Philoxenia που συγκέντρωσε φέτος το πανόραμα του ελληνικού τουρισμού και εκατοντάδες ξένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες σημείωσε φέτος αύξηση της επισκεψιμότητάς της κατά 17% σε σχέση με πέρυσι. Ιδιαίτερα οι επισκέψεις των εμπορικών επισκεπτών κατά τη διάρκειά της, ήταν εντυπωσιακά αυξημένες κατά 72% σε σχέση με πέρυσι. Οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες και οι hosted byers προήλθαν από 34 χώρες. Συνολικά 621 εκθέτες, 383 hosted byers και περισσότερα από 5.000 προγραμματισμένα επιχειρηματικά meetings συνέθεσαν την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση.
Παράλληλα με τη Philoxenia λειτούργησε και η διεθνής έκθεση ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού Hotelia η οποία επίσης προσέλκυσε πλήθος επαγγελματιών του τουρισμού αλλά και απλών επισκεπτών.
Πραγματοποιήθηκαν workshops κατά τη διάρκεια των οποίων αναλύθηκαν ζητήματα αιχμής σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό και τη συνεχή αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος ενώ οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν πάνω σε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος όπως οι νέες μορφές εναλλακτικού τουρισμού (για παράδειγμα γαστρονομικός, ιατρικός και βιωματικός τουρισμός, fishing-trips), το digital marketing, το web travelling, το travel blogging, οι νέες τεχνολογίες και άλλα. Αθρόα ήταν επίσης η συμμετοχή στο συνέδριο «Re-branding destinations: Image making» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης.
H προβολή του Δήμου μας ως τουριστικός προορισμός, οργανώθηκε σε ένα περίπτερο 16 τ.μ. από τους συνεργάτες της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. ΔΑΕ και του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου και αποτέλεσε κατά γενική ομολογία μία από τις καλύτερες παρουσίες Δήμων στην έκθεση.  
Βασικός στόχος του Δήμου Αριστοτέλη στις ανάλογες εκθέσεις, παραμένει η μέγιστη δυνατή προβολή της περιοχής της Β.Α. Χαλκιδικής και η γνωριμία με ξένους εμπορικούς επισκέπτες, αλλά και με μεμονωμένους τουρίστες, επιδιώκοντας την εξωστρέφεια, τη δυναμική παρουσία της περιοχής και την ουσιαστική διείσδυση στο χάρτη της τουριστικής αγοράς, καθώς και τη συστηματική προβολή της, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού.
Έντονη υπήρξε η συμμετοχή της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. ΔΑΕ και στις b2b συναντήσεις καθώς πραγματοποιήθηκαν 8 συναντήσεις με διεθνείς εκπροσώπους και επαγγελματίες του τουρισμού και tour operators που στόχο είχαν την προσέλκυση σημαντικού αριθμού επισκεπτών από διάφορες χώρες του κόσμου. Το περίπτερο του Δήμου Αριστοτέλη είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και πολλοί ήταν εκείνοι που ζητούσαν πληροφορίες για την περιοχή, ενώ οι συνεργάτες μας υποδέχονταν τους επισκέπτες με το παραδοσιακό αγιορείτικο καλωσόρισμα "τσίπουρο με λουκούμι".
Μέσω του πλούσιου οπτικού υλικού αναδείχτηκαν οι φυσικές ομορφιές του Δήμου μας, η πλούσια ιστορία της περιοχής ως γενέτειρας του Αριστοτέλη και της προ του Άθω περιοχής, αλλά και «άγνωστα» σε πολλούς ιστορικά αξιοθέατα και τοποθεσίες, τα οποία θέτουν το Δήμο Αριστοτέλη ως ένα πραγματικά μοναδικό τουριστικό και γαστρονομικό προορισμό, που συνδυάζει ιδανικά τον πολιτισμό, την παράδοση, τα μοναδικά τοπία, τις  υπέροχες παραλίες αλλά και τις υπέροχες γεύσεις της Αριστοτέλειας, Μικρασιάτικης  και Αγιορείτικης κουζίνας.  Διανεμήθηκαν  ενημερωτικά και τουριστικά έντυπα, που έχουν εκδώσει τόσο ο Δήμος όσο και ιδιώτες επιχειρηματίες με σκοπό την προβολή του τόπου μας και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας. Το απόγευμα του Σαββάτου, το χορευτικό τμήμα Αρναίας του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου παρουσίασε στον χώρο του περιπτέρου, χορούς της Μακεδονίας ξεσηκώνοντας τους επισκέπτες με κέφι, αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας. 
Να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές της προσπάθειας αυτής, τους συνεργάτες της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. ΔΑΕ και του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου, καθώς και τους επαγγελματίες που διέθεσαν τα προϊόντα τους για τις γευστικές δοκιμές στους επισκέπτες.
Ο Δήμος Αριστοτέλη θα συνεχίζει να στηρίζει κάθε προσπάθεια ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, έχοντας πάντα ως στόχο την τουριστική προβολή και ανάπτυξη όλου του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more