Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Μάθημα πολιτικής ηθικής



Αποτέλεσμα εικόνας για Δανά Κώστα, ιατρού
Άποψη του Δανά Κώστα, ιατρού

Ο πολιτικός που δεν έχει στο λεξιλόγιό του τα ΟΧΙ, ο πολιτικός που δεν έχει όρια και κόκκινες γραμμές είναι ένας επικίνδυνος πολιτικός. Πριν δύο μέρες, η πολιτική ζωή της χώρας πήρε ένα μάθημα πολιτικής ηθικής. Πρωταγωνιστής ο Νίκος Φίλης, ο υπουργός που λοιδορήθηκε όσοκανείς άλλος από τους πολιτικούς του αντιπάλους και από το μεγαλύτερο και μακροβιότερο κατεστημένο αυτής της χώρας, την Εκκλησία. Ο άνθρωπος που από προσωπικές πεποιθήσεις ήταν πιο κοντά στο πνεύμα αυτού του θεσμού -ως προς τις αρχές του και όχι ως προς τον μεσαιωνισμό και τον σκοταδισμό του- όσο κανείς άλλος στον χώρο της Αριστεράς.
Ο Νίκος Φίλης αρνήθηκε να πάρει βόλτα τα υπουργεία για να παραμείνει υπουργός εγκαταλείποντας το υπουργείο Παιδείας τη στιγμή που ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών με μια συνέντευξή του, στο παρά πέντε του ανασχηματισμού, στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ, ευλόγησε τον ρατσισμό και τον αντικομμουνισμό, αφόρισε ουσιαστικά την Αριστερά και αρνήθηκε το βασικό νόημα του χριστιανισμού: την αγάπη προς τον πλησίον ανεξαρτήτως χρώματος, πολιτικών πεποιθήσεων και θρησκεύματος. Αυτές οι θέσεις του αρχιεπίσκοπου, δεν ήταν ταυτόσημες με τις θέσεις του, στον Αηστράτη!
Ήταν τόσο προκλητικά όσα είχε πει ο αρχιεπίσκοπος, που το αντικυβερνητικό "Βήμα", όχι μόνο βρέθηκε σε αδυναμία να τον χρησιμοποιήσει κατά της κυβέρνησης, αλλά υποχρεώθηκε, με τον τρόπο του, να τον καταγγείλει, γράφοντας στο κύριο άρθρο του την επόμενη μέρα: Είναι πραγματικά κρίμα για την ίδια την εκκλησία, ο προκαθήμενός της να υποστηρίζει απόψεις που εκπροσωπούνται από ακροδεξιές και ρατσιστικές ομάδες".
Ποιος το κατάλαβε;
Ο τέως υπουργός Παιδείας, παραδίδοντας στον διάδοχό του, είπε ότι η συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον ΣΚΑΪ ήταν ένα "συμβόλαιο πολιτικού θανάτου για τον ίδιο. Ήταν σαφέστατο το μήνυμα του αρχιεπισκόπου λίγο από τον ανασχηματισμό: ο υπουργός Παιδείας πρέπει ν' αλλάξει. Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι να πούνε". "Καβάφης"
Ο Νίκος Φίλης είπε το δικό του μεγάλο όχι, που, αν επιβεβαιωθεί ο ποιητής, μπορεί να τον τυραννάει σε όλη του την ζωή. Όμως το είπε γιατί τίποτα δεν πρέπει να τελειώνει και να πνίγεται στον συμβιβασμό!

Μπορεί να αγαπάω τόσο πολύ τον πρωθυπουργό, αλλά πιστεύω ότι έκανε λάθος μεγάλο, που απόμπεψε τον Νίκο τον Φίλη, από το υπουργείο παιδείας!

Κώστας Δανάς
Γιατρός

Αρχιεπίσκοπε δεν πρέπει να δουλεύουν οι φτωχοί και δυστυχισμένοι Έλληνες του μόχθου και να ταΐζουν τον κλήρο και τους μητροπολίτες, όταν η περιουσία της εκκλησίας ανάγεται σε δις-τρις και περισσότερα!! Και μερικοί μητροπολίτες, δεν είναι αντιπρόσωποι του Θεού στην γη, αλλά αντιπρόσωποι του διαβόλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more