Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Τάκης Μπαλτάκος:Η στροφή προς τα πατριωτικά κινήματα είναι μια φυσική τάση



 Αποτέλεσμα εικόνας για Τάκης Μπαλτάκος
ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ.

Ο  ΤΑΚΗΣ  ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ,   ΣΕ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΟΥ ΣΤΟ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΧΡΗΣΤΟ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΠΕΛΛΑ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΑ ΕΞΗΣː

« Στις Η.Π.Α. βγήκε ο Τραμπ επειδή είπε τα αυτονόητα. Είπε αυτά που θα ήθελε κάθε αμερικανός να ακούσει. Δεν έκανε λαϊκισμό. Δεν πήγε να ακούσει τις απόψεις των άλλων, αλλά τους κάλεσε και τους είπε τις δικές του. Ο Τραμπ είπε το αυτονόητοː με ενδιαφέρει η Αμερική και εξελέγη.
 Η στροφή προς τα πατριωτικά κινήματα είναι μια φυσική τάση. Είναι μια επιστροφή στο αυτονόητο και το κατανοητό. Ο κάθε άνθρωπος όταν γεννιέται αγαπάει από τη φύση του τα αυτονόητα, την πατρίδα του, το σπίτι του.
 Δεν είναι πολιτικά ορθό να λες ότι θα πέσουν τα σύνορα. Δεν κερδίζουν οι λαοί με την πτώση των συνόρων αλλά οι πολυεθνικές. Όταν το καταλάβει η ελληνική κεντροδεξιά, θα πάψει να λέει ιστορίες, του τύπου, να πάμε προς το κέντρο, αυτά που λέει η Ν.Δ..  Μόνο η επιστροφή  στην απλότητα και στη νοητική λιτότητα είναι εκείνο που θα τους φέρει στην εξουσία.
 Σχετικά με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης,  εγώ χαίρομαι διότι άλλαξε ο υπουργός παιδείας. Δεν το λέω για τον Φίλη. Σέβομαι εκείνους που έχουν ιδεολογική άποψη και την εφαρμόζουν. Ο Φίλης το έκανε και έχασε. Έχει απόψεις  που κατατείνουν να θιγεί η ορθοδοξία στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα του Βυζαντίου και είναι ορθόδοξη από τη κορυφή ως τα νύχια,  όταν προσπαθείς να θίξεις την ορθοδοξία, στην ουσία προσπαθείς  να μετατρέψεις τον Ελληνικό Λαό σε ένα υβρίδιο, που δεν είναι τίποτα, ούτε ορθόδοξο, ούτε ευρωπαϊκό,  αλλά ένα αμάλγαμα, ένα πράγμα που ούτε οι ίδιοι ξέρουν σε τι ακριβώς πιστεύουν. Αυτό είναι το σπουδαίο για μένα, το ότι άλλαξε ο υπουργός παιδείας, τα υπόλοιπα δε με ενδιαφέρουν.
 Αυτή τη στιγμή δε  χρειάζεται να καταγραφούμε στις δημοσκοπήσεις, είναι νωρίς ακόμα. Η Ν.Δ. κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος, νομίζει ότι θα γίνουν εκλογές τον επόμενο μήνα. Είναι παράλογο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α να προκαλέσει εκλογές, περνάει δύσκολα και βαριά μέτρα και είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις. Αυτοί οι άνθρωποι, εκτός από πολιτικό ατύχημα- που δεν μπορεί να το ξέρει κανείς, μπορεί να γίνει και απόψε το βράδυ- θέλουν να πάνε σε εκλογές το Νοέμβριο του 2018, για να βγάλουν τη χώρα από το μνημόνιο, να μειώσουν  το χρέος, και να κάνουν εκλογές για να τις κερδίσουν. Αν γίνει αυτό, και μιλάμε για δύο χρόνια, η Ν.Δ. δε θα μπορέσει να κρατήσει τη συσπείρωσή της  στο 85 %.   Είναι σαν να έχεις ένα αυτοκίνητο και να το πηγαίνεις με 6000 στροφές,  από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, θα το κάψεις, δε γίνεται αυτό το πράγμα. Αυτό κάνουμε και εμείς, δε γίνεται να τσιτώνουμε- πολιτικά- ένα μικρό κόμμα, για να  κερδίσουμε  δημοσκοπικά ποσοστά, αφού εκλογές δεν υπάρχουν. Κάνουμε την προετοιμασία, και όταν γίνουν εκλογές θα δούμε αν έχουμε δημοσκοπική πρόοδο, τώρα τι να το κάνουμε. Να κάνουμε όπως  η Ν.Δ.; Χαίρεται που είναι μπροστά 15-16 μονάδες. Θα μπορέσει να κρατήσει τον κόσμο και τη διαφορά αυτή δύο χρόνια μετά;  Αυτό είναι αδύνατο. Να φανούμε δημοσκοπικά, δεν έχει νόημα, τώρα.
  Η προσπάθεια, η δική μου, είναι όλα τα μικρά κόμματα να μπουν κάτω από μία στέγη. Αλλά δεν έχει λογική να το πούμε τώρα. Όταν εμφανιστούν εκλογές θα φανούν και αυτά, τώρα δεν έχει νόημα.
 Η άποψή μου για τη Ν.Δ. είναι ότι έχει μόνο την ιδεολογία να πάρει την εξουσία. Η Ν.Δ. είναι χωρίς ιδεολογία. Γιατί να πάρουν την εξουσία; Τι να πούνε μετά;  Μόνο οικονομίστικα  μέτραː« θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%» , κά. Είναι χωρίς ιδεολογία και αυτό φαίνεται  στη νεολαία της, η Ν.Δ. δεν έχει νεολαία με ιδεολογία. Ιδεολογική φόρτιση δεν υπάρχει στη Ν.Δ.
  Για τη Χρυσή Αυγή δεν μπορώ να πω κάτι, δεν ήμουν στη Χρυσή Αυγή , δεν μπορώ να κρίνω. Δεν έχει σημασία να κρίνουμε την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, έχει σημασία να καταλάβουμε ότι 500.000 Έλληνες  την ψήφισαν, οι οποίοι έχουν δημοκρατικά δικαιώματα και μπορούν να ψηφίζουν ότι θέλουν, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους κρίνει.
 Μπορούμε να κρίνουμε τους πολιτικούς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για αυτό που ψηφίζουν οι πολίτες, αλλά όχι όμως να κρίνουμε τους πολίτες.».
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more