Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ο Αντώνης, ο Βαγγέλης, το νέο Κόμμα και ο ρόλος των Σαμαρικών της Πέλλας!


Αποτέλεσμα εικόνας για Σαμαράς Βενιζέλος







Λέγεται ότι το πολιτικό σχήμα θα φέρει το όνομα «Νέα  Ελλάδα» και θα περιλαμβάνει εν ενεργεία «δυσαρεστημένους» βουλευτές της ΝΔ και στελέχη τόσο του νυν ΠΑΣΟΚ όσο και του «Σημιτικού μπλοκ»

Την ίδρυση νέου κόμματος παραμονές των επόμενων εκλογών με στόχο την αυτόνομη κάθοδό τους σχεδιάζουν οι συγκυβερνήσαντες και  πλέον… συνέταιροι Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης  Βενιζέλος, με τον πρώτο να διεμβολίζει ήδη τη ΝΔ και τον δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΡΦΙ. Στόχος τους η καταγραφή  κοινοβουλευτικής δύναμης με ποσοστά πέριξ του 10%, τα οποία κατά την κρίση τους μπορούν να αντλήσουν, εάν αποδυναμώσουν τα κόμματα που τους ανέδειξαν και στα οποία οφείλουν την παρουσία τους στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Η τακτική που ακολουθούν είναι διαφορετική καθώς ο μεν Σαμαράς στην τελευταία δημόσια παρέμβασή του  στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο δε Βενιζέλος διαχωρίζει ευθέως και με καταγγελτικό λόγο τη θέση του από τη Φώφη Γεννηματά με σκοπό να αφυπνίσει το εναπομείναν παραταξιακό ακροατήριο. Ο πρώην πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ τραβά από τώρα τις διαχωριστικές γραμμές, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός επιλέγει τη συνήθη τακτική του να τραβά τελευταία στιγμή το χαλί κάτω από τα πόδια του εκάστοτε αρχηγού της ΝΔ. Έτσι έκανε και το 1993 με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έτσι και με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του  2015 όταν «ναρκοθέτησε» το εσωκομματικό περιβάλλον και δεν τον στήριξε όσο θα έπρεπε προεκλογικώς.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Την περασμένη εβδομάδα στην  Ξάνθη προανήγγειλε για δεύτερη φορά την επάνοδό του, λέγοντας  «και σύντομα μάλιστα». Πολύ πιο σύντομα, επέμενε «απ’ ό,τι φαντάζονται πολλοί… Να είστε σίγουροι: Το ξημέρωμα δεν αργεί». Κάλεσε δε το  ακροατήριό του να είναι  έτοιμο κάθε στιγμή (σ.σ. Ελύτης: «Να ’μαστε έτοιμοι κάθε στιγμή»). Τα  ίδια έλεγε και τον περασμένο Μάρτιο σε ομιλία του στην Καλαμάτα.  Μόνον που τότε ο Βενιζέλος δεν είχε κινηθεί ακόμη όπως στην παρούσα φάση.
Σύμφωνα με  πληροφορίες, το σχέδιο περιλαμβάνει συμμετοχή εν ενεργεία βουλευτών της ΝΔ και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του «Σημιτικού μπλοκ» στον νέο φορέα, ο οποίος πιθανόν θα  φέρει το  όνομα «Νέα Ελλάδα».  Προσδοκά να αντλήσει μέρος από το  δεξιό ακροατήριο που θα  εγκαταλείψει  ο Κ. Μητσοτάκης λόγω μετατόπισής του προς το  κέντρο. Παράλληλα ο Βενιζέλος μετά την απόφαση της Φ. Γεννηματά να  αναφερθεί στην Κεντροαριστερά, αφήνοντας κατά μέρος τη Σοσιαλδημοκρατία που αποτελεί την ιδεολογική ταυτότητα του Κινήματος, θα θελήσει να διεμβολίσει κυρίως τους υπό μετακίνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ  ψηφοφόρους. Στην ουσία αμφότεροι πορεύονται με το σύνθημα «Καμία συνεννόηση, σε κανένα επίπεδο με τους συκοφάντες των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».
Άλλωστε ο  Σαμαράς είναι διά του Αδ. Γεωργιάδη επισήμως ο εκφραστής της σκληρής γραμμής της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η  στάση αυτή του «ΟΧΙ σε όλα» κόστισε αρκετούς πόντους στον Κυρ. Μητσοτάκη όταν πρόσφατα η ΝΔ έμεινε μόνη της στο θέμα της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και  για  να μην ταυτιστεί με συγκεκριμένα συγκροτήματα της διαπλοκής (Αλαφούζος κτλ.) αναγκάστηκε  να υπαναχωρήσει στην τελευταία Διάσκεψη των προέδρων.
Οι Σαμαρικοί της Πέλλας
Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως κινούνται οι λεγόμενοι Σαμαρικοί της Πέλλας στην παρούσα φάση. Καταρχήν δεν χάνουν  ευκαιρία σε κάθε δημόσια ή μη αναφορά τους να εκθειάζουν την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην συγκυβέρνηση και να τονίζουν τα θετικά της προσωπικότητας του καθώς και τις ικανότητες που όπως υποστηρίζουν έχει. Φαινομενικά κάποιος θα μπορούσε να πει ότι γίνεται άνοιγμα στον κο Βενιζέλο να έρθει στη ΝΔ. Τα φαινόμενα όμως μάλλον απατούν υπό την έννοια ότι υπάρχει συγκεκριμένη γραμμή από πλευράς Σαμαρικών είναι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι ώστε να δώσουν το παρόν στο μεγάλο κάλεσμα. Μάλιστα πίσω από αυτό το παιχνίδι βρίσκονται και οι διοχετευμένες γκρίνιες για την ορισμό υπεύθυνων τομεαρχών στη ΝΔ, όχι μόνο σε επίπεδο Πέλλας αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Άλλωστε υπάρχουν πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά που είναι σε ανοικτή γραμμή με τον περιβάλλον του πρώην Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κο Παπαμιμίκο και αναλύουν την πολιτική επικαιρότητα. Είναι δεδομένο πως αν τα παραπάνω σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πάρουν σάρκα και οστά, τότε θα υπάρχουν μέλη της ΝΔ από την Πέλλα που θα στελεχώσουν το νέο Κόμμα. Όπως και να έχει το πράγμα όλες οι πληροφορίες βρίσκονται στην διάθεση του Προέδρου του Κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη που αν χρειαστεί θα δώσει εντολή ώστε να γίνουν οι παρεμβάσεις αυτές που πρέπει ώστε να αποκρουστούν οι όποιες ορέξεις νέας διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας την ίδια ώρα που μπαίνει σε τροχιά Κυβέρνησης...

1 σχόλιο:

  1. Μόνο κάποιος έμπειρος πολιτικός αναλυτής θα μπορούσε να συμπεράνει ότι ο Σαμαράς θα διεμβολίσει την Νέα Δημοκρατία του κεντρώου Μητσοτάκη από τα δεξιά με συνέταιρο τον Βενιζέλο. Ανακρίβειες και παραμύθια για αφελείς. Ο Σαμαράς στηρίζει Μητσοτάκη στηρίζει το κόμμα που τον τίμησε και τον τιμά. Το αποδεικνύει καθημερινά με πολιτικές εκδηλώσεις οι οποίες γίνονται κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο της ΝΔ. Όσο για τον Μειμαράκη κανείς δεν τράβηξε χαλιά ο ίδιος επιτέθηκε αναίτια στον Σαμαρά. Τα λέω εγώ ο φανατικός νεοδημοκράτης Σαμαρικός που στήριξε Μειμαράκη !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more