Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΩΧΗΣ ΤΟΥ Α΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Α΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Στο πλαίσιο της επετείου υπογραφής της ανακωχής και λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στα Συμμαχικά Νεκροταφεία «Ζέιτενλικ» και στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016. Ειδικότερα, το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:   

 Α. Τελετή κατάθεσης στεφάνων στα Συμμαχικά Νεκροταφεία (Ζέιτενλικ):
ώρα 10:30 (Τομέας Σερβίας), ώρα 10:45 (Ρωσικός Τομέας), ώρα 11.00 (Γαλλικός Τομέας), ώρα 11.15 (Βρετανικός Τομέας) και ώρα 11.30 (Ιταλικός Τομέας).
  Σε κάθε Τομέα του Συμμαχικού Νεκροταφείου καταθέτουν στεφάνι, ο Πρόξενος της οικείας Χώρας, ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ο Στρατηγός Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης, οι Πρόξενοι των άλλων Χωρών, των οποίων οι νεκροί έχουν ταφεί στο Συμμαχικό Νεκροταφείο και όσες Ενώσεις Αποστράτων καθώς και Εφεδροπολεμιστικές και Αντιστασιακές Οργανώσεις επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι.
  Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων σε κάθε Τομέα, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η μπάντα θα παιανίσει τον Εθνικό Ύμνο της αντίστοιχης Χώρας και τον Εθνικό Ύμνο της Ελ-λάδας.

Β. Τελετή κατάθεσης στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, ώρα 12.15:
  Στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού καταθέτουν στεφάνι ο Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης , ο Στρατηγός Διοικητής του Γ΄ Σ.Σ., ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, ο Διοικητής της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και κατά αλφαβητική σειρά οι κ. Πρόξενοι: α) Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α., Κύπρου, Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας, β) Βελγίου, Βουλγαρίας, Καναδά, Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας, Μάλτας.


  Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η μπάντα θα παιανίσει κατά αλφαβητική σειρά τους Εθνικούς Ύμνους α) Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α., Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας β) Βελγίου, Βουλγαρίας, Καναδά, Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας, Μάλτας, Ελλάδας και Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου