Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ ΠέλλαςΑποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ,  ΠΕΜΠΤΗ 24-11-2016


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ


Στο υπάρχον χρονοδιάγραμμα για πολιτική συμφωνία στον τομέα της Διαπραγμάτευσης εως το EUROGROUP  της 5ης Δεκεμβρίου επιμένει η Κυβέρνηση.

ΟΙ Θεσμοί αποχώρησαν την Τρίτη 22-11-2016,οι διαπραγματεύσεις όμως θα συνεχιστούν ώστε  να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία σε ζητήματα όπου υπάρχουν ακόμα μικρότερες ή μεγαλύτερες αποστάσεις ,όπως στα εργασιακά , στα ενεργειακά  καθώς και στο σκέλος των δημοσιονομικών.

Υπάρχουν οι δυνατότητες για να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία μέχρι 5 Δεκέμβρη, επομένως το χρονοδιάγραμμα που έχει  τεθεί αποτελεί αυτή τη στιγμή το βασικό σενάριο της Κυβέρνησης .Είναι όμως σαφές πως αυτό προυποθέτει  ισχυρή πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές.Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαθέτει την πολιτική αυτή βούληση.Το ίδιο όμως πρέπει να κάνουν όλοι  όσοι συμμετέχουν στις  διαπραγατεύσεις.

Η πολιτική βούληση της ελληνικής πλευράς για να υπάρξει συμφωνία , δεν  συνεπαγέται  όμως ,  σε καμία περίπτωση ,και βούληση για λήψη νέων μέτρων λιτότητας ,αλλά ούτε και για υποχωρήσεις αρχών, ιδίως στον τομέα των εργασιακών.

Στόχος της Κυβέρνησης ,βασικός  εξακολουθεί να είναι η ανατροπή της πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που επιβλήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσει.Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πλήρως  την Κυβέρνηση στην προσπάθειά της για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την προστασία των εργαζομένων  από τις ομαδικές απολύσεις.

Το κοινό μέτωπο που επιχειρεί να στήσει ο ΣΕΒ , ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε λόγο για την ανάγκη ύπαρξης μιας  Εθνικής γραμμής για τα εργασιακά , με τους πιο  ακραίους κύκλους των δανειστών ,πρέπει να αποδοκιμαστεί και να απομονωθεί.

ΟΙ προσπάθειες της ιδιότυπης  τρόικας του εσωτερικού πρέπει να πέσουν στο κενό και όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν  να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους στο κρίσιμο αυτό ζήτημα. Η ΝΔ ΤΟΥ Κ. Μητσοτάκη ,η οποία από κοινού με το ΠΑΣΟΚ διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις ,καταργώντας κάθε πλέγμα προστασίας των εργαζομένων οφείλει να μιλήσει καθαρά και χωρίς υπεκφυγές. Όσοι επικαλούνται το ευρωπαικό κεκτημένο  , πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει α λα καρτ .

Όσοι  επίσης , αμφισβητούν  τη σοβαρότητα του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να ανακαλέσουν  στη μνήμη τους -  όσο και αν αυτό δεν υπηρετεί τους εύκολους λαι κισμούς τους και την απουσία πολιτικής επιχειρηματολογίας-τη συναίνεση  του ελληνικού λαού  ακόμα και στη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ ,εκφρασμένη από το εκλογικό αποτέλεσμα του σε  Σεπτέμβρη του 2015.ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται το ΣΥΡΙΖΑ ,αναγνωρίζει τη σοβαρότητα των προσπαθειών του και κυρίως τη σοβαρότητα των ανθρώπων που τον στελεχώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου