Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας: Η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά για μια συμφωνία η οποία δεν θα περιλαμβάνει υποχωρήσεις στα εργασιακά



Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά για μια συμφωνία η οποία δεν θα περιλαμβάνει υποχωρήσεις στα εργασιακά και θα γεφυρώνει το χάσμα σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά. Δεν προτίθεται να κάνει αποδεκτή μια λύση που θα αντίκειται στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, ούτε θα αποδεχθεί δυσμενή μέτρα τώρα και να μεταθέσει την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο μέλλον. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε -28/11/16- ότι η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι κομβική, όχι μόνο για την προστασία των εργαζομένων, αλλά και για την οικονομική ανάπτυξη και για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας.
Όσο για επικείμενες εκλογές που ονειρεύεται η Νέα Δημοκρατία τόνισε: «το σενάριο των εκλογών εν μέσω διαπραγματεύσεων είναι θέση της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτή η θέση είναι επικίνδυνη για την ελληνική οικονομία και για την χώρα. Διότι η επιβεβαίωση ενός τέτοιου σεναρίου, αυτή τη στιγμή, θα διέκοπτε τις διαδικασίες της δεύτερης αξιολόγησης, θα έστελνε τη ρύθμιση του χρέους μετά το 2017 – ίσως και ποτέ – προφανώς θα εμπόδιζε την είσοδο της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Με αυτή την έννοια θεωρούμε ότι το σενάριο των εκλογών δεν είναι υπαρκτό σενάριο όχι για λόγους που αφορούν την κυβέρνηση αλλά για λόγους που αφορούν το ίδιο το μέλλον της χώρας και την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και για την έξοδο από το πρόγραμμα».
Στόχος της κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι να αξιοποιήσει το momentum που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις διαπραγματεύσεις έτσι ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να βελτιωθούν πια οι συνθήκες ζωής, οι συνθήκες της καθημερινότητας για εκατομμύρια πολίτες.  Υπάρχει αισιοδοξία, και  όχι ανερμάτιστη, από πλευράς Κυβέρνησης για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more