Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Για πρώτη φορά μένει χωρίς αντιδήμαρχο η Βεγορίτιδα!

Αποτέλεσμα εικόνας για Βερυκούκης
Ο Δήμαρχος Έδεσσας αποφάσισε πριν από λίγες μέρες να κάνει ανασχηματισμό. Άλλωστε σχετική ανακοίνωση είχε κάνει από το καλοκαίρι. Φαίνεται ότι τώρα κατέληξε στο σχήμα και έτσι άλλαξε αντιδημάρχους. Στα αξιοσημείωτα σαφώς και είναι το γεγονός ότι για πρώτη δεν κατέχει θέση αντιδημάρχου, δημοτικός σύμβουλος από την Βεγορίτιδα. Θυμίζουμε ότι από το 2011 που ανάλαβε την διοίκηση του Δήμου Έδεσσας ο σημερινός δήμαρχος, στην πρώτη φάση είχε βάλει αντιδημάρχους τον κο Κωστίδη και στη συνέχεια το κο Βερυκούκη, δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται από την εκλογική περιφέρεια Βεγορίτιδας. Μετά τις εκλογές του 2014 ο συνδυασμός της δημοτικής αρχής εξέλεξε μόνο έναν σύμβουλο, τον κο Βερυκούκη, και ο Δήμαρχος του είχε αναθέσει τις αρμοδιότητες της Βεγορίτιδας με έδρα το πρώην Δημαρχείο στην Άρνισσα. Μετά όμως από αυτές τις αλλαγές δεν υπάρχει καθαρός χωρικός αντιδημάρχος Βεγορίτιδας.  Δείτε τις αρμοδιότητες που είχε ο κος Βερυκούκης πριν αντικατασταθεί:

Αντιδήμαρχος στα όρια της  Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας   και ειδικότερα τις κάτωθι αρμοδιότητες:
α) Λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα και του ελέγχου του προσωπικού που παρέχει υπηρεσίες εντός της δημοτικής ενότητας.
β)  Λειτουργίας και εποπτείας όλων των κοιμητηρίων της δημοτικής ενότητας.   
β) Παρακολούθησης της  εξέλιξης  των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
γ) Μέριμνας  για τη διαφύλαξη της  καλής κατάστασης και λειτουργίας του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα.
δ) Συνεργασίας  με τους προέδρους και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
ε) Μέριμνας για την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Πολιτών σε θέματα της δημοτικής ενότητας.


Πλέον ο Δήμαρχος επέλεξε τις παραπάνω αρμοδιότητες να τις διανείμει στους υπόλοιπους αντιδημάρχους χωρίς όμως κανείς να είναι χωρικός αντιδήμαρχος, παρά μόνο θεματικός. Κύκλοι προσκείμενοι στην αντιπολίτευση τονίζουν ότι οι αλλαγές αποτελούν εσωτερικό κομμάτι μιας δημοτικής αρχής που παραπαίει θυμισμένη στα λάθη της και την αλαζονεία της, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να τονιστεί ότι η Βεγορίτιδα υποβαθμίζεται καθώς πλέον δεν θα έχει τον δικό της άνθρωπο.  Η Βεγορίτιδα είναι ένας ευλογημένος τόπος και σαφώς χρειάζεται οργανωτικές δομές να τις διατηρεί. Τέλος στο πολιτικό σκέλος θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις του κου Βερυκούκη ο οποίος αποτελεί ισχυρή μονάδα για τον συνδυασμό καθώς και στις εκλογές του 2010 και στις εκλογές του 2014 ήρθε πρώτος σε σταυρούς από την περιοχή της Βεγορίτιδας, διαθέτει πολύ σημαντική εμπειρία και σαφώς επηρεάζει καταστάσεις. Μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο απομακρύνθηκε ο ίδιος την ίδια ώρα που διατηρήθηκε αντιδήμαρχος ο κος Μουράτογλου σίγουρα θεωρείται άγαρμπος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more