Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Του αξονικού το κάγκελο γίνεται στην Πέλλα Πρωτοχρονιάτικα!

Φωτογραφία του Γιάννης Σηφάκης.

Μεγάλο αλαλούμ έχει προκύψει αναφορικά με την τοποθέτηση του αξονικού τομογράφου αλλά και τις αποφάσεις που έχουν εκδοθεί. Σαφώς και στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση έχει μπει και η Νέα Δημοκρατία η οποία εξέδωσε ανακοίνωση. Η αρχή έγινε με την πρωτοβουλία που πήρε ο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης ο οποίος σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μέσα στον Δεκέμβρη, τόνισε ότι θα τοποθετηθούν δυο αξονικοί τομογράφοι στην Έδεσσα και τα Γιαννιτσά, αντί ενός μόνο στα Γιαννιτσά. Με αυτό τον τρόπο θα επέλθει αναβάθμιση στην υγεία των πολιτών της Έδεσσας, της Σκύδρας και της Αριδαίας που θα εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο Έδεσσας αλλά και του Δήμου Πέλλας από το νοσοκομείο Γιαννιτσών. Φαίνεται όμως ότι τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς χωρίς κανείς να γνωρίζει ποια θα είναι η τελική έκβαση της υπόθεσης. Δημοσιογραφικά και μόνο η καταγραφή αναφέρει πως έκδηλο και καθολικό είναι το αίτημα της κοινωνίας να υπάρξουν αξονικοί τομογράφοι και στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά. Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση πάνω στο θέμα μόνο πρόβλημα και σκιές δημιουργεί για παραπολιτικά παιχνίδια.

Στην πρώτη του ανακοίνωση πριν από μια ημέρα ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης έγραψε τα ακόλουθα:

Γιάννης Σηφάκης : Αξονικοί τομογράφοι και στα δύο Νοσοκομεία της Πέλλας
 Φωτογραφία του Γιάννης Σηφάκης.
Με απόφαση Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη η κατανομή έχει ως εξής:
Ο αξονικός από τα απολογιστικά του Υπουργείου Υγείας να εγκατασταθεί στο νοσοκομείο Έδεσσας
Ο αξονικός από το πρόγραμμα INTERREG στα Γιαννιτσά. Ή έγκριση του INTERREG θα γίνει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2017
Τα όποια γραφειοκρατικά θέματα για την υλοποίηση της απόφασης θα αντιμετωπιστούν
Η δημιουργία κλίματος ανησυχίας και αντιπαράθεσης Έδεσσας- Γιαννιτσών είναι χωρίς αντικείμενο αφού και στα δύο νοσοκομεία θα τοποθετηθούν αξονικοί τομογράφοι εντός του 2017 και ειδικά όταν μέχρι τώρα δεν υπήρχε κανείς αξονικός τομογράφος στο δημόσιο σύστημα στην Πέλλα
Η κυβέρνηση με την απόφαση για προμήθεια των δύο αξονικών τομογράφων αποδεικνύει έμπρακτα την πολιτική της βούληση για την αποφασιστική ενίσχυση της Υγείας στην Πέλλα. Ξεκίνησε και η μετεγκατάσταση της μονάδας του τεχνητού νεφρού.
15 μόνιμοι γιατροί θα προσληφθούν αμέσως μετά τον αναμενόμενο άμεσα ορισμό διοικητή του νοσοκομείου. Ακόμη δεκάδες νοσηλευτές 12μηνης εργασίας θα έλθουν στο νοσοκομείο της Πέλλας


Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Πέλλας Αλέξανδρος Βουδρισλής που είναι η ακόλουθη:



Στο Νοσοκομείο  Γιαννιτσών οριστικά ο Αξονικός Τομογράφος από τα Αδιάθετα υπόλοιπα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας.
 Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξανδρος Βουδρισλής
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΝ Πέλλας ανακοινώνει ότι Συνεδρίασε Εκτάκτως, σήμερα 28.12.2016, στις 15:00 μ.μ.,μετά την αναβολή της προγραμματισμένης πρωινής συνεδρίασης, με μοναδικό θέμα την  Τροποποίηση – Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού ΓΝ Πέλλας - Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Κατά τη συνεδρίαση αποφασίσθηκε ομόφωνα η αύξηση του Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2016 της Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών - κατά 350.000,00€, για την Προμήθεια Αξονικού Τομογράφου. Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση του ποσού των 350.000,00€ από το Υπουργείο Υγείας στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών για την προμήθεια αξονικού τομογράφου, είχε ήδη ανακοινωθεί από τη Βουλευτή Νομού Πέλλας κ.Θεοδώρα Τζάκρη μετά από συνεργασία της με τον Υπουργό Υγείας.
Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με το από  9.12.2016 έγγραφο της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, που ρητά ζητούσε την ένταξη ποσού 350.000,00€ από τα αδιάθετα ποσά του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Υγείας, στον Προϋπολογισμό Οικονομικού Έτους 2016  της αποκεντρωμένης Οργανικής Μονάδας Γιαννιτσών, αλλά και σύμφωνα με το 13.12.2016 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο διέτασσε την πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του ΓΝ Πέλλας – Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών με το ποσό των 350.000,00€.
Η προμήθεια του αξονικού τομογράφου του ΓΝ Πέλλας – Νοσοκομείου Έδεσσας θα γίνει από το πρόγραμμα INTERREG.

   
                                                                                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. του ΓΝ ΠΕΛΛΑΣ
                                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

                                                                                ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΔΡΙΣΛΗΣ
              ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση που είναι η ακόλουθη:
 Φωτογραφία του Γιάννης Σηφάκης.

Καλό είναι όλοι να σεβαστούν  τις αποφάσεις των υπουργών της κυβέρνησης
Οι θεσμικοί παράγοντες των οργανισμών καλό είναι να είναι πιο προσεκτικοί όταν απευθύνονται στην κοινωνία, ειδικά όταν γνωρίζουν τις αποφάσεις του Αν. Υπουργού Υγείας και του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ καθώς και να σέβονται τον θεσμικό ρόλο των βουλευτών
Η πολιτική απόφαση είναι σαφής : Έρχονται αξονικοί τομογράφοι και στα δύο νοσοκομεία της Πέλλας. Ο αξονικός από τα αδιάθετα ποσά του Υπουργείου Υγείας  θα εγκατασταθεί στην Έδεσσα.
Το νοσοκομείο Γιαννιτσών θα προμηθευτεί αξονικό από το διασυνοριακό πρόγραμμα ΙΝΤΕRREG.
Η ανάγκη να μην χαθεί το ποσόν των 350.000,00 € ( που αν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέχρι 31/12/2016 θα επιστραφεί στο Υπουργείο Οικονομικών) επέβαλε να ληφθεί απόφαση από το ΔΣ του Νοσοκομείου Πέλλας για να αναληφθεί το ποσόν από το Νοσοκομείο Πέλλας σε έναν από τους λογαριασμούς του. Αμέσως μετά με ορθή επανάληψη της έγκρισης του Υπουργού θα μεταφερθεί στον λογαριασμό του Νοσοκομείου Έδεσσας.
Το INTERREG θα συνεχιστεί για την προμήθεια αξονικού από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στο οποίο είναι βέβαιο ότι θα εγκατασταθεί ταχύτερα ο αξονικός λόγω του ότι διαθέτει εγκαταστάσεις και εξειδικευμένο προσωπικό. Η έγκριση του INTERREG αναμένεται ως το τέλος Ιανουαρίου 2017.
Η όποια άκομψη προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας και των Υπουργικών αποφάσεων καθώς  και των αποφάσεων της 3ης ΥΠΕ μόνο εκθέτει τους εμπνευστές της που δημιουργούν χωρίς λόγο κλίμα ανησυχίας μόνο και μόνο γιατί δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις των υπουργών της κυβέρνησης μας για την ορθολογική κατανομή των πόρων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύει την πολιτική βούληση της να ενισχύσει σημαντικά την δημόσια υγεία στην Πέλλα μακριά από τις λογικές εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων που ακολουθούσαν πιστά οι κυβερνήσεις του παρελθόντος.

Το τμήμα επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Πέλλας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναμοχλεύει το θέμα της επιλογής άμεσα τοποθέτησης του αξονικού τομογράφου το 2014 στα Γιαννιτσά που όλοι γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επιλογή ενώ αφήνει σαφείς αιχμές προς τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη. 



Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΔΕ Πέλλας
Τραγελαφικές και πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που βιώνουν οι πολίτες της Πέλλας από τα καμώματα των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό μας! Η εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου βορά στα μικροκομματικά τους συμφέροντα!
Αλλά για να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη και προκειμένου οι πολίτες όλου του Νομού να γνωρίζουν επακριβώς τι έχει συμβεί, πρέπει να θυμίσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε προγραμματίσει την προμήθεια του αξονικού τομογράφου για το νοσοκομείο Γιαννιτσών το Σεπτέμβριο του 2014, με ημερομηνία εγκατάστασης το Φεβρουάριο του 2015. Παράλληλα είχε εγγράψει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2015 την προμήθεια αξονικού τομογράφου για το νοσοκομείο της Έδεσσας. Τέλος είχε προϋπολογίσει κονδύλια για την πρόσληψη 4.500 ιατρών σε ολόκληρη την επικράτεια, στον ψηφισμένο προϋπολογισμό του 2015.
Δυο χρόνια μετά ανακοινώνεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Πέλλας, ότι όλα όσα είχαν προγραμματιστεί ήδη από το 2015 θα γίνουν το 2017!
Κάλιο αργά παρά ποτέ λέει ο σοφός ελληνικός λαός, αλλά για να δούμε, θα γίνουν τελικά πράξη όσα ανακοινώνονται;
Θα καταφέρουν να συνεννοηθούν επιτέλους μεταξύ τους;
Θα βάλουν το συμφέρον των πολιτών πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον;
Θα αναγνωρίσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης;
Θα καταλάβουν επιτέλους ότι η υγεία και η περίθαλψη των πολιτών του νομού μας δεν μπορούν να αφήνονται στην τύχη τους;
Το ξέρουμε, στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση δυσκολεύονται πολύ να δίνουν σαφείς απαντήσεις για τα προβλήματα του τόπου. Εμείς όμως θα επιμένουμε, συνεχώς, μέχρι να καταλάβουν ότι το καλύτερο που μπορούν κάνουν για αυτόν τον τόπο είναι να παραιτηθούν και να φύγουν!
ΝοΔΕ Πέλλας
Τομέας Επικοινωνίας

Ανακοίνωση του συνδυασμού Πέλλα Δήμος για όλους του Στάθη Καστερίδη για τον αξονικό τομογράφο

Την ίδια ώρα που η δημοτική αρχή Πέλλας έχει σιωπίσει για αυτό το ζήτημα, ο επικεφαλής του συνδυασμού Πέλλα Δήμος για όλους Στάθης Καστερίδης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

 Αποτέλεσμα εικόνας για Στάθης Καστερίδης

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «ΠΕΛΛΑ_ Δήμος για όλους», για τον Αξονικό Τομογράφο του Νοσοκομείου Γιαννιτσών
Σε μια περίοδο όπου η ελληνική κοινωνία και ειδικότερα η κοινωνία της Πέλλας δοκιμάζεται έντονα, αναζητώντας την ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά με λιγότερα προβλήματα και περισσότερη ανάπτυξη, παρατηρούμε για μια ακόμη φορά τη στάση ορισμένων τοπικών παραγόντων που δεν βοηθά στην κατεύθυνση αυτή. Αντίθετα μάλιστα πυροδοτεί αντιπαραθέσεις και άσκοπες συζητήσεις για ένα θέμα που η συντεταγμένη πολιτεία και οι θεσμικοί παράγοντες ήδη θα έπρεπε να δώσουν τέλος.
Ο λόγος για την εγκατάσταση του Αξονικού Τομογράφου σε Νοσοκομειακή Μονάδα της Πέλλας, που εξελίσσεται με ευθύνη ορισμένων παραγόντων σε μια διαμάχη με τοπικιστικά χαρακτηριστικά, υποβαθμίζοντας το ίδιο το γεγονός που τόσο σημαντικό είναι για την τοπική κοινωνία.
Από την πλευρά μας ως Δημοτική παράταξη με αφορμή όλο αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται και προσβάλλει την νοημοσύνη κάθε λογικά σκεπτόμενου πολίτη, δηλώνουμε τα εξής:
Αναμφισβήτητα οι πολίτες της Πέλλας και ειδικότερα του ομώνυμου δήμου μας, δικαιούνται να απολαμβάνουν τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, όπως αυτή της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου.
Είναι καταγεγραμμένο και δημόσια διατυπωμένο ότι η ανάγκη λειτουργίας του αποτελεί προτεραιότητα της κεντρικής διοίκησης που έχει δεσμευτεί γι΄ αυτό.
Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση από την απόφαση αυτή, το μόνο που θα επιτύχει είναι την αμφισβήτηση στη νομιμότητα και στην ενίσχυση της άποψης, ότι η μικροκομματική σκοπιμότητα και η μικροπολιτική καθορίζουν τις αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης.
Χαιρετίζουμε και αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες όλων των βουλευτών των τελευταίων ετών, αλλά και των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων, που συνέβαλλαν στη λήψη της απόφασης της εγκατάστασης του Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών.
Στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε τους απόφαση και πρωτοβουλία που έχει στόχο την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Πέλλας και ειδικότερα του δήμου μας.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του δήμου Πέλλας να διεκδικήσει το καλύτερο για τον τόπο μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας δράσεις με αποτελεσματικό τρόπο που θα έχουν θετικό αντίκτυπο την τοπική κοινωνία.
Η εγκατάσταση του Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών δεν θα πρέπει να είναι ένα γεγονός που διχάζει την κοινωνία της Πέλλας, που αποδυναμώνει την κοινωνική συνοχή και στιγματίζει τους πολιτικούς θεσμικούς παράγοντες, αλλά ένα γεγονός που ενώνει και αντανακλά αυτήν την ελπίδα που αναζητούμε όλοι μας.

Για τη Δημοτική Παράταξη
ΠΕΛΛΑ_ Δήμος για Όλους
Ο Επικεφαλής και Δημοτικός Σύμβουλος
Στάθης Καστερίδης



Παρέμβαση στο ζήτημα έκανε και ο δημοσιογράφος Κοσμάς Ερυθρόπουλος μέσω του facebook που έγραψε τα ακόλουθα:
 Φωτογραφία του Kosmas Erythropoulos.
 
Όσες φορές υπήρξε αντιπαλότητα τοπικών παραγόντων για κάποια θέματα δυστυχώς την πληρώνει η ίδια η κοινωνία. Σχετικά με τους αξονικούς είναι άδικο και επικίνδυνο το γεγονός ότι και τα δυο νοσοκομεία στερούνται απο αξονικο Θα έπρεπε να γίνει συντονισμένη προσπάθεια για να τοποθετηθούν άμεσα αξονικοί και στα δύο. Με τις εξελίξεις τις οποίες βλέπω δυστυχώς δεν έχω πεισθεί ότι θα έχουμε καλό αποτέλεσμα. Τα Γιαννιτσά θα μείνουν για πολύ ακόμα χρόνο χωρίς αξονικό, Η Έδεσσα εάν τελικά λάβει τις 350 χιλ Ευρώ για αξονικό δεν ξέρω εάν θα μπορέσει να λειτουργήσει άμεσα. Νομίζω προϋποθέτει να έχει διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος, εξειδικευμένο προσωπικό και οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Αντιπαλότητες και παιχνίδια σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα που αφορά την υγεία των πολιτών είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν. Καλά θα ήταν όλοι οι βουλευτές του Νομό να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δοθεί άμεσα λύση.


Εδώ αξονικός, εκεί αξονικός, που είναι ο αξονικός;
Φαίνεται λοιπόν πως εν μέσω εορτών και λίγο πριν φύγει οριστικά το 2016 οι τοπικοί μας παράγοντες βρήκαν αφορμή να ανοίξουν ένα φαύλο κύκλο απίστευτης εσωστρέφιας για ένα θέμα που αφορά την υγεία και θα έπρεπε όλοι μαζί να αγωνιστούν ώστε να υπάρξει ένα δίκαιο αποτέλεσμα, να αποκατασταθεί η αδικεία που υπήρξε και τα δυο νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών να έχουν από έναν αξονικό τομογράφο. Ο Αξονικός είναι το πλέον απαραίτητο ιατρικό όργανο για να διαπυστωθούν σοβαρές ιατρικές βλάβες ασθενών και να σωθούν ζωές. Μια αξονική τομογραφία σαφώς και μπορεί να σώσει ζωές. Όλες οι άλλες κόντρες είναι άνευ σημασίας. Γίνονται για το θεαθήναι, για μικροσυμφέρονα αλλά και τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας που εγκλωβίζεται στην εσωστρέφια χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.  

2 σχόλια:

  1. ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΤΙΣ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΦΑΚΗ ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ
    ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΝΟΔΕ
    ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μέσα στον τρελό χαμό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε και ο υπεύθυνος τύπου της ΝΔ να στηρίξει Τζάκρη!!!Δεν πάτε καλά εσεις στη νοδε είστε για τα πανηγύρια αφού δεν καταλαβαίνετε πως σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ και να μην πετάγεστε σαν την τσου@#$.Ούτε δράμι μυαλό,ούτε δράμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more