Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Όχι της παράταξης του Α. Ρυσάφη στην μεταφορά των 19 εργαζομέων της Τουριστικής Α.Ε. στον ΔήμοΑποτέλεσμα εικόνας για Αντώνης Ρυσάφης 
ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

  Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε  στην  αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ανακαινίστηκε και έλαβε σύγχρονη μορφή  αφού τοποθετήθηκαν, εκτός των άλλων, και οθόνες  στην οροφή.
 Η διαδικασία ξεκίνησε σε ένα γιορταστικό κλίμα  με αρκετούς δημότες παρόντες στον  αγιασμό που τελέστηκε και  την κοπή της βασιλόπιτας.  Προς τιμήν του, ο δήμαρχος κ. Γιάννου, όρισε και  κομμάτι  από την πίτα για τους δημοσιογράφους. Πραγματικά τον ευχαριστούμε, αυτό σημαίνει ότι μας υπολογίζει .
 Μετά τη διαπίστωση  απαρτίας, ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππος Γκιούρος, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης η οποία αποδείχτηκε επεισοδιακή λόγω των θεμάτων που τέθηκαν στο τραπέζι.
.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΤΑΜΒΙΣΚΟΥː
  Στο ξεκίνημα, το λόγο έλαβε η κ. Ταμβίσκου, η οποία  ρώτησε, εάν οι μισθοί των εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου καταβάλλονται κανονικά  με το δεδομένο ότι οι χρηματοδοτήσεις  από το ΕΣΠΑ  εισρέουν στην ώρα τους-- όπως  βεβαίωσε σε επίσκεψή της η  αναπληρώτρια υπουργός εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου-- ζήτησε, μάλιστα, και τα παραστατικά  χρηματικών ποσών από το ΕΣΠΑ. Επίσης, η κ. Ταμβίσκου, ενδιαφέρθηκε  για  το ρόλο των οικίσκων στους Καταρράκτες και ρώτησε  εάν έχουν άδεια από την πολεοδομία και την εφορία αρχαιοτήτων,   ζήτησε την απόσυρση από τη λιμνούλα των Καταρρακτών του  « αντιαισθητικού   κύκνου » -- όπως τον χαρακτήρισε— και  ρώτησε εάν γίνονται απολύσεις στο προσωπικό του Γηροκομείου, για να πάρει την απάντηση από τον κ. Γιάννου ότι, στο Γηροκομείο όλα λειτουργούν άψογα και για τα υπόλοιπα ζητήματα που έθεσε θα πάρει  έγγραφες απαντήσεις από τις υπηρεσίες του δήμου.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΙΑΤΡΙΔΟΥː
 Σαν αρμόδια, μας πληροφόρησε ότι, η εξόφληση του προσωπικού των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου αφορά και τον Ιανουάριο του 2017.
 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥː
 Χαρακτήρισε σοβαρό το θέμα της αναπτυξιακής αφού το 39% κατέχει ο δήμος Έδεσσας,  ζήτησε από το σώμα  να οριστεί γενική συνέλευση  αλλιώς να ακολουθήσει παραίτηση. Υποστήριξε τη θέση του για την ενσωμάτωση των 19 εργαζομένων από την τουριστική ΑΕ-- η οποία είναι υπό εκκαθάριση-- στο προσωπικό του δήμου,  και ζήτησε την ψήφο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να υλοποιηθεί η απόφασή του . Ξεκαθάρισε ότι  θα σταλεί επιστολή η οποία θα ζητάει την αφαίρεση του προστίμου από την υπόθεση, το οποίο είναι περίπου 500.000 ευρώ. Δήλωσε πως το μαγαζί θα νοικιαστεί για πολλά χρόνια αφού η διαχείρησή του δε βγαίνει. Χαρακτήρισε,  τη μη πρόσληψη εποχιακού προσωπικού και  την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες, ευλογία για τη χρηστή διοίκηση του δήμου.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  κ. ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥː
 Θα ενσωματωθούν στο προσωπικό του δήμου 19 συν 8 από το ΑΣΕΠ  και σε βάθος τριετίας, όσον αφορά τα οικονομικά, θα έχει επέλθει εξισορρόπηση με χρηστή διοίκηση.
 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΡΥΣΑΦΗː
 Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι περίμενε  να αλλάξει ο νόμος ώστε η πρόσληψη να βαπτιστεί μεταφορά, και ρώτησε τον κ. Γιάννου,   γιατί δεν υπάρχει ο ίδιος οίκτος για τους ανθρώπους που λόγω κρίσης έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους   και μείνανε στο δρόμο μαζί με τους  υπαλλήλους, υπέδειξε και τον εαυτό του.
 Η απόφαση του δημάρχου, για την ενσωμάτωση των 19 εργαζομένων στο προσωπικό του δήμου από την  τουριστική ΑΕ, ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο  κατά πλειοψηφία για τους 19,  διαφοροποιήθηκε, η ΄΄Ενωτική  Δράση΄΄ του κ. Αντώνη Ρυσάφη, για όλους, και για έναν από αυτούς,  τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης  Γιάννου.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΣΑΜΛΙΔΗː
 Σε περιοχές όπου υπάρχει μείωση της αγροτικής οδοποιίας ( Άγρα, Σωτήρα) θα συμπληρωθούν με άλλα έργα
 ΕΝΑ  ΑΛΛΟ  ΘΕΜΑ  ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ  ΤΟ  ΣΩΜΑ ΚΑΙ  ΞΕΣΗΚΩΣΕ  ΘΥΕΛΛΑ  ΓΙΑ  ΑΛΛΗ  ΜΙΑ  ΦΟΡΑ.  ΜΕ  ΕΙΣΗΓΗΣΗ  ΤΟΥ  κ. ΣΟΝΤΡΑ  ΤΕΘΗΚΕ  ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ  Η  ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ   ΕΙΡΗΝΗΣ  ΓΚΙΝΗ.
Με σκοπό στη συνέχεια να πάρει το όνομά της δρόμος ή πλατεία της πόλης και να τιμάται σαν ηρωίδα.
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ  ΚΑΤΑ  ΠΟΣΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ,  Η  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ,   ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΕΘΝΟΥΣ.
 Εδώ ακούστηκαν διάφορα ιστορικά γεγονότα από διακεκριμένους όπως, ο  συγγραφέας- εθνολόγος κ.  Δημήτριος Ευαγγελίδης και ο  ιστορικός-ερευνητής   κ. Νικόλαος  Καραμανάβης , ακόμα,  αναφέρθηκαν διάφορα  στοιχεία  από δημοτικούς συμβούλους και τον γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππο  Γκιούρο, τα οποία βρήκαν  από ιστορικούς. Οι απόψεις των  περισσοτέρων  συνέκλιναν  στο γεγονός ότι, η δράση  της Ειρήνης Γκίνη δεν αποδεικνύεται ότι ήταν υπέρ του Έθνους των Ελλήνων,  είναι  ένα πρόσωπο αμφιλεγόμενο  που διχάζει.
 Μάλιστα ο συγγραφέας –εθνολόγος κ. Ευαγγελίδης τόνισε πως, αναψηλαφήθηκαν πολλές δίκες από το παρελθόν,  ακόμα και αυτή του Σωκράτη, και  αναρωτήθηκε,  γιατί δε ζητήθηκε αναψηλάφηση της δίκης τής συγκεκριμένης αφού εκείνη την εποχή με απόφαση του στρατοδικείου εκτελέστηκε.
 Υποστηρίχθηκε όμως, πως  ήταν ηρωίδα, από τις αριστερές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τον κ. Δημητριάδη και τον κ. Φουνταλή (ο οποίος απουσίαζε, αλλά δήλωσε τηλεφωνικά την επιθυμία του)  .
 Τελικά η πλειοψηφία αποφάσισε πως η πρόταση του κ. Σόντρα,  σχετικά με την αναγνώριση της προσφοράς  της Ειρήνης Γκίνη στην πατρίδα μας,  απορρίπτεται από την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων.            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου