Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΛΛΑΣ




Για μια Ελλάδα που μαραζώνει στη δίνη της ανικανότητας των κυβερνόντων,  μέσα στην κρίση και τα μνημόνια.

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

 Στην κατάμεστη αίθουσα της δεξίωσης ήταν όλοι εκεί  για να τιμήσουν το θεσμό του Επιμελητηρίου και τον άξιο Πρόεδρό του κ. Ιορδάνη Τσώτσο που  δίνει καθημερινό αγώνα για τα ζητήματα των μελλών-ενεργές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα τη διευκόλυνση  για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων-νέων μελλών και όχι μόνο.

 Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, εκτός από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου , τα μέλη της διοικητικής επιτροπής και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου,    ο Στρατηγός Διοικητής της Β΄ Μεραρχίας κ. Δημήτριος Γλύμης, ο Διοικητής της πυροσβεστικής, ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαρία Τσαρουχά- Κόλλια,  πρόεδροι επιμελητηρίων,   βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι,  πρώην βουλευτές, πρόεδροι συνεταιρισμών, πρόεδροι επιστημονικών συλλόγων, πρόεδροι πολιτιστικών φορέων, πρόεδροι εργατών, Μέσα Ενημέρωσης και επιχειρηματίες με την ευρύτερη έννοια του όρου.

  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης το παρουσίασε ο πρώην πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αλμωπίας  κ.. Κοτσίδης Ευστράτιος.
  Με τις ευλογίες του ιερέα και την κοπή της βασιλόπιτας από τον κ. Ιορδάνη Τσώτσο ξεκίνησε η διαδικασία.

  Πρώτη καλέστηκε στο βήμα η κ. υπουργός, η οποία τόνισε την σχέση της με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου και την Έδεσσα,  όπου στο παρελθόν έζησε για τέσσερα χρόνια. Εξέφρασε την αγωνία της,  για την Ελλάδα, την ανάπτυξη της περιφέρειας και την πρωτογενή παραγωγή.  Είπε πως,  τα λάθη του παρελθόντος   μας  δίδαξαν  για τη χάραξη του μέλλοντος. Ευχήθηκε συνεργασία μεταξύ όλων και να κλείσει η αξιολόγηση με θετικό πρόσημο.

 Στη συνέχεια καλέστηκε στο βήμα ο  περιφερειάρχης,  ο οποίος τόνισε  πως, δουλεύει σκληρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  με τη συνεργασία και τη στήριξη των φορέων  για να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης της ελληνικής οικογένειας και του επιχειρείν. Η Περιφέρεια, όπως το ανέπτυξε ο κ. Τζιτζικώστας, ασχολείται  με πολλά ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτηː  διαχείριση απορριμμάτων ( όπως  Χ.Υ.Τ.Α  και βιολογικός καθαρισμός Αλμωπίας ), παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο- το οποίο είναι σε κακή κατάσταση αφού χρόνια έχει να συντηρηθεί- με την αναβάθμιση του δρόμου Χαλκηδόνας- Έδεσσας και την παράκαμψη Χαλκηδόνας- Γιαννιτσών με έτοιμες μελέτες ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια οι πολίτες, αντιπλημμυρική θωράκιση (κυρίως της Αλμωπίας), βοήθεια ευαίσθητων κοινωνικά πολιτών με τη συνεργασία των δήμων (κοινωνικά παντοπωλεία κά),  δίκτυο φυσικού αερίου για οικονομία στα νοικοκυριά, κά .
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τζιτζικώστα, τα οποία κανείς δεν αμφισβητεί,  η Π.Κ.Μ  ήρθε πρώτη στην απορρόφηση του προηγούμενου ΕΣΠΑ  με 520 έργα σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, ταυτόχρονα, και  η πρώτη περιφέρεια με το νέο ΕΣΠΑ και  μία από τις πέντε σε όλη  την Ευρώπη.  Τόνισε, επίσης, πως είναι απαραίτητη η συνεργασία  με τους φορείς και τους δημάρχους των τοπικών κοινωνιών,  με τους προέδρους των επιμελητηρίων,  και σύμφωνα με πρόταση του κ. Τσώτσου θα δημιουργηθεί μια άτυπη ομάδα των προέδρων επιμελητηρίων Κεντρικής Μακεδονίας που θα συζητάει προβλήματα και θα σχεδιάζει για το καλό όλων. Η  Π.Κ.Μ  κτυπάει στη ρίζα και τη γραφειοκρατία με γραφείο μιας στάσης, όπου από ένα σημείο θα μπορεί να πάρει κάποιος άδεια για νέα επιχείρηση ή επέκταση της παλιάς .

 Ο βουλευτής Καρασμάνης  μίλησε για τα  6 δις που μουχλιάζουν στα συρτάρια των  Βρυξελών επειδή κανείς δε τα ζήτησε, τα δύο από αυτά αφορούν τις 13 περιφέρειες . Ευχαρίστησε τον κ. Τσώτσο για τις μάχες που δίνει,  και όταν ακυρώθηκαν μεγαλόπνοα έργα ήταν  από τις λίγες φωνές που διαμαρτυρήθηκαν.
  Η βουλευτής κ. Τζάκρη επανέλαβε τα έργα τα οποία ακούσαμε από τον περιφερειάρχη  και ως κυβερνητική βουλευτής είπε ότι θα  υλοποιηθούν, μάλιστα σ αυτά πρόσθεσε και το επιχειρηματικό πάρκο Πέλλας  που το χαρακτήρισε πρωτότυπη ιδέα στον Ελλαδικό χώρο για την προσέλκυση επενδύσεων με διαχειριστή την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ. Υποσχέθηκε πως η περιβόητη ανάπτυξη θα γίνει πράξη και δε θα  συμβούν άλλες μειώσεις.
 Τελευταίος ανέβηκε στο βήμα  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος,  αγαπητός σε όλους,  και ακούραστος εργάτης των συμφερόντων του Έλληνα που επιχειρεί και βοηθάει  στην οικονομική ανόρθωση της πατρίδας μας.

Ζήτησε   από τους παριστάμενους βουλευτές  να μη βάλουν την υπογραφή τους   για το κλείσιμο των επιμελητηρίων που το ζητά η σημερινή κυβέρνηση ,  γιατί θα βρουν μια κοινωνία ολόκληρη απέναντί τους.   Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία παρουσίασε ο  Πρόεδρος, εξαιτίας των επώδυνων μέτρων που έλαβαν οι κυβερνήσεις  των τελευταίων ετών,  χάθηκαν από την ελληνική κοινωνία πάνω από 170 δις. Επίσης, το 2050 οι Έλληνες θα μειωθούν κατά 1500000 και ο ενεργός πληθυσμός θα είναι 2500000, αφού λόγω ανεργίας και κρίσης ο Ανθός της Ελλάδας, η Νεολαία μας, μεταναστεύει και 400000  νέοι έφυγαν από την Πατρίδα και προσφέρουν σε χώρες του εξωτερικού.

ΔΕ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΕΟΙ  ΦΥΓΑΝΕ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΟ  ΔΕ  ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ  ΕΙΝΑΙ  ΑΠΟ ΑΥΤΑ  ΠΟΥ  ΧΡΩΣΤΑΕΙ  ΤΟ  ΚΡΑΤΟΣ  ΣΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΕΣ.
 . Ο κ. Τσώτσος  παραπονέθηκε πως,  με αυτή την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος ούτε 5.000 ευρώ ρευστό δεν μπορεί να πάρει ο επιχειρηματίας και, με το σκληρό περιβάλλον  της αγοράς δεν υπάρχει επιχειρείν. Το ενιαίο φορολογικό σύστημα   καθώς και άλλες προτάσεις που  θέτουν τα Επιμελητήρια  απορρίπτονται ασυζητητί  λόγω των δανειστών.

 Στη συνέχεια παρουσίασε προτάσεις ο Πρόεδρος για να βγούμε από την κρίση, και  θα αναφέρουμε μερικέςː  μείωση φορολογικών συντελεστών και καθιέρωση ενιαίου και ενός φορολογικού συντελεστή ώστε να είναι ανταγωνιστικός , μειωμένο ΕΝΦΙΑ,  διεύρυνση της φορολογικής βάσης, κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου με μεταφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση, καταπολέμηση του παραεμπορίου και σύστασης ειδικού σώματος δίωξης, κά. Τόνισε, επίσης, πως οι επιχειρηματίες προσαρμόζονται και προχωρούν ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς και αυτό είναι θετικό.

 Ο νομός Πέλλας,  με στοιχεία του Επιμελητηρίου, είναι από τους δυναμικότερους  εξαγωγικούς νομούς με πάνω από 250 εξαγωγικές επιχειρήσεις. Η εξωστρέφεια παίζει σπουδαίο ρόλο σ αυτόν τον τομέα και η ανταγωνιστικότητα. Ζήτησε, ο πρόεδρος, τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας, το κούρεμα των στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων σε ποσοστό 30% αφού την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών την πληρώσαμε όλοι οι έλληνες.
ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΣΤΗ  ΧΩΡΑ  ΜΑΣ  ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ  ΤΟ  95%  ΤΟΥ  ΣΥΝΟΛΟΥ  ΤΩΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

 Επισης,  ο κ. Τσώτσος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη και την κυβέρνηση  να μεταφερθούν τα ΤΕΙ Σίνδου  στο νομό μας και στους νομούςː  Κιλκίς, Πιερίας, Ημαθίας, αφού στη Θεσσαλονίκη υπάρχει κορεσμός από εκπαιδευτικά ιδρύματα.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ  ΣΤΗΝ  ΚΡΙΣΗ
 Στη συνέχεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν έξη επιχειρήσεις από τις πολλές αξιόλογες του νομού μαςː η  επιχείρηση Ποιμενίδου Χριστίνα του Όθωνα  με έδρα  την Έδεσσα,  η επιχείρηση Αναστασίου Τσεντεμίδη  με έδρα το Ριζοχώρι Αριδαίας, η επιχείρηση ergo-partnrers με έδρα τα Γιαννιτσά, η επιχείρηση Ακονίδη  με έδρα τα Γιαννιτσά, η επιχείρηση Μιχάλη Αμανατίδη με έδρα  τη Σκύδρα, η επιχείρηση αδελφών Κικίδη με έδρα τη Φιλώτεια Αριδαίας.

  Η  ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΑΡΧΙΣΕ  ΚΑΙ  ΕΚΛΕΙΣΕ  ΜΕ  ΠΟΛΛΕΣ  ΕΥΧΕΣ!!!   ΕΜΕΙΣ  ΑΠΟ  ΤΗΝ   ΠΛΕΥΡΑ  ΜΑΣ  ΝΑ  ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ  ΝΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ  ΟΛΕΣ!!!   ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ!!!
     
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more