Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ανθεστήρια Έδεσσα

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

  Ο δήμος Έδεσσας σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε απηύθυνε πρόσκληση  για διαβούλευση σχετικά με την αναβίωση των ανθεστηρίων. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και  η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου γέμισε  με φορείς, συλλόγους, αλλά και δημότες  κάθε ηλικίας,  που είναι έτοιμοι να προσφέρουν εθελοντική εργασία και ιδέες για την  επίτευξη του στόχου.   Στόχος  είναι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος,  το ξαναζωντάνεμα των ανθεστηρίων, τη γιορτή λουλουδιών του παλιού καλού καιρού και γι αυτό το λόγο ζήτησε ιδέες από όλους.  
  Ακούστηκαν διάφορες απόψεις, όλες προς την κατεύθυνση της αναβίωσης  της πιο όμορφης και χαρούμενης γιορτής των λουλουδιών της άνοιξης που αρμόζει  στην Έδεσσα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω  από πολλά   ζητήματα προετοιμασίας σχετικά με, τον αριθμό των αρμάτων που θα βγουν στους δρόμους,  τις στολές των πρωταγωνιστών,  τις εκδηλώσεις που θα  ενσωματωθούν,  το στολισμό των πολλών πάρκων  της πόλης, τον αριθμό των ημερών της εκδήλωσης,  τη διαδικασία προβολής, κά.
  Ενδιαφέρουσα ήταν  η πρόταση του Συγγραφέα Εδεσσαίου Δημήτρη Ευαγγελίδη ο οποίος  ζήτησε, στο ξεκίνημα-- μέχρι που να οργανωθούν και να μπούνε στον κανονικό ρυθμό τα ανθεστήρια-- καλά θα είναι  να τονιστεί σε όλους, μέσα από τη διαφήμιση που θα γίνει, ότι πρόκειται για ένα ξεκίνημα  αναβίωσής τους,  ώστε να αποφευχθεί η δυσφήμιση μέσα  από τις ελλείψεις της αρχικής προσπάθειας. Επίσης, τόνισε, πως το θέμα δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στην Έδεσσα αλλά μέσα από την ενημέρωση να απλωθεί παντού.
  Κυριάρχησε η πρόταση για τη συμμετοχή όλων των δημοτών, ενηλίκων και ανηλίκων, από τη μεριά του ο καθένας όπως μπορεί, και όταν λέμε όλοι,  εννοούμε ΌΛΟΙ,  μέσα  τα σχολεία και το ΚΑΠΗ. 
 Ο ενθουσιασμός των παρευρισκομένων στη διαβούλευση ήταν τέτοιος που προτάθηκε να στολιστούν ακόμη και οι κάδοι απορριμμάτων με λουλούδια, τα πάρκα   να  λουλουδιάσουν υιοθετώντας κάποιο θέμα, τα συγκροτήματα μουσικής της πόλης να πάρουν φωτιά σε ένα ξέφρενο πανηγύρι της Όμορφης Έδεσσας των Λουλουδιών της Άνοιξης και της Ευτυχίας.
  Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν,  κάποιο έγγραφο, ακόμα και ένα πλάνο –προγραμματισμό, μια ολοκληρωμένη πρόταση, από το τη μεριά του δήμου, για να μπορέσουν να ξεκινήσουν  και να σχεδιάσει κάθε σχολείο τι και πως μπορεί να προσφέρει.
 Θα ξοδευτούν, βέβαια, χρήματα, αλλά  το όφελος για τους δημότες, την πόλη, το δήμο, θα είναι πολλαπλασιαστικό, υλικά και ηθικά. Το ξεκίνημα έγινε και είναι επιτυχημένο, αναμένουμε τη συνέχεια μέχρι την επίτευξη του στόχου. Εμείς, τα Μέσα Ενημέρωσης, από κοντά για το λιθαράκι που μας αναλογεί .

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more