Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥ ΕΔΕΣΣΑ΄Ι΄ΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ « ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ »



ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

ΦΑΝΗ  ΤΑΡΑΣΙΔΟΥ-Αλίθια ː« Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω  στη παιδική σκηνή που απαρτίζεται από εφήβους και μεγάλους. Είμαστε 21 ηθοποιοί και το έργο απευθύνεται, κυρίως  σε παιδιά, τα οποία θεωρώ ότι είναι οι πιο δύσκολοι θεατές,  γιατί,  όταν το παιδί γελάει, γελάει πραγματικά. Η επιτυχία της παράστασης θα φανεί στο χειροκρότημα και το γέλιο των παιδιών που πραγματικά μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ο ρόλος μου είναι, της μιας από τις δύο οικονόμους του Δον Κιχώτη, της Αλίθιας. Το θέατρο  το αγαπάμε και αυτή η αγάπη   απλώνεται στη σκηνή μέσα από την εθελοντική προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι  οι συντελεστές της παράστασης.
  Ευχαριστώ την κρατική επαγγελματική σχολή ΕΠΑ.Σ  που φροντίζει για το μακιγιάζ όλων μας.
  Κάνω  έκκληση προς εκείνους που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν σ αυτό τον τομέα.  Επειδή τα σκηνικά τα φτιάχνουμε μόνοι μας, χρειαζόμαστε εθελοντές, τόσο για την προετοιμασία των σκηνικών, όσο και στο στήσιμο, καθώς και βοηθούς   για εργασίες στα  παρασκήνια ».
 Η ΣΧΟΛΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ  ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 35, ΤΗΛ. 2381025429
ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ-Πανδοχέας ː« Είμαι 12 χρόνια στο Εδεσσαϊκό θέατρο, είμαι ο ταμίας. Έχω σπουδάσει μουσική, είμαι από τους στυλοβάτες της παιδικής σκηνής με ενήλικες. Όλοι μας μέσα μας έχουμε ένα Δον Κιχώτη. Έχω το ρόλο του πανδοχέα και υποδέχομαι τον  Δον Κιχώτη με τον φίλο του Σάντσο Πάντσα για να τον ορκίσω Δον Κιχώτη .  Διασκεδάζουμε, μου αρέσει η μουσική και ο χορός, εθελοντικά δουλεύουμε. Θέλει κόπο και χρόνο για να βγει μια ωραία παράσταση.  Εμείς του ερασιτεχνικού θεάτρου είμαστε ο εαυτός μας, ουσιαστικά ο ρόλος μπαίνει μέσα μας. Να έρθουν παιδιά  κοντά μας για να διδαχτούν στο θεατρικό εργαστήρι. Πάνω στη σκηνή είναι πανέμορφα και πιο ωραία είναι στα παρασκήνια. Ο κόσμος να έλθει να μας απολαύσει ».
ΚΟΥΚΟΥ  ΜΑΡΑ-Δούκισσα ː« Πρώτη φορά συμμετέχω  σε παιδική σκηνή. Είμαι Α΄ λυκείου και είμαι εδώ από τη Α΄γυμνασίου . Η δουλειά είναι ομαδική, υπάρχει συνεργασία. Η κ. Ηρώ Γεωργίου είναι φοβερή γυναίκα, μας στηρίζει. Όλοι είμαστε μια παρέα ».
ΗΡΩ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ-Κοπέλα ː« Είμαι η σκηνοθέτης και σκηνογράφος,  μαζί με κάποια μέλη  της ομάδας, της παιδικής σκηνής. Έχω κάνει και τη διασκευή.  Το έργο το επιλέξαμε σε μια περίοδο που ο ρεαλισμός και η στυγνή πραγματικότητα  μας κυνηγάει  και μας σπρώχνει προς τα κάτω. Με την παράσταση αυτή θέλω να δώσω όραμα στα παιδιά για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Είναι ένα πρότυπο ο ονειροπόλος Δον Κιχώτης, που πιστεύει, υπερασπίζεται,  και με οποιοδήποτε αγώνα προσπαθεί να κατακτήσει τα όνειρά του.   Ευχαριστώ  τη Βέροια που μας στήριξε ενδυματολογικά και το φροντιστήριό της.
  Έχω σπουδάσει σχολή Καλών  Τεχνών, τμήμα θεάτρου και θεατρικό παιχνίδι,  εδώ και 20 χρόνια είμαι στο χώρο της εκπαίδευσης και των θεατρικών παραστάσεων για ενήλικες και παιδιά ».
ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ  ΙΕΡΕΜΙΑΣ-Δον Κιχώτης ː«  Είμαι πέντε μήνες στο Εδεσσαϊκό θέατρο, από την προηγούμενη παράσταση ΄΄Τα  κόκαλα΄΄.  Είμαι ο πρωταγωνιστής,  ηλικία 22 χρόνων. Έχω το ρόλο του ονειροπόλου Δον Κιχώτη, νιώθω τη μαγεία και νομίζω πως  πετυχαίνω  και το περνάω στον κόσμο. Μου αρέσει πολύ το θέατρο, οι ρόλοι που παίζω, τα λόγια τα μαθαίνω εύκολα, είμαι ευχαριστημένος και μου ταιριάζει ».  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more