Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α. Ε ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ





 Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσαςː Όλη η συζήτηση γύρω από  την εκκαθάριση της τουριστικής Α.Ε και άλλα θέματα.

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

  Η συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας ξεκίνησε μετά τη διαπίστωση  απαρτίας. Συζητήθηκαν  τεχνικά, οικονομικά και ειδικά θέματα.  Ο δήμαρχος κ. Γιάννου πήρε το λόγο και εξέθεσε όλα εκείνα που αποκόμισε η Έδεσσα από την επίσκεψη του υπουργού δικαιοσύνης κ. Κοντονή  σχετικά με το νέο δικαστικό μέγαρο. Έχει κλείσει το θέμα  του οικοπέδου και το κομμάτι της παραχώρησης.  Το έργο θα γίνει  με τη σύμπραξη δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.
  Συζητήθηκε το σοβαρό ζήτημα της καθαριότητας, το οποίο είναι πιο έντονο σ ορισμένες περιοχές και αναφέρθηκε ο μεγάλος αριθμός κάδων που έχει καεί εξαιτίας της στάχτης που πετάνε  μέσα σ αυτούς ασυνείδητοι δημότες.
  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΙΑΤΡΙΔΟΥ- ΒΛΑΔΙΚΑː
 ΄Εγιναν παρεμβάσεις στο κολυμβητήριο  προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης νερού και ενέργειας, θα προσληφθεί ναυαγοσώστης.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΔΗΜΑΡΧΟΥː
 Ψηφίστηκε νόμος που δίνει το δικαίωμα   αδειοδότησης στις παλαιές αθλητικές εγκαταστάσεις.  Πατώντας  πάνω σ αυτή την απόφαση θα κάνουμε ό,τι καλύτερο, το κολυμβητήριο  δεν έχει ελλείψεις. Θα  γίνει σύσταση ειδικής επιτροπής, στα γρήγορα, ώστε να αδειοδοτηθεί.  Είναι απαραίτητη  και η ενεργειακή αναβάθμιση.  Μετά τον Σεπτέμβριο μήνα δεν έχει κόσμο.
 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  κ. ΦΟΥΝΤΑΛΗː
  Ζήτησε τη λειτουργία του κολυμβητηρίου όλο το χρόνο επειδή υπάρχουν δημότες και αθλητές που το χρειάζονται  και  προέτρεψε το δήμο να απαιτήσει τη χρηματοδότησή του από την πολιτεία.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ  Α.Ε.
  Συζητήθηκε αρκετά το οικονομικό θέμα της λήψης απόφασης για την αναδοχή του αναλογούντος χρέους της υπό εκκαθάρισης ανωνύμου εταιρείας ΄΄ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ  ΕΔΕΣΣΑΣ  Α.Ε.  Ο.Τ.Α΄΄, σύμφωνα με το πρακτικό της  Γ.Σ. αυτής και τις διατάξεις της παρ. 7 και  επ. του άρθρου 109 του Ν. 3852/2010  όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών, το χρέος αφορά τους προμηθευτές και τα ημερομίσθια των εργαζομένων ( 110.000 και 440.000).  Θα εκποιήσει ο εκκαθαριστής  ένα μικρό κομμάτι της περιουσίας της ανωνύμου εταιρείας για να καλύψει μικρές δαπάνες που απομένουν και αφορούν τη χρήση του. Τα μεγάλα ποσά θα αποπληρωθούν  από τη διαδικασία των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗː
Αφού  τα  ληξιπρόθεσμα  θα πληρώσουν τα χρέη, εμμέσως δεν επιβαρύνονται οι δημότες;  Είχαμε τοποθετηθεί από την αρχή για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης από το δήμο. Περιμένουμε τη παρουσία του εκκαθαριστή στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μας πει, πως  έφτασε η επιχείρηση να χρωστάει τόσο πολλά. Ποιος ευθύνεται για την κακοδιαχείριση;
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΡΥΣΑΦΗː
Δεν έχουμε δει  τον εκκαθαριστή, να έρθει και να μας δώσει εξηγήσεις για ποια εκκαθάριση μιλάμε; Ζητάμε την έκθεση του εκκαθαριστή, τα χρήματα είναι πολλά. Πως  έφτασε η επιχείρηση να χρωστάει τόσα πολλά, ποιος φταίει; Μήπως βόλευε στις προσλήψεις επειδή δεν έχει ΑΣΕΠ; Μήπως ήταν το μαγαζί που μπορούσατε να το κάνετε ό,τι θέλετε;  Όταν ζητήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τον πρόεδρο επικαλεστήκατε νόμο και δεν το επιτρέψατε.  Είχε 1,5 χρόνο ζωής όταν αναλάβατε σαν δημοτική αρχή.  Ούτε μια παραίτηση δεν υπήρξε!  Κάθε χρόνο διαβάζουμε  ότι πολλά λεφτά παίρνουν οι εκλεγμένοι στις θέσεις των προέδρων,  ας τους παρακρατηθούν για τρία χρόνια ,έτσι για να δείξουμε καλή διάθεση!
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΓΚΙΟΎΡΟΥː
Οι οφειλές είναι προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, δεδουλευμένα, προμηθευτές. Άλλες κατηγορίες δεν υπάρχουν. Δε θα έρθει ποτέ ο εκκαθαριστής, επειδή τον διορίζει η Γενική Συνέλευση, όπως τον έχει διορίσει   από το 2015.  Θα πρέπει να επισπεύσουμε τη διαδικασία εκκαθάρισης, το ακίνητο θεωρείται φιλέτο και αν δουλέψει σωστά θα επιφέρει κέρδη στο δήμο.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥː
Η διαδικασία είναι, έμμεση χρηματοδότηση του υπουργείου οικονομικών, το οποίο προβλέπεται από το νόμο. Είναι χρήμα ευρωπαϊκό, υπάρχει και η σχετική νομοθεσία.
Δεν επιβαρύνονται οι πολίτες. Μέσω ληξιπροθέσμων έχουν εξοφληθεί  2.200.000 ευρώ και σε χρέη παλαιών ετών.
ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ   ΟΙ  ΣΧΟΛΙΚΕΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣː
Σχολική επιτροπή  Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Έδεσσαςː
  1. Χατζόγλου Ιωάννης (πρόεδρος),  2. Σαμλίδης Μιχαήλ, 3. Φράγκου Ελισσάβετ,  4. Δημητριάδης Βασίλειος,   5. Χατζηδημητρίου Αβραάμ,  6. Πέτλης  Βασίλειος,  7. Χρήστου  Θωμάς,  8. Μούλα  Φανή,  9.  Μπουτκάρη Αθανασία
Σχολική επιτροπή Β΄θμιας εκπαίδευσης Δήμου Έδεσσαςː
  1. Πασχάλης Αλέξανδρος  (πρόεδρος),  2.  Χατζόγλου Ιωάννης,  3. Φράγκου  Ελισσάβετ,  4. Μάρκου Διονύσιος,  5. Μάρκου Ευάγγελος,  6. Γερεμτζές Δημήτριος,  7. Σλατίνης Συμεών  8. Θωμάς Γεώργιος,  9. Παπαιωακείμ- Αργυρού Ειρήνη
ΕΥ ΖΗΝ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣː
1. Γιώγας Δημήτριος ( πρόεδρος),  2. Ζδρου Αικατερίνη,  3. Δασκάλου Χρήστος,  4. Γκουλέτσα Σταματία,  5. Πέρρου Μαρία,  6. Βλαδίκα Ελισσάβετ,  7.  Δαλκαλίτση Μαρία  8. Ρόκα Μαλαματή,  9. Δραγούμης Σωτήριος






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more