Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Να πως θα εδραιωθεί η Πέλλα στον εγχώριο αλλά και τον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη...Φωτογραφία της Αντιγόνη Στεφανίδου.

Της Αντιγόνης Στεφανίδου● Ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για το Πάσχα συγκαταλέγονται Φέτος ο Άγιος Αθανάσιος του Δήμου Έδεσσας καθώς και τα Λουτρά Πόζαρ του Δήμου Αλμωπίας, σύμφωνα με σχετική έρευνα, κι αυτό στις δύσκολες μέρες που ζούμε, δεν είναι απλά παρήγορο, αλλά πολύ ενθαρρυντικό για την τοπική μας οικονομία. Αλλά και για την ψυχολογία που βρίσκεται στο... ναδίρ, εξαιτίας της κατάστασης που βιώνει η χώρα το τελευταίο διάστημα. Φαίνεται πως οι προσπάθειες προβολής των περιοχών αυτών, το προηγούμενο διάστημα απ’ όλους τους τοπικούς φορείς... πιάνουν τόπο, αφού συνεχώς η Πέλλα κερδίζει έδαφος και βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων επισκεπτών.
Ακόμη μεγαλύτερη ώθηση θα δοθεί στην περιοχή μας, όταν ολοκληρωθούν στο σύνολό τους και οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, που απουσίαζουν όπως η σύνδεση με την Εγνατία μέσω Σκύδρας και η παράκαμψη των Γιαννιτσών. Η εύκολη πλέον οδική πρόσβαση στην Πέλλα (γιατί από αέρος, έχουμε ακόμη πολλά προβλήματα), έχει πάρα πολλά προβλήματα. Από την άλλη βλέπουμε τους Βουλευτές να μην νοιάζονται για αυτά τα ζητήματα. 
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πέλλας είναι μοναδικά, αφού, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, μπορεί να αναπτύξει όλα τα είδη Τουρισμού και να προσελκύει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, δίνοντας έμφαση η κάθε περιοχή σ’ αυτό που μπορεί να προσφέρει πιο ιδανικά: καλοκαιρινό τουρισμό, χειμερινό, θρησκευτικό, ιαματικό, αθλητικό, συνεδριακό... Το γεγονός ότι περιοχές της Πέλλας όπως τα Λουτρά ή ο Άγιος Αθανάσιος βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των εκδρομέων του Πάσχα ή των Χριστουγέννων, ή των αργιών, ή των πενθήμερων εκδρομών, είναι πράγματι πολύ θετικό, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυτούμε. Έχουμε μια πολύ καλή... μαγιά, που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε, για να εδραιωθεί η Πέλλα συνολικά τόσο στον εγχώριο, όσο και στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη! Αυτό μπορεί να συμβεί με στοχευόμενες πολιτικές και την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε μόνιμη βάση και όχι απλώς για την επίτευξη μιας διοργάνωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου