Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Να δοθεί λύση για έγκαιρη ολοκλήρωση της χρονιάς των βιοποριστών εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Γιαννιτσών»

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Καρασμάνης
Με αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στη Βουλή το υπόμνημα διαμαρτυρίας των εκπαιδευόμενων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Γιαννιτσών, για την επιμήκυνση κατά ένα μήνα της σχολικής χρονιάς.
Η παράταση του εκπαιδευτικού έτους μέχρι την 31ηΙουλίου, αποφασίστηκε από το Υπουργείο προκειμένου όπως ανακοινώθηκε να αναπληρωθούν μαθήματα που χάθηκαν, χωρίς απολύτως καμία ευθύνη των ενήλικων εκπαιδευομένων. Όπως τονίζουν στο υπόμνημά τους, οι ίδιοι υπήρξαν συνεπέστατοι στη φοίτησή τους, αντίθετα, πολλοί εκπαιδευτές δεν έχουν έλθει ακόμη – απόδειξη της συνεχιζόμενης προχειρότητας και ανεπάρκειας στη στελέχωση του συγκεκριμένου ΣΔΕ με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Οι εκπαιδευόμενοι, έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους, περιμένοντας τους 3 καλοκαιρινούς μήνες, να δουλέψουν σε αγροτικές και άλλες εποχικές εργασίες για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, πράγμα που δεν θα μπορέσουν να κάνουν αν η χρονιά παραταθεί. Και όπως υπογραμμίζουν στο υπόμνημά τους, οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα καταφέρουν, λόγω πιεστικών βιοποριστικών αναγκών να φοιτήσουν τον Ιούλιο με προφανή τον κίνδυνο να χάσουν τη χρονιά. Γι’ αυτό και δηλώνουν διατεθειμένοι να αποδεχτούν αυξημένο ωράριο – ακόμη και Σάββατα – ώστε η χρονιά να ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου, όπως εξ αρχής είχε προγραμματιστεί.

Με την αναφορά του στη Βουλή, ο Γιώργος Καρασμάνης, καταθέτει το δίκαιο αίτημα να βρεθεί ταχύτατα η ενδεδειγμένη λύση, στο πρόβλημα που – χωρίς δική τους υπαιτιότητα – αντιμετωπίζουν οι ενήλικες βιοποριστές εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Γιαννιτσών.​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου