Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Δύο μικρά έργα θα εκτελέσει η Π.Ε. Πέλλας στην Κρύα Βρύση συνολικού προϋπολογισμού 170.000 ευρώ


Εθιμοτυπική επίσκεψη του Δημοσιογράφου Λύσανδρου Αμιτζόγλου στην Αν. Αντιπεριφερειάρχη κ. Αηδονά – Αθανασιάδη και επισήμανση προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή της Κρύας Βρύσης !
    

Μετά από προκαθορισμένο ραντεβού, με την ιδιότητα του Δημοσιογράφου αλλά και ως πολίτη της Κρύας Βρύσης,  επισκέφτηκα την προηγούμενη εβδομάδα (Πέμπτη) την Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Αθηνά Αηδονά – Αθανασιάδου σε μία εθιμοτυπική επίσκεψη γνωριμίας,  μετά τον ορισμό της ως Αν. Αντιπεριφερειάρχης τον περασμένο Νοέμβριο στην Π.Ε. Πέλλας.
Η συζήτηση κράτησε πάνω από μία ώρα σ΄ ένα άριστο κλίμα φιλοξενίας εκ μέρους της, όπου συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων,  τόσο γύρω από το αντικείμενο της δουλειάς μας την ενημέρωση,  αλλά και για πολλά ζητήματα που απασχολούν το νομό μας ! Με την ευκαιρία βέβαια αυτή, μου δόθηκε η δυνατότητα, να της επισημάνω  και κάποια προβλήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Κρύας Βρύσης και είναι στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας!  Της επισήμανα λοιπόν ένα σημαντικό πρόβλημα οδοποιίας και κυρίως ασφάλειας των διερχόμενων οχημάτων αλλά και της αναμονής σε αυτήν των πολιτών, την διαμόρφωση της διασταύρωσης Γαλατάδων – Κρύας Βρύσης , με την οποία τόσες πολλές φορές έχουμε ασχοληθεί ως έντυπο μέσο.    
     Επίσης της εξέφρασα ένα άλλο ζήτημα, το οποίο βέβαια εντάσσεται στις αρμοδιότητες του Δήμου,  αλλά θέλησα να το καταθέσω διότι είναι ένα αίτημα των ανθρώπων του Δ.Σ. της  Ακαδημίας Απόλλωνα, και δεν είναι άλλο από την άρδευση του δημοτικού γηπέδου Κρύας Βρύσης στον Περιφερειακό δρόμο. 

   Φυσικά για το πρώτο θέμα το οποίο η κ. Αηδονά το σημείωσε δηλώνοντας μου ότι θα το δει άμεσα με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για το τι μπορεί να γίνει, ενώ για το δεύτερο θέμα μου δήλωσε ξεκάθαρα ότι είναι μέσα στις αρμοδιότητες του Δήμου και μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε συνεργασία μετά από σχετικό ενδιαφέρον του Δήμου Πέλλας,  και φυσικά μόνο μέσα από προγραμματική σύμβαση με αυτόν,  όπως συμβαίνει άλλωστε και με άλλα μικρότερα η μεγαλύτερα έργα που γίνονται από την Π.Ε. Πέλλας εντός των ορίων πόλεων και οικισμών.

Τα δύο μικρά έργα που θα υλοποιηθούν !

    Επίσης ζήτησα και ενημερώθηκα από τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας , μετά και από την σύντομη συνάντηση μου με τον αρμόδιο για τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Πέλλας, Περιφερειακό σύμβουλο κ. Ζέρζη Πέτρο,  και για τον λόγο αυτό τους ευχαριστώ όλους δημοσίως για την άριστη συνεργασία μας, για δύο μικρά έργα που χρηματοδοτούνται από την Π.Ε. Πέλλας και θα ξεκινήσουν πιθανότατα το φθινόπωρο του 2017 μετά και την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Π.Ε. Πέλλας και Δήμου Πέλλας. Αυτά είναι :
   Το έργο ΄΄ Αναβάθμιση λαϊκής αγοράς Κρύας Βρύσης ΄΄ προϋπολογισμού 50.000 ευρώ και αφορά την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης στην περιοχή της λαϊκής αγοράς με την αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος στις οδούς όπου διεξάγεται η λαϊκή αγορά και η κατασκευή νέου ασφαλτικού τάπητα  (κατά κύριο λόγο στην οδό Δωδεκανήσου) σε μήκος περίπου 500 μέτρων για τις ανάγκες μετακίνησης των παραγωγών και των κατοίκων της περιοχής.
Επίσης ένα άλλο έργο θα είναι η ΄΄ Ανάπλαση της εισόδου Κρύας Βρύσης (οδός Άγιος  Λουκάς – Κρύα – Βρύση) ΄΄ προϋπολογισμού 120.000 ευρώ και αφορά τις εργασίες ανάπλασης στην περιοχή της εισόδου της Κρύας Βρύσης επί του δρόμου Άγιος Λουκάς – Κρύα Βρύση και στην οδό Καζαντζίδη.
-          Πρόκειται να κατασκευασθεί  πεζοδρόμιο σε μήκος περίπου 170 μ. επί της οδού Σαγγαρίου από τη διασταύρωση με την οδό Βασ. Παύλου έως την οδό Παύλου Μελά (για τις ανάγκες μετακίνησης των μαθητών από και προς το 3ο Δημοτικό Σχολείο) για λόγους ασφάλειας των μαθητών.
-          Για την προστασία του δρόμου που παρουσιάζει καθίζηση στην οδό Καζαντζίδη (περιφερειακή οδός) και επί της περιφερειακής τάφρου, θα τοποθετηθούν λιθοπληρούμενα συρματοκιβώτια σε μήκος 90 μ. και ύψος 2,50 μ. (σε συνέχεια του υφιστάμενου τοίχου συρματοκιβωτίων).
-          Στην πλευρά του γηπέδου στον δρόμο προς Άγιο Λουκά (οδός Βασ. Παύλου) επί της νησίδας, θα γίνει δεντροφύτευα με καλλωπιστικά δέντρα (Leyland).
-          Τέλος θα γίνουν εργασίες επιδιόρθωσης υφιστάμενων πλακοστρώσεων ( κρασπέδων, πεζοδρομίων κλπ) σε διάφορα σημεία της περιοχής.
 Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more