Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΙΓΩΡΙΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ.Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ 
Μέσα σε αυτό το καθεστώς αβεβαιότητας και αφαίμαξης της Ελληνικής οικονομίας, η μόνη όαση ανάπτυξης σε μια αγορά που διψά για απορρόφηση κονδυλίων, είναι οι δράσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ. Δυστυχώς όμως βυθίζεται και αυτό μαζί με την κυβέρνηση Συριζα – Ανέλ στη λήθη.
Μόνο 1 από τις 23 προγραμματισμένες δράσεις για το ΕΣΠΑ έχει προκηρυχθεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ανικανότητα, καθυστερήσεις και ολιγωρίες είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σ’ ότι αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ.
Τα στοιχεία αποδεικνύουν πως το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει εκτροχιάσει κάθε προγραμματισμό, στερώντας από την αγορά σημαντικούς πόρους.
Συγκεκριμένα:
1. Σύμφωνα με την έκδοση «Οδηγός Επιχειρηµατικότητας, Χρηµατοδοτικά Εργαλεία – ΕΣΠΑ» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για το πρώτο τρίμηνο του έτους, είχε προγραμματιστεί η έναρξη 17 συνολικά δράσεων. Ξεκίνησε μόνο μια!!
2. Για το ίδιο διάστημα είχε προγραμματιστεί ο δεύτερος κύκλος άλλων 3 δράσεων. Δεν ξεκίνησε κανένας!
3. Παράλληλα, έχουν ανακοινώσει ότι, μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου, «θα» προκηρυχθούν άλλες 3 δράσεις. Δεν προκηρύχθηκε καμία!!
- Μέχρι σήμερα, μόλις 1 ανάμεσα στις 23 δράσεις έχει προκηρυχθεί!
- Σε μια εποχή έντονης έλλειψης ρευστότητας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης αποδεικνύεται ανίκανη να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη καθήκοντά της.
- Με την ανικανότητά της ενισχύει το κλίμα αβεβαιότητας και την επισφάλεια σε χιλιάδες θέσεις εργασίας.
- Η ελληνική οικονομία χρειάζεται άμεσα ένα αναπτυξιακό σοκ για να επανεκκινήσει και να δημιουργήσει αναπτυξιακές προοπτικές.
- Ο τόπος χρειάζεται άμεσα μία Κυβέρνηση, που να έχει την ικανότητα, αλλά και την αξιοπιστία να προσελκύσει επενδυτές, να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και να τονώσει την απασχόληση με βιώσιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Για την ΝΟΔΕ ΠΕΛΛΑΣ,
Ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας,
Ιωάννης Κετικίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου