Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Εκτός κοινωνίας ΝΟΔΕ Πέλλας και Γ. ΣηφάκηςΑποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΔΕ Γιάννης Σηφάκης

Μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταστρέψει την κοινωνία


Φαίνεται ότι εκτός τόπου και χρόνου βρίσκονται ΝΟΔΕ Πέλλας και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννης Σηφάκης. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγάζουν οι πολίτες διαβάζοντας τον χαρτοπόλεμο των ανακοινώσεων που δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο. Μάλιστα κάλλιστά κάποιος θα μπορούσε να αναφέρει ότι από τις ανακοινώσεις περισσεύει θράσος καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογοι στην κοινωνία για τα χάλια που έχει η Πέλλα. Μάλιστα φτάνουν και οι δυο στο σημείο να αναφέρουν αποφάσεις και δήθεν λειτουργίες υπηρεσιών (π.χ. ΕΚΑΒ Αριδαίας) που δεν έχουν υλοποιηθεί. Δεν γνωρίζουμε αν τα στελέχη της ΝΟΔΕ Πέλλας ή ο Βουλευτής νομίζουν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς που κοιτούν να τους χαρίσουν καθρεφτάκια. Η πραγματικότητα είναι πάρα πολύ ζοφερή στην Πέλλα τόσο για τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Που είναι τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του νομού μας; Που είναι οι οδικοί άξονες; Που είναι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα; Που είναι τα αγροτικά εισοδήματα; Που είναι οι αγροτικές επιδοτήσεις; Που είναι τα προτερήματα που είχαμε όταν η Πέλλα είχε χαρακτηριστεί ως παραμεθόριος; Που είναι η έξοδος προς βορρά και που είναι η σιδηροδρομική σύνδεση μέσω Γιαννιτσών; Τα τελευταία χρόνια και εν μέσω μνημονίου έχει υποβιβαστεί η υγεία των πολιτών. ΝΟΔΕ Πέλλας και Γιάννης Σηφάκης θυμίζουν τον στρουθοκάμηλο που βάζει το κεφάλι μέσα στο χώμα νομίζοντας ότι δεν τον βλέπουν ή ότι οι ίδιοι δεν βλέπουν τα προβλήματα των πολιτών. Στην συνείδηση της κοινωνίας έχουν καταδικαστεί τόσο η Νέα Δημοκρατία ιδιαίτερα για την θητεία 2012-2015 που αν εξαιρέσει κανείς την προσπάθεια του τότε Υπουργού Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Καρασμάνη, η τοπική της ήττα τον Σεπτέμβριο του 2015 θα ήταν μεγαλύτερη, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς πλέον έχει αποκτήσει παρελθόν στην περιοχή και μάλιστα κακό το οποίο θα το καταλάβει στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές στην Πέλλα. Εμείς πιστεύοντας στην δημοκρατία και στην ελεύθερη διακύνηση ιδεών και σκέψεων σας παρουσιάζουμε παρακάτω τις δυο ανακοινώσεις για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΟΔΕ Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας στις κατηγορίες του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη αναφορικά με τις ανακοινώσεις του δεύτερου για το ζήτημα των εγκατάστασης Ρομά στην Αριδαία αλλά και άλλων ζητημάτων. Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ είναι η ακόλουθη:


Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, για ακόμη μια φορά, ο κύριος Σηφάκης γίνεται ο κριτής των πάντων, υποδεικνύει συμπεριφορές και απαιτεί χειροκρότημα. 
                        
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σηφάκης με ανακοίνωση του κατηγορεί τη ΝΟΔΕ Πέλλας για σύνταξη δήθεν φασιστικών διαγγελμάτων, απειλεί πολιτικούς αντιπάλους με δικαστήρια και αποκηρύσσεται σωτήρας του Νομού Πέλλας. Έλεος! Θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστα όσα απίθανα ισχυρίζεται, αλλά είναι πράγματι άξιο απορίας πως ένα μέλος του κοινοβουλίου που στηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση, που έχει καταστρέψει τη χώρα, βρίσκει τόσο θράσος να μας κουνάει και το δάχτυλο! Πως μετά από τόση καθυστέρηση στην υλοποίηση ειλημμένων αποφάσεων, που αφορούν στα προβλήματα του Νομού μας, ζητάει τη σιωπή και τη συνενοχή μας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μας υποδεικνύει, ότι, αντί να κάνουμε κριτική, θα πρέπει να τον χειροκροτούμε.  

Ο κ. Σηφάκης που αυτοαποκαλείται “σωτήρας” του Νομού, επικαλείται μεταξύ άλλων μια σειρά αποφάσεων που έχουν ληφθεί επί ημερών Νέας Δημοκρατίας, μετά από πολλούς αγώνες και σκληρές προσπάθειες. Επειδή όμως στον ΣΥΡΙΖΑ αρέσκονται να βαφτίζουν το κρέας ψάρι και να κάνουν το μαύρο άσπρο, καλό είναι να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη.

Στις αοριστολογίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εμείς θα απαντήσουμε με γεγονότα:
Πρώτο ψέμα: Η ίδρυση του ΕΚΑΒ Αλμωπίας. Με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ στις 20 Οκτωβρίου 2014 εγκρίθηκε η ίδρυση του ΕΚΑΒ στην Αλμωπία. Συγκεκριμένα η απόφαση ανέφερε:  «…επειδή υπάρχει αναγκαιότητα κάλυψης της περιοχής της Αλμωπίας, με την ίδρυση ΕΚΑΒ στην Αλμωπία, ο οποίος θα συντελέσει στην αποτελεσματική παροχή των προσφερόμενων από το ΕΚΑΒ υπηρεσιών λόγω των δυσχερειών μετακίνησης που οφείλονται στους ορεινούς όγκους και στο ανεπαρκές οδικό δίκτυο, εισηγούμαι να ληφθεί απόφαση για τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στην Αλμωπία…».
Σήμερα λοιπόν, αντί ο κ. Σηφάκης να επιχαίρει και να εμφανίζει ως δικό του επίτευγμα την ίδρυση του ΕΚΑΒ Αλμωπίας, ας μας απαντήσει τι έκαναν από τότε ο ίδιος και η κυβέρνηση του για την στελέχωση και τον εξοπλισμό;

Δεύτερο ψέμα: Η προμήθεια του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προγραμματίσει την προμήθεια του αξονικού τομογράφου για το νοσοκομείο Γιαννιτσών το Σεπτέμβριο του 2014. Συγκεκριμένα στις 12 Αυγούστου 2104, ο τότε υπουργός Υγείας κ. Βορίδης, υπέγραψε την απόφαση για την προμήθεια του αξονικού τομογράφου. Η απόφαση όριζε ότι η εγκατάσταση του αξονικού θα λάμβανε χώρα τον Φεβρουάριο του 2015. Μετά, όπως είναι γνωστό, ήρθε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και ακύρωσαν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό δημοσίου και Siemens, βάσει του οποίου η εταιρεία Siemens θα αποζημίωνε το ελληνικό δημόσιο.

Τρίτο ψέμα: Η προμήθεια του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Έδεσσας.  Στις 18 Νοεμβρίου του 2014, με απόφαση του τότε αναπληρωτή Υγείας εγκρίθηκε η προμήθεια αξονικού τομογράφου για το νοσοκομείο της Έδεσσας, με κάλυψη της δαπάνης από το Επενδυτικό Πρόγραμμα “Μακεδονίας – Θράκης”. Στην σχετική απόφαση προβλεπόταν προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού και ως δικαιούχος της προμήθειας ορίζονταν η 3η Υγειονομική Περιφέρεια. Αυτή είναι ακόμα μια απόφαση που ακύρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Τώρα ο κύριος Σηφάκης ζητάει να τον χειροκροτήσουμε για όσα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη από το 2015!

Τέταρτο ψέμα: Η μετεγκατάσταση της μονάδας τεχνητού νεφρού στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Έδεσσας. Ήδη από τον Μάιο του 2014 το ΚΕΣΥΠΕ, με απόφαση του είχε εγκρίνει τη χρηματοδότηση για την μεταφορά της μονάδας τεχνητού νεφρού. Χρειάστηκε βέβαια να περάσουν 2,5 χρόνια για να μπορέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πάρει μια απόφαση και να ολοκληρώσει, αν ολοκληρώσει, την μεταφορά.

Και για να προλάβουμε τυχόν κατά την προσφιλή του τακτική αντιδράσεις του βουλευτή, να τον ενημερώσουμε πως τα έγγραφα των αποφάσεων βρίσκονται στη διάθεση του, σε περίπτωση που τα αγνοεί ή προσποιείται πως τα αγνοεί!

Στον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, καλό θα είναι, να σταματήσουν επιτέλους να κατηγορούν την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να εμφανίζονται ως μεσσίες,  γιατί η ιστορία έχει καταγραφεί και δυστυχώς για αυτούς δεν είναι με το μέρος τους! Το 2015, μετά από 2,5 χρόνια διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, παραδώσαμε μια χώρα με πραγματική ανάπτυξη (1%), με 1,5 δις αληθινό πρωτογενές πλεόνασμα, με πλήρως κεφαλαιοποιημένο τραπεζικό σύστημα και ανοιχτές τράπεζες, με σταδιακά μειούμενη ανεργία κ.ο.κ. Είχε ξεκινήσει ήδη η αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου στους ιδιώτες, υπήρχε σταδιακή μείωση της φορολογίας και είχε επανέλθει η εμπιστοσύνη ξένων και εγχώριων επενδυτών προς τη χώρα μας. Ήμασταν ένα βήμα πριν την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την είσοδο στην πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Αντίθετα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, 2,5 χρόνια τώρα νομοθέτησε περικοπές μισθών και συντάξεων ύψους 12,6 δις, με το πρώτο μνημόνιο που ψήφισαν, υπέγραψε μια από τις πιο κατάπτυστες και ταπεινωτικές συμφωνίες και δεσμεύσεις με το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και το «κόφτη» δαπανών. Στη συνέχεια υπέγραψε ένα ακόμη αχρείαστο μνημόνιο, με επώδυνα μέτρα για του Έλληνες πολίτες και έθεσε σε καθεστώς επιτροπείας τη χώρα μέχρι το 2060. Αυτές είναι οι ημέρες και τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σηφάκης αντί να εξαπολύει επιθέσεις κατά πάντων, νιώθοντας άβολα μπροστά στο ασφυκτικό πλαίσιο που δημιουργείται από την υπογραφή του 4ου μνημονίου, καλό θα είναι να μας απαντήσει:
·         Ποιος θα πληρώσει τα 5 δις επιπλέον μέτρα που προέκυψαν από την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης;
·         Πότε θα πληρωθούν οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες;
·         Πότε και με ποιόν τρόπο θα επανέλθει η ρευστότητα στην αγορά, με την βαριά φορολογία που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, στραγγαλίζοντας τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες;
·         Με ποιόν τρόπο θα μειωθεί η ανεργία όταν δεν υλοποιείται καμία ιδιωτική επένδυση στη χώρα; 
·         Πως θα λυθεί το συνταξιοδοτικό, όταν δεν δίνονται κίνητρα στους εργοδότες να δημιουργήσουν  νέες θέσεις εργασίας;
·         Πως θα παράγουν οι αγρότες μας όταν με την υπερψήφιση του 4ου μνημονίου επιβαρύνονται με υψηλότερη φορολογία και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών;
·         Τι θα γίνει με τις φετινές ζημίες από τις χαλαζοπτώσεις όταν ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί οι περσινοί παγετοί;
·         Τι θα γίνει με τα ανεκμετάλλευτα ευρωπαϊκά κονδύλια, ύψους 5 δις, που προορίζονται για τον αγροτικό τομέα;
Αν πάλι δεν έχει καμία απάντηση σε όλα ή μέρος των παραπάνω, ας μας ενημερώσει τουλάχιστον πότε θα αφήσουν την καρέκλα της εξουσίας και θα  φύγουν για να λυτρωθεί ο τόπος;
Αν πάλι, προτάσσοντας το ατομικό σας συμφέρον, αδιαφορώντας για όλους τους άλλους και τον τόπο, πότε τουλάχιστον θα παύεστε να μιλάτε γι’ αυτούς που δεν μπορείτε να φτάσετε;

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία απαιτούμε απαντήσεις και προτείνουμε λύσεις για τα πραγματικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η καταστροφικότερη κυβέρνηση του τόπου, ενώ αδιαφορούμε πλήρως για τα νηπιακά απέλπιδα παιχνίδια της πολιτικής επιβίωσης του κυρίου Σηφάκη και του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς!
Για την ΝΟΔΕ ΝΔ Πέλλας
Αθανάσιος Γίδαρης                                                                Λύσανδρος Αμιτζόγλου
Πρόεδρος                                                                                              Γεν.ΓραμματέαςΓιάννης Σηφάκης :  Ομαδική παράκρουση της ΝοΔΕ Πέλλας, ίσως λόγω της ζέστης.. Όλοι έχουμε οφθαλμαπάτη και δεν βλέπουμε το καλό που μας έκαναν..

Ειλικρινά και μόνο το επίπεδο της «απάντησης» της ΝοΔΕ σε δημοσίευμα μου προκαλεί μειδίαμα, απαραίτητο στις μέρες μας, τους ευχαριστώ για αυτό!!
Πρώτον καλύπτουν πλήρως τον ανεκδιήγητο Ν. Θωμαϊδη, τον «ταμτάκο» της πολιτικής στην Πέλλα, χάρισμα τους, εξάλλου είναι εξέχων στέλεχος της Νομαρχιακής τους. Δεν αξίζει ούτε στον εισαγγελέα να πάω για αυτόν..
Δεύτερον πράγματι κύριοι!! Όλοι οι πολίτες έχουμε ομαδική οφθαλμαπάτη!! Έχουμε χρόνια από τον καιρό της ΝΔ αξονικό τομογράφο στην Έδεσσα, αξονικό τομογράφο στα Γιαννιτσά, έχει μετεγκατασταθεί η μονάδα τεχνητού νεφρού από χρόνια, το ΕΚΑΒ βρίσκεται ήδη στην Αριδαία κλπ ωραία!!!
Αυτοί που δεν τα βλέπουμε χρειαζόμαστε οφθαλμίατρο.
Αντί να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να απολογηθούν για τις διαπλοκές που επέβαλαν στους πρόθυμους στις διαπλοκές Υπουργούς τους ( τα βλέπουμε τα στοιχεία σιγά σιγά να βγαίνουν από την εξεταστική για την Υγεία και πολλοί τρέμουν..), την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και στην Πέλλα προσπαθούν να μας πείσουν κιόλας ότι εμείς απλά δεν τα …βλέπουμε.
-         Έχασαν το ΕΣΠΑ για τον αξονικό της Έδεσσας γιατί (για λόγους διαπλοκών)  έβαλαν σε ένα πρόγραμμα τρείς αξονικούς ( Έδεσσας, Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης και Νάουσας) και πολλά ακόμη μηχανήματα. Έγιναν πλείστες ενστάσεις, κράτησε χρόνια η διαδικασία και έχασαν το ΕΣΠΑ. Εμείς ξεκινήσαμε να εξασφαλίσουμε αξονικό στην Έδεσσα από το μηδέν.
-         Τα αντισταθμιστικά της SIEMENS ( που περιείχαν τον αξονικό των Γιαννιτσών) σταμάτησαν όταν το σούπερ σκάνδαλο με τις μίζες της SIEMENS στους Υπουργούς τους ελέγχθηκε από την δικαιοσύνη. Αντί να κρύβονται για τις αποδειγμένες μίζες που έπαιρναν δεν σιωπούν κιόλας…
-         Όσον αφορά την μετεγκατάσταση του τεχνητού νεφρού στην Έδεσσα ας μην πω τίποτα, εδώ γελάνε… γνωρίζουν όλοι οι νεφροπαθείς τι έχουν τραβήξει, πόσες φορές τους είχαν κοροϊδέψει  και ποιος φταίει.
-         Για το ΕΚΑΒ στην Αριδαία τι να πούμε; Και το δικό τους κείμενο λέει « εισηγούμαι…κλπ» που ποτέ δεν έγινε. Αλλιώς εεε…  θα το ξέραμε τόσα χρόνια.
Η κυβέρνηση μας εξασφάλισε ( παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες) σε δυό μόλις χρόνια δύο αξονικούς για τα νοσοκομεία της Πέλλας ( Έδεσσας και Γιαννιτσών), μετεγκατάσταση του τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Έδεσσας, προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος. 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έχουν πλέον δωρεάν  πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Ειλικρινά σας ηρεμήσουν. Καταλαβαίνουμε τον πανικό τους, δεν μπορούν να στηρίξουν στον Νομό Πέλλας την καταστροφή που φέραμε ( και άρα πιθανά να έχουν πρόβλημα με τα κεντρικά τους.. που τους έχουν βάλει αυτό το «καθήκον» ) ή να προσπαθούν με επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ να λύσουν τα τεράστια εσωκομματικά τους προβλήματα και στην Πέλλα…
Η καταστροφή που έφεραν στην χώρα με την μείωση 25% του εθνικού πλούτου σε 5 χρόνια, τους 1.000.000 επιπλέον άνεργους, το 50% μείωση των συντάξεων, 40% μείωση μισθών, 17% μείωση επενδύσεων, πλήρη διάλυση του αγροτικού τομέα για δεκαετίες κλπ κλπ θα τους συνοδεύει για πάντα.
Η χώρα γύρισε πρόσημο, οδεύει πλέον με τάση δίκαιης ανάπτυξης με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τις διαπλοκές. Οι αγρότες την Πέλλα οργανώνονται μετά από πολλά χρόνια και μπαίνουν στα προγράμματα. Η ταλαιπωρία των κοινωνικών στρωμάτων από τα μνημόνια και την επιτροπεία σταδιακά θα αποκατασταθεί με την οριστική έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.
Και θα μείνουν με την… λαχτάρα της εξουσίας που έχασαν ( μαζί με την κουτάλα γιατί για αυτούς ταυτίζονται αυτά τα δύο) και το 2019 αφού πάλι θα εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί που είναι…
Σε νεώτερη ανακοίνωση η Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ θα παραθέσει πλήρη στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτό το Κόμμα δεν μπορεί να αποβάλει από το πετσί του αυτό για το οποίο είναι σε όλους γνωστό, το ψεύδος, την παραπληροφόρηση και την κοροϊδία του λαού της Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου