Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ανεξάρτητος ο Κ. Καμπάνης στον Δήμο Νέας Προποντίδας




Παραιτήθηκε από την Κοινωφελή του Δήμου Ν. Προποντίδας- Άφησε αιχμές προς τον Δήμαρχο
Την παραίτηση του ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του τελευταίου Δημοτικού συμβουλίου Νέας Προποντίδας ο Δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Κωνσταντίνος Καμπάνης από την θέση του Προέδρου της Δημοτικής επιχείρησης κοινωφελούς χαρακτήρα. Μάλιστα ο κος Καμπάνης πήγε ένα βήμα εμπρός ανακοινώνοντας ότι ανεξαρτητοποιείται και την Δημοτική ομάδα που άνηκε.  Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κος Καμπάνης και στο παρελθόν είχε φτάσει ένα βήμα πριν την παραίτηση αλλά τελικά αυτή δεν κατατέθηκε ποτέ μιας και βρέθηκε συμβιβαστική λύση. Φαίνεται όμως πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και τον τελευταίο καιρό έπεσε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Έτσι ο κος Καμπάνης γίνεται ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος και αξιωματούχος ο οποίος και επίσημα γυρνά την πλάτη στην σημερινή δημοτική αρχή.  Στην αρχή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο κος Καμπάνης πήρε το λόγο και τόνισε ότι παραιτείται από την θέση του Προέδρου και ανεξαρτητοποιείται ως δημοτικός σύμβουλος λόγω διαφορετικών αντιλήψεων και θέσεων τόσο στην διοίκηση της Κοινωφελούς όσο και γενικότερα στην διοίκηση του Δήμου Νέας Προποντίδας. Είναι δεδομένο ότι ο κος Καμπάνης κρατά στα χέρια πολλά χαρτιά τα οποία όμως θα τα παρουσιάσει σε μέλλοντα χρόνο και τα οποία εστιάζουν απόλυτα στην διοίκηση του Δημάρχου Μανώλη Καρρά.  Μάλιστα οι καλά γνωρίζοντες κάνουν λόγο και για νέες ανεξαρτητοποιήσεις στο μέλλον από την Δημοτική αρχή μιας και υπάρχουν λόγοι τακτικής που δεν γίνονται ανακοινώσεις καθώς θα ακολουθηθεί η πρακτική του ξηλώματος του πουλόβερ της δημοτικής αρχής σιγά σιγά.


Το Κίνημα των ανεξάρτητων
Πλέον στο Δημοτικό συμβούλιο Νέας Προποντίδας τείνει να δημιουργηθεί συνδυασμός με ανεξάρτητους Δημοτικούς συμβούλους. Με την προσθήκη το Κωνσταντίνου Καμπάνη πλέον οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι γίνονται 3 επί συνόλω 33 δημοτικών συμβούλων καθώς είχαν ανεξαρτητοποιηθεί στο παρελθόν οι Χαράλαμπος Σαρόγλου και Χριστίνα Μηκέ από τον συνδυασμό του Δημήτρη Τσούφη. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε στο μέλλον πως θα καταλήξουν τα πράγματα καθώς  φαίνεται ότι θα έχουμε εξελίξεις και μάλιστα άμεσα

Έμπειρος αυτοδιοικητικός ο Κ. Καμπάνης
Στο δια ταύτα μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του Κωσταντίνου Καμπάνη να επιλέξει αυτή την εποχή ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί από την Δημοτική Αρχή. Ο κος Καμπάνης οδοντίατρος στο επάγγελμα έχει αποδείξει με την πορεία του ότι δεν κάνει εύκολα το λάθος και ότι γνωρίζει καλά πως παίζεται το παχνίδι. Ακόμη είναι δεδομένο ότι ο πολιτικός χρόνος είναι μπροστά του ώστε να συντονίσει τις κινήσεις του αυτές οι οποίες θα είναι καθοριστικές. Το μόνο σίγουρο είναι ο ο κος Καμπάνης αποκλείεται να πάει σπίτι του. Δηλώνει παρών την επόμενη μέρα και σαφώς απέναντι στον Δήμαρχο Μανώλη Καρρά που θα έχει επιπλέον άλλον έναν πονοκέφαλο καθώς ο κος  Καμπάνης εκλέγεται στην Δημοτική ενότητα  Καλλικράτειας όπου  η σημερινή δημοτική αρχή είναι αδύναμη (ο συνδυασμός του κου Τσούφη κυριάρχησε εκεί) και σαφώς η φυγή Καμπάνη δημιουργεί νέες φυλλορροές. Ο κος Καμπάνης είναι   Μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Νέας Καλλικράτειας. Μέλος του φιλόπτωχου ταμείου Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων. Ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος του αθλητικού σωματείου ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ.  Μέλος και τέως Πρόεδρος του συλλόγου Ενεργών Πολιτών Καλλικράτειας. Υπήρξε μέλος του κόμματος Νεα Δημοκρατια από το 1976 εώς την 24η Φεβρουαρίου 2012. Ως φοιτητής του Α.Π.Θ, μέλος και συνδικαλιστής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.  Διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αγ.Δημητρίου Θεσ/νικης. Πρόεδρος στην Τ.Ο Άγιου Δημητρίου Θεσ/νικης.  Εκλέχτηκε μέλος της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα Θεσ/νίκης την περίοδο 1987-88,με ενεργό δράση στην γραμματεία ιδεολογικού. Ως υπεύθυνος ίδρυσε για πρώτη φορά την σχόλη στελεχών του κόμματος(Τσιμισκή 80). Από το 2011 μέχρι σήμερα είναι μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής Χαλκιδικής στις εκλογές του 2012 όπου για ελάχιστους ψήφους έχασε την έδρα καθώς και υποψήφιος Βουλευτής με τους ΑΝ.ΕΛ. στις τελευταίες εκλογές του 2015.
ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Το 1994-1998 εκλέχτηκε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Καλλικράτειας.
Το 2002 συμμετείχε στον συνδυασμό του Βασίλη Βαρδαρινού για την Νομαρχία Χαλκιδικής
Το 2006 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Χαλκιδικής με τον συνδυασμό του Αστέριου Ζωγράφου.
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής και Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Αθλητικού Οργανισμού Χαλκιδικής.
Στις τελευταίες Περιφερειακές Εκλογές του 2010 συμμετείχε ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Εκλέχτηκε Δημοτικός σύμβουλος Νέας Προποντίδας στις Δημοτικές εκλογές του 2014  με τον συνδυασμό του Μανώλη Καρρά και ορίστηκε Πρόεδρος της Κοινωφελούς από το 2014 έως τον Αύγουστο του 2016.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more