Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ -- Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ -- Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ 82Η ΔΕΘ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΘ 82

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Η ΔΕΘ των πολιτικών αρχηγών, των υποσχέσεων, των μηνυμάτων, του απολογισμού και των αναμετρήσεων.
Αλλά ας δούμε τι είπαν και τι υποσχέθηκαν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο γενικός γραμματέας της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας μας-- σύμφωνα πάντα με την τελευταία εκλογική αναμέτρηση—Νικόλαος  Μιχαλολιάκος.   Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΑΛΕΞΗΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΕΘ 82Η  ː« Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕΛΙΔΑ »
Μια ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης  την Κίνα. Αναφέρθηκε στην ειλικρινή φιλία και αλληλοεκτίμηση σε σχέση με τις οικονομικές  και πολιτιστικές  ανταλλαγές. Χαρακτήρισε τη ΔΕΘ σπουδαία ευκαιρία  για την εμβάθυνση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.
Μίλησε για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας. Τόνισε πως ΄΄η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα΄΄.  Με τον αναπτυξιακό νόμο ολοκληρώνεται η αξιολόγηση σχεδόν 800 νέων επενδυτικών σχεδίων ύψους 2 δις ευρώ. Τόνισε πως η αλλαγή του κλίματος έχει να κάνει με συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις και ένα νέο μοντέλο παραγωγικής υλοποίησης δημοσίων πολιτικών.  Μίλησε για διαμόρφωση θεσμών  με στόχο  την προστασία του δημοσίου συμφέροντος  και το στρατηγικό σχεδιασμό της ανάπτυξης για πολλούς.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τον Ιούλιο ήταν η πρώτη επιτυχής έξοδος στις αγορές και  η Ελλάδα θα βγει από την επιτροπεία το καλοκαίρι του 18 που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα.
Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, σημάδια ανάκαμψης, και  ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι γύρω στο 2%. Στόχος είναι η αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων.
Χαρακτήρισε  χρέος της κυβέρνησης να δημιουργήσει μια άλλη Ελλάδα του σχεδιασμού, της ισότητας, της ισονομίας, της αξιοκρατίας, του κοινωνικού κράτους, της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης. Μίλησε για πρωτογενές πλεόνασμα, ενίσχυση μικρομεσαίων, επενδύσεις, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και αναβάθμιση της χώρας μας ως στρατηγικός εταίρος.
Χαρακτήρισε την Ελλάδα πρώτη χώρα απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ  και εισροή 11 δις μέσα σε τρία χρόνια.
Οραματίζεται η κυβέρνηση ένα ψηφιακό δημόσιο με ισότιμους όρους για όλους τους πολίτες. Αναφέρθηκε  στην αντιμετώπιση της διαπλοκής, τους διαγωνισμούς τηλεοπτικών αδειών, την προθεσμιακή ασυδοσία μεγάλων συμφερόντων, τις χρυσές λίστες και τις κυρώσεις,  την υποχώρηση της ανεργίας και τις 263.000 νέες θέσεις εργασίας.
Μίλησε για τρεις άξονες ː 1ος άξονας οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την προστασία των εργαζομένων 2ος  άξονας ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών 3ος αναπροσανατολισμός των χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη των εργαζομένων και τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων.
Ζήτησε η Θεσσαλονίκη να γίνει το κέντρο των Βαλκανίων και τόνισε  πως είναι ουσιαστικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόριο Ελλάδα.
Τελειώνοντας ο κ. Τσίπρας  είπε ː « Σε ένα χρόνο από τώρα ελπίζω να σας ξαναδώ όλους και όλες.  Θα έχει όμως μεγάλη διαφορά. Η χώρα, μετά από οκτώ δυστυχώς  ολόκληρα χρόνια, θα εγκαινιάζει την 83η ΔΕΘ εκτός μνημονίων και εκτός ασφυκτικής επιτροπείας. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαστε αποφασισμένοι να το καταφέρουμε και να στηριχτεί η χώρα στις δικές της δυνάμεις. Του χρόνου θα συζητάμε για το πώς θα υλοποιήσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα της νέας εποχής ».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, 82Η ΔΕΘ ː « ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ »
΄΄Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη΄΄, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Βελίδιο Συνεδριακό Κέντρο  στο πλαίσιο της 82ης έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Πρότεινε δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, σταθερό φορολογικό νόμο για μια πενταετία και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά  30% στα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησής του.  Επεσήμανε πως οι ιδιωτικοποιήσεις  και οι  σημαντικές επενδύσεις, όπως οι Σκουριές και το Ελληνικό αποτελούν προτεραιότητα.  Δεσμεύτηκε για την καθιέρωση  λειτουργικού τραπεζικού συστήματος, για τη χρηματοδότηση  της επιχειρηματικότητας παράλληλα με ρύθμιση  του ιδιωτικού χρέους αλλά και τήρηση των νόμων.  Υποσχέθηκε « το λευκό μητρώο επιχειρήσεων ».
« Προσφέρουμε, είπε, κίνητρα με μειωμένες εισφορές, για συνεπείς ασφαλιστικά επιχειρήσεις που σέβονται τους εργαζόμενους και δεν έχουν  εργασιακές παραβάσεις. Έκανε λόγο επίσης για  απαραίτητες παρεμβάσεις στον πτωχευτικό κώδικα προκειμένου να παρέχεται ουσιαστικά ΄΄δεύτερη ευκαιρία΄΄ και ξεκαθάρισε ότι αυτή η επιλογή δεν αφορά  επιχειρηματίες  που αφήνουν τις επιχειρήσεις τους να χρεοκοπούν ενώ έχουν τα χρήματά τους στην Ελβετία,   κάνουν βόλτες με σκάφη στο Αιγαίο και διεκδικούν κούρεμα δανείων. Με αυτούς θα είμαι αμείλικτος » είπε.
Σχετικά με την οικονομία, τόνισε ότι είναι  δύσκολο να επιτευχθούν τα πλεονάσματα στα οποία δέσμευσε η κυβέρνηση τη χώρα και πρόσθεσε ότι μπορούμε να αλλάξουμε το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Χαρακτηριστικά είπε ː  « Θα πετύχω να πείσω τους εταίρους ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον , γιατί είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι ». Σημείωσε ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας, αλλά δεν μπορεί να δεχτεί τη φορολογική εξόντωση των πολιτών.
Αναφέρθηκε, επίσης, στα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν αμέσως μετά τις εκλογές και θα αφορούν τη νέα οργάνωση της κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης, την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας με εγγύηση ότι ο νέος φορολογικός νόμος δεν θα αλλάξει για τουλάχιστον μια δεκαετία και επιπλέον τη μείωση φορολογίας ανάλογα με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται. Το τρίτο νομοσχέδιο αφορά την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης.
« Αξίζουμε καλύτερα »  επανέλαβε πολλές φορές ο πρόεδρος της Ν.Δ , « οι Έλληνες  δεν αξίζουμε να ζούμε στη μιζέρια και να πληρώνουμε τα ψέματα και τις αυταπάτες  των μαθητευόμενων μάγων » τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει την αξιολόγηση παντού και ότι θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος.
 Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε  πως πυλώνας του σχεδίου του είναι η παιδεία ː
« Ιδρύουμε, είπε, ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα για τους καλύτερους μαθητές, ξεκινώντας από τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Για αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο.  Οι νόμοι  Μπαλτά-Φίλη-Γαβρόγλου καταργούνται. Τα πανεπιστήμια θα αξιολογούνται από Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας και η χρηματοδότησή τους θα συνδέεται και με την απόδοσή τους. Αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων για την ενίσχυση της οικογένειας και χαρακτήρισε « βόμβα στα θεμέλια του έθνους το δημογραφικό».

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, 82Η ΔΕΘ ː « ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ  ΠΑΡΑΓΩΓΗ »
Για το λόγο που δε μεταδόθηκε απευθείας η συνέντευξη τύπου της Χρυσής Αυγής ο Γ.Γ του κινήματος είπε πως το μαύρο στην ΕΡΤ υπάρχει.  Τόνισε πως οι μπολσεβίκοι και οι δημαγωγοί εξουσιάζουν την πατρίδα.
 « Παραμένει η Χρυσή Αυγή Τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας και δεν έχει τη δυνατότητα δημοσίου λόγου, ενώ έχουν τη δυνατότητα κόμματα με ποσοστό γύρω στο 3%. Είμαστε εθνικιστές, είμαστε  το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών και τα περί νεοναζί δεν έχουν καμία σχέση με εμάς. Το 1940 επετέθη η Ιταλία στην Ελλάδα και το 1941 η Γερμανία. Τη χώρα τότε δεν την  κυβερνούσε  ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κανένας άλλος αλλά το εθνικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου, οι Έλληνες εθνικιστές είπαν ΟΧΙ.  Όλοι γνωρίζουμε τις επίσημες ανακοινώσεις του ΚΚΕ, ότι ο πόλεμος του Μεταξά ήταν φασιστικός.  Δεν μας αναγνωρίζουν το δικαίωμα  να δηλώνουμε αυτό που είμαστε, είμαστε η εθνική λαϊκή δύναμη που μάχεται ενάντια στο αμαρτωλό σύστημα των πολιτικών κομμάτων.
Ακολουθούν μια σκληρή πολιτική λιτότητας όταν έγκριτοι καθηγητές του πανεπιστημίου ορυκτολογίας δηλώνουν πως ο πλούτος της χώρας είναι 2,26 τρις ευρώ και είναι σε ενεργειακά αποθέματα. Θέλουν να βάλουν χέρι, γι αυτό ίδρυσαν το περίφημο κατοχικό ταμείο. Η Ελλάδα θα είναι για πολλές δεκαετίες ακόμα υπό επιτροπεία, εκτός εάν υπάρξει στη χώρα  μια κυβέρνηση εθνική που θα καταγγείλει το χρέος και τα μνημόνια. ΝΔ και Σύριζα έχουν υπογράψει τα μνημόνια.
Η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ   και στα μνημόνια επίσης έγινε με πλαστά στοιχεία, εάν προσφύγουμε σε διεθνές δικαστήριο θα καταγγελθούν σαν παράνομα.
Η Ελλάδα δεν είναι χώρα που ζει από την ελεημοσύνη των ευρωπαίων και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως η Γαλλία έχει κερδίσει από τα δάνεια των Ελλήνων 800 εκ. ευρώ η δε Γερμανία 1δις 400 εκ. ευρώ.
 Πανίσχυρο όπλο  είναι η φυγή από τη ζώνη του ευρώ αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε.
Ο μόνος τρόπος για να  υπάρξει  ανάπτυξη είναι να  επιστρέψουν οι Έλληνες στην εθνική παραγωγή, την εργασία, στο χωράφι, το εργοστάσιο.  Πρέπει η Ελλάδα να σωθεί από την κατάρα του πελατειακού κράτους. Το 1 εκ. των δημοσίων υπαλλήλων  αποτελεί αιμορραγία για το έθνος. Παλαιότερα το Ελληνικό κράτος είχε λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους και θριάμβευσε. Το σύνθημά μας είναι περισσότερο κράτος και λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους. Θέλουμε  ΔΕΗ,  ΟΤΕ, ενέργεια, όλα αυτά να ανήκουν στο κράτος, είναι εθνική υπόθεση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα έχουμε 1εκ. δημοσίους υπαλλήλους.
Ο Μητσοτάκης μιλούσε για απολύσεις στο δημόσιο τομέα, το   πήρε όμως πίσω για να μην χάσει ψήφους.
Μας πολεμούν με κάθε  μέσο. Η Χ.Α παίρνει υψηλά ποσοστά εκεί που κτυπά η καρδιά του απλού Έλληνα και όχι εκεί που είναι οι βολεμένοι. Ο Τσίπρας παραδέχθηκε πως είναι συνέχεια του ΠΑΣΟΚ,  το νέο ΠΑΣΟΚ ».
Ο κ. Μιχαλολιάκος συνέχισε με την οικονομία και τα εθνικά θέματα.
 Αναφέρθηκε  στη ΔΕΘ όπου ήταν καλεσμένο και το πρακτορείο των Σκοπίων με την ονομασία ΄΄Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων΄΄ και το κατήγγειλε. Δήλωσε ότι  το μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη με εθνική κυβέρνηση θα κλείσει,  Ακόμα ότι στο Αιγαίο τα τουρκικά πλοία αλωνίζουν,  οι τούρκοι έχουν αναπτύξει αμυντική βιομηχανία,  ενώ η χώρα μας μειώνει τις αμυντικές δαπάνες. Οι Αλβανοί ξεριζώνουν τον Ελληνισμό της Ελληνικής Β. Ηπείρου και η κυβέρνηση αδιαφορεί. Μίλησε για ισχυρό στρατό  για να υπερασπιστεί τα σύνορά  και ισχυρή αστυνομία.  Τόνισε πως η ΧΑ δε σέβεται τους αγώνες της αριστεράς.
Και τελειώνοντας, ανέφερε πως δε συμφωνεί με το χωρισμό κράτους και  εκκλησίας,  συμπλήρωσε δε πως παλαιότερα δεν αυτοκτονούσαν οι Έλληνες επειδή πίστευαν σε πατρίδα-- θρησκεία -- οικογένεια και όχι στο χρήμα.  Πρότεινε στους Έλληνες νέο όραμα εθνικό και λαϊκό.                


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more