Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Κύριε Δήμαρχε Πέλλας τουλάχιστον μην μας υποτιμάτε αν δεν μας αγαπάτε !


Δεν θα μπορούσαμε ν΄ αφήσουμε ασχολίαστη την τοποθέτηση για την Κρύα Βρύση του κ. Δημάρχου Πέλλας, στα πλαίσια πρόσφατης συνέντευξης που έδωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα edessaika.gr όπου μεταξύ άλλων του έγινε και η παρακάτω ερώτηση,  δίνοντας και την αντίστοιχη απάντηση.
4) Γνωρίζουμε ότι η Κρύα Βρύση, από μεριάς τουλάχιστον κάποιων κατοίκων, προβάλλει το αίτημα να ξαναγίνει και πάλι Δήμος. Τι λέτε για αυτό;

Υπάρχει μία κίνηση μιας ολιγομελούς ομάδας που είτε δεν έχει αντιληφθεί ότι ένας μεγάλος δήμος σαφώς και μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα για όλους είτε δεν θέλει να δει τι έργο γίνεται στην περιοχή της Κρύας Βρύσης. Δεν πρόκειται να σταθώ εμπόδιο σε οποιοδήποτε αίτημα δημιουργίας δήμου στην Κρύα Βρύση, αρκεί αυτό να το επιθυμεί η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής. Δεν προτίθεμαι όμως σε καμία περίπτωση να ενθαρρύνω τη φιλοδοξία ορισμένων οι οποίοι κάλλιστα μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και στο δήμο Πέλλας. Νομίζω ελάχιστη σημασία έχει αυτό ύστερα από την τελευταία ανακοίνωση, αποτέλεσμα της επίσκεψης μελών της ομάδας στην ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών, η οποία διαβεβαίωσε, δια στόματος του υπουργού, ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του χωροταξικού στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι το μέγεθος και ο πληθυσμός του πρώην δήμου Κρύας Βρύσης δεν συνηγορούν από μόνα τους στη δημιουργία νέου αυτόνομου δήμου και ούτε μπορεί κάποιος αυθαίρετα να εκπροσωπεί γειτονικές δημοτικές ενότητες ή να δεσμεύει τη γνώμη κανενός γείτονα.

     Δηλώνει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος ότι η ολιγομελής ομάδα δεν θέλει να δει τι έργο γίνεται στην περιοχή της Κρύας Βρύσης που απ΄ όσα μπορούμε να καταλάβουμε, από τα συμφραζόμενα και το ύφος της τοποθέτησης, προφανώς θεωρεί υπερμεγέθη το οπουδήποτε έργο γίνεται, για τα δεδομένα της περιοχής μας.  Θα χαιρόμασταν ειλικρινά να το έχουμε συγκεντρωμένο και καταγεγραμμένο σ΄ ένα έγγραφο μαζί με τις αντίστοιχες προεκλογικές δεσμεύσεις και γιατί όχι να το αναδείξουμε και να το προβάλουμε και εμείς αφού άλλωστε υλοποιήθηκε για το καλό του τόπου μας !
    Δηλώνει επίσης στην τοποθέτησή του ο κ. Δήμαρχος ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο σε οποιοδήποτε αίτημα δημιουργίας δήμου στην Κρύα Βρύση αρκεί αυτό να το επιθυμεί η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής.
     Εγώ προσωπικά φίλοι μου συντοπίτες νιώθω ιδιαίτερα προσβεβλημένος από την τοποθέτηση αυτή του δημάρχου διότι,  όπως θέλετε πείτε το,  παρέβλεψε, διέγραψε, υποτίμησε, απαξίωσε, εν τέλει δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχουν περίπου 5.500 γνήσιες υπογραφές συμπολιτών ΤΟΥ που συγκεντρώθηκαν ακριβώς για τον λόγο αυτό. Εάν πιστεύει λοιπόν ότι δεν είναι επίσημες οι υπογραφές αυτές τον καλώ  να τις προσβάλει δικαστικά διότι αντίγραφα των εγγράφων στα οποία συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές αυτές έχουν κατατεθεί και σε κρατικό οργανισμό το Υπουργείο Εσωτερικών και άρα υπήρξε πρόθεση αυτών που πήραν την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης τους,  να εξαπατήσουν δημόσιο οργανισμό. Διαφορετικά μας προσβάλει  ο ίδιος ανοιχτά και απροκάλυπτα,  όλους τους ΚΡΥΑΒΡΥΣΙΩΤΕΣ όσοι έβαλαν την υπογραφή τους (μεταξύ αυτών και εγώ ) μία υπογραφή η οποία πιστεύω ότι δηλώνει για τον καθένα μας, για τον κάθε πολίτη την υπόσταση και την υπευθυνότητα των λεγομένων και των πράξεών του, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του !
Τέλος ! Όσον αναφορά το αν δημιουργηθεί τελικά δήμος με έδρα την Κρύα Βρύση ή όχι, στα όρια ή σε μεγαλύτερα από αυτά του πρώην Δήμου Κρύας Βρύσης,  σαφώς και είναι πολιτική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κυβέρνησης και σαφώς φαινομενικά είναι λίγες οι πιθανότητες.  Παρατηρούμε βέβαια και αυτό είναι το καλό, ότι παρακολουθούνται με ιδιαίτερη προσοχή εκ μέρους του κ. Δημάρχου όλες οι κινήσεις και οι θέσεις  για την πρόθεση της δημιουργίας ή όχι Δήμου στα όρια του πρώην Δήμου Κρύας Βρύσης. Αυτά !
Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου



Όσο για την αυθαίρετη εκπροσώπηση γειτονικών δημοτικών ενοτήτων ή την δέσμευση της γνώμης οποιουδήποτε γείτονα εκ μέρους ΄΄ ορισμένων ΄΄ , προσωπικά μέχρι σήμερα δεν έχω αντιληφθεί να υπάρχει και ούτε νομίζω ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση οποιουδήποτε εκ μέρους των Κρυαβρυσιωτών . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more