Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Απόστολος Τσαλταφερίδης, Ηλίας Θεοδωρίδης και Θεοχάρης Αγγελίδης για τον Δήμο Πέλλας!


Τρεις  νέες υποψηφιότητες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά μετά τις επαφές που έχουν γίνει στο χώρο της κεντροαριστεράς με φόντο τις επόμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο Πέλλας. Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 15 μέρες όταν μια ομάδα 15 πολιτών του Δήμου Πέλλας αποφάσισε να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με στελέχη και υποψηφίους από τον χώρο για την δημιουργία ψηφοδελτίου. Αυτές οι επαφές πλέον σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί και το όνομα που προκρίνεται είναι αυτό του Ηλία Θεοδωρίδη, πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που σήμερα είναι αναπληρωτής διοικητής της 4 Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας. Ο κος Θεοδωρίδης μάλιστα τόνισε ότι πάση θησεία πρέπει να βρεθεί επικεφαλής της κίνησης και αν δεν βρεθεί, τότε θα ηγηθεί ο ίδιος. Μάλιστα την τελική του απόφαση θα την λάβει μέχρι τέλος Οκτωβρίου όπου είναι η τελική ημερομηνία που έχει δώσει. Μάλιστα κύκλοι προσκείμενοι σε αυτόν, τονίζουν ότι θεωρείται απαράδεκτο Βουλευτές και στελέχη να τρέχουν σε άλλους Δήμους για να φτιάξουν ψηφοδέλτια και να μην ασχολούνται με τους Δήμους που κατάγονται ώστε να υπάρξει προοδευτική αναφορά. Ακόμη ανέφεραν ότι δεν μπορεί η λεγόμενη κεντροαριστερά στον Δήμο Πέλλας να σύρεται κυριολεκτικά πίσω από δεξιά  σχήματα με μόνο σκοπό την ανατροπή της διοίκησης Στάμκου. Αυτή μπορεί να έρθει μόνο με Αριστερή στροφή. Στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας έχει ξεκινήσει και εκεί η κουβέντα με συσκέψεις στελεχών που προέρχονται από τα Γιαννιτσά και από τον ευρύτερο χώρο. Η συζήτηση αυτή είχε ξεκινήσει από την επίσκεψη του Πρώην  Υπουργού και νυν Βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου στα Γιαννιτσά που και εκεί είχε αρχίσει η πρώτη κουβέντα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν διάφορες συσκέψεις σε κομματικό επίπεδο αλλά και σε παραταξιακό του συνδυασμού του Νίκου Παπανικολάου χωρίς κανένα όμως αποτέλεσμα.  Τις συνεργασίες και τα πρόσωπα που θα ενώσουν τις προοδευτικές δυνάμεις του Δήμου Πέλλας, σ΄ ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συζήτησαν τα μέλη της Τ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ. του Δήμου Πέλλας, παρουσία του Γραμματέα και μελών της Ν.Ε. του Νομού.
    Στη συζήτηση εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα και τα πρόσωπα που μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σ΄ αυτή τη κατεύθυνση.
   
 Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί  στα Γιαννιτσά , ευρεία συνάντηση Αυτοδιοικητικών παραγόντων, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το Δήμο Πέλλας. Έτσι το όνομα που προκρίνεται είναι αυτό του πρώην Δημάρχου του ιστορικού Δήμου Πέλλας Απόστολου Τσαλταφερίδη  ο οποίος όμως μέχρι στιγμής δεν έχει εκφράσει τις προθέσεις αν και θεωρείται πρόσωπο που μπορεί να ενώσει το χώρο και να συσπειρώσει στελέχη με στόχο την νίκη στις επόμενες εκλογές.  Τέλος ένα ακόμη όνομα έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα και είναι αυτό του ανεξάρτητου δικηγόρου με οικολογικές ευαισθησίες Θεοχάρη Αγγελίδη που έχει ξεκινήσει επαφές και διαπιστώνει μέρα με τη μέρα ότι το κλίμα είναι πολύ θετικό μιας και οι πολίτες ζητούν μια οικολογική και προοδευτική εναλλακτική λύση και φωνή στο νέο δημοτικό συμβούλιο Πέλλας. Ο ίδιος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό το facebook τα ακόλουθα: 

Στους πολλούς που ρωτάτε επιμόνως αν αληθεύουν οι φήμες σχετικά με την υποψηφιότητα μου ως Δημάρχου Πέλλας απαντώ ως εξής: Σκέφτομαι να ... σκοντάψω!


Η δήλωση του αυτή σαφώς και δείχνει τις μελλοντικές του προθέσεις που είναι η κάθοδος του στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ο αστερίσκος που σαφώς μπαίνει ότι ο κος Αγγελίδης στηρίζει το Κόμμα των Οικολόγων που συνεργάζεται με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και διαθέτει έναν Υφυπουργό και ένα Βουλευτή και είναι πολύ πιθανό να τεθεί πρόταση και κοινή κάθοδο με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more