Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Ευάγγελος Φώτης ο στρατιωτικός που αρνήθηκε να υπηρετήσει σε hot spot και αποτάχθηκε υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη Αριστοτέλους πόλις.

Συνέντευξη στην Βίκυ Μπαϊρακτάρη

Ερ. Θα ήθελα να μας πείτε για την απόταξη σας , για το αν είχατε για κάποιο λόγο τα προηγούμενα χρόνια στέρηση βαθμού ,καθώς επίσης  και για το που έχετε υπηρετήσει μέχρι τώρα

Απ. Είχα στο παρελθόν στέρηση βαθμού, απο Επιλοχία σε Αρχιλοχία.Παραθέτω τα γεγονότα χρονολογικά:
Τον Οκτώβριο του 2011 είχα αρνηθεί να συμμετάσχω στην άσκηση του ΝΑΤΟ που φιλοξενούσε η μονάδα μου 34 Μ/Κ ΤΑΞ . Ο λόγος ήταν οτι κάποιοι Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ αποκαλούσαν τα Σκόπια Μακεδονία. Ανέφερα οτι συμμετέχω σε ασκήσεις μόνο με συμμάχους και αποχώρησα απο την άσκηση. Το αποτέλεσμα ήταν να εξαιρεθώ απο την άσκηση όπως επίσης και όλο το Τάγμα που υπηρετούσα.
Το Μάρτιο του 2012  ευρισκόμενος στον ουλαμό παρελάσεως για την 25η Μαρτίου ,ανέφερα οτι δε θα αποδώσω τιμές σε προδότες και δωσίλογος εννοώντας τους κυβερνώντες πολιτικούς που θα παρευρίσκονταν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Κατηγορήθηκα για συκοφαντική δυσφήμιση ,δυσφήμιση και εξύβριση ανωτέρου και καταδικάστηκα με 6μηνη φυλάκιση πρωτόδικα, ενώ αθωώθηκα αμετάκλητα στο Εφετείο. Την ίδια χρονιά τον Οκτώβρη του 2012 εμφανίζομαι σε τηλεοπτική εκπομπή εξιστορώντας τα γεγονότα του Μαρτίου τα οποία ήταν αρκετά και καταδείκνυαν τον πανικό που προκλήθηκε στην υπηρεσία.Το αποτέλεσμα ήταν οι συνεχείς επισκέψεις υπουργών και υφυπουργών στη μονάδα μου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση γιατί εμφανίστηκα σε τηλεοπτική εκπομπή όπου χαρακτήριζα τους πολιτικούς προδότες και δοσίλογους ,χωρίς την άδεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας όπως προβλέπεται. Απάντησα περιληπτικά οτι δεν έλαβα άδεια διότι δεν αναγνωρίζω τον συγκεκριμένο κύριο ως Υπουργό Εθνικής Άμυνας (Πάνος Παναγιωτόπουλος) διότι συμμετείχε σε δοσιλογική κυβέρνηση που συνεργάζεται με δυνάμεις κατοχής. Τιμωρήθηκα με 6 ημέρες κράτηση.
Την 3η Δεκεμβρίου του 2014 ήμουν απο  τους πρώτους 17 συλληφθέντες με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών διότι παρεμποδίζαμε με άλλους συμπολίτες μου πλειστηριασμούς απο τράπεζες κατοικιών, επιχειρήσεων κτλ, με κύρια μάρτυρα κατηγορίας την εκλειπούσα πρόεδρο Συμβολαιογράφων Μπιλίση Ιωάννα.
Τον Ιούλιο του 2017 ενώ δε μου επιτρεπόταν να πλησιάσω σε hot spot ,ορίζομαι υπηρεσία και βρίσκω την ευκαιρία και αρνούμαι διαμαρτυρόμενος να αναλάβω υπηρεσία σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και αρπαχτής των ΜΚΟ των ημετέρων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΑΝΕΛ κα. Κατόπιν περνάω πειθαρχικό συμβούλιο και δικάζομαι στο Στρατοδικείο. Αθωώνομαι στο στρατοδικείο τελεσίδικα ,ελλείψη πράξεως και αποτάσσομαι με την ίδια κατηγορία παρανόμως απο το πειθαρχικό συμβούλιο τον Απρίλιο του 2017. Χωρίς σύνταξη,αλλά και χωρίς μέχρι στιγμής αποζημίωση. Ωστόσο χρεώθηκα στην εφορία 2000 Ευρω για την αποζημίωση που δεν έλαβα.

Ερ. Έχετε σκοπό να ασχοληθείτε με την πολιτική ;
Ναι θα κατέβω υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη Αριστοτέλους πόλις.

Ερ. Τι είναι αυτό που σας ώθησε στο να μπείτε στον πολιτικό στίβο;

Απ. Με ώθησε η ανάγκη να εκπροσωπηθώ  επιτέλους και εγώ και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης απο μια συλλογικότητα που θα δώσει το δήμο Θεσσαλονίκης στα χέρια των δημοτών του, να λειτουργήσει προς όφελος του με τις αποφάσεις να λαμβάνονται απευθείας απο τον λαό.Η ανάγκη όλων μας να υπάρχει ενα δημοτικό συμβούλιο που να περιχαρακώνει την Θεσσαλονίκη απο τις εθνοκτόνες πολιτικές των κατοχικών κυβερνήσεων.Να έρθει σε σύγκρουση με το εχθρικό  καθεστώς προς τον πολίτη δημιουργώντας ενα πλαίσιο με ότι δυνατότητες εχει αξιοπρεπής διαβίωσης στα χρόνια αυτά της φτώχειας και εξαθλίωσης.

Ερ. Με ποιο σκεπτικό επιλέγετε τους συνεργάτες σας ;

Απ. Οι συνεργάτες μου είναι άνθρωποι με τα ίδια αγχη των περισσοτέρων Ελλήνων.
Είναι μισθωτοί,άνεργοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες.Απλοί πολίτες φυσικά.
Δεν συνεργάζομαι με ανθρώπους που υπηρετούν ακόμα κατα οποιονδήποτε τρόπο το καθεστώς κατοχής συγκεκριμένα τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, .ΠΟΤΑΜΙ κ.τ.λ.

Ερ. Ποια είναι για κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη κατα την γνώμη σας;

Απ. Τα κύρια προβλήματα σε μια πόλη που βρίσκεται στα πλαίσια μιας ρημαγμένης χώρας είναι και σύμφωνα με δημοσκοπήσεις η φτώχεια και η ανεργία σε επίπεδα χειρότερα και από εμπόλεμη χώρα.Ο δήμος θα πρέπει με ότι δυνάμεις έχει να βελτιώσει αλλά κυρίως να προστατέψει όλες τις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να δώσουν εργασία σωστά αμειβόμενη από το εχθρικό φοροκαταστροφικό κράτος. Επίσης ο Δήμος μπορεί επιχειρηματικά να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.Όλα αυτά προϋποθέτουν ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος και το συμβούλιο είναι αποφασισμένοι να έρθουν σε μια σφοδρή αντιπαράθεση με το πλαίσιο πολιτικής που διαμορφώνει το καθεστώς.

Ερ. Με ποιους τρόπους θα τα λύσετε;

Απ. Τα περισσότερα προβλήματα είναι τα παραπάνω βασικά που ανέφερα.Υπάρχουν κι άλλα όπως η ασφάλεια των πολιτών και οι υποδομές τις πόλης, το κυκλοφοριακό, η  εγκληματικότητα κ.τ.λ.Θα ήταν φυσικά εφικτό η δημοτική αστυνομία να μην είναι μόνο φοροεισπρακτικός μηχανισμός αλλά να πρόσφέρει επικουρικά και στην ασφάλεια των πολιτών.Οι βελτίωση συγκοινωνιών με έργα υποδομών λύνει το πρόβλημα του κυκλοφοριακού εν μέρη αλλά συγχρόνως θα προσφέρει όφελος σε κάποιες μερίδες εργαζομένων.

Ερ. Πολλά πατριωτικά κινήματα. Είστε πρόθυμος στο να  συνεργαστείτε  με κάποια απο αυτά; 
Απ. Τι εννούμε πατριωτικά κινήματα πρώτα απο όλα.Διότι πατριώτης αυτός που ήταν σύμβουλος πρωθυπουργού που ψήφιζε μνημόνια δεν είναι.Πατριώτης αυτός που ψήφισε ο ίδιος μνημόνια δεν είναι κ.τ.λ.Όλα αυτά είναι τα νέα οχήματα που θα μεταφέρουν τα διαλυμένα κόμματα της βουλής στις επόμενες αναμετρήσεις.Με τέτοια εθνοπροδότικα κινήματα εννοείτε δεν συνεργαζόμαστε, με κάποιους άλλους

φυσικά γιατί οχι.

2 σχόλια:

  1. Συνχαρητηρια καλή χρονιά και ευλογημένη.
    Το κείμενο άκρως ενδιαφέρον,,ο θεός μαζί,σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνχαρητηρια καλή χρονιά και ευλογημένη.
    Το κείμενο άκρως ενδιαφέρον,,ο θεός μαζί,σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more