Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ανοιχτές Πόρτες 2013 Οίνος, Γαστρονομία και Ποδηλατοδράσεις στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη


Το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη γιορτάζει τις «Ανοιχτές Πόρτες» και προσκαλεί σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην ύπαιθρο και τη γαστρονομία της Νάουσας με κεντρικό θέμα το ποδήλατο.


Βασική δράση του διημέρου θα είναι ένας αγώνας ορεινής ποδηλασίας διάρκειας 4 ωρών, η εκκίνηση του οποίου θα δοθεί στις 11:30 πμ της Κυριακής 26 Μαΐου. Περίπου 40 ζευγάρια αθλητών πρόκειται να τρέξουν, ενώ οι solo αθλητές θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 10:00 πμ της Κυριακής. Οι νικητές θα λάβουν χρηματικά έπαθλα, ενώ τα έσοδα από τις συμμετοχές θα δοθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό. Περισσότερες πληροφορίες: [www.kiryianni.gr/Default.aspx?TabID=149&xmid=2174#.UZyLpCvOmtg]

Παράλληλα, χάρη στη συνεργασία της εκπομπής Ποδηλατοδράσεις, θα πραγματοποιηθούν ένας μεγάλος αριθμός δράσεων σχετικά με το ποδήλατο και την οικολογία, πολλά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους και κληρώσεις δώρων. Φυσικά, όλοι οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν με τα πόδια ή με ποδήλατο στους αμπελώνες και να δοκιμάσουν τα κρασιά του Κτήματος Κυρ-Γιάννη. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Ξινόμαυρα από διαφορετικά αμπελοτόπια του Κτήματος σε μια ξεχωριστή παρουσίαση που θα γίνει για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται στο info@kiryianni.gr και στο 2332051100 (κα Δέσποινα Αράπου).

Την ίδια ώρα, τοπικά εστιατόρια και επιχειρήσεις τις περιοχής θα προσφέρουν μια γεύση από την πλούσια παραδοσιακή γαστρονομία της Νάουσας, την ιδανική συνοδεία για το τοπικό Ξινόμαυρο. Και επειδή δε θα μπορούσε να υπάρξει γιορτή χωρίς μουσική, οι παραγωγοί του Join Radio θα φροντίσουν να επενδύσουν μουσικά ολόκληρο το διήμερο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των σεμιναρίων:

Σάββατο 25 Μαΐου
12:00  Ανακύκλωση Οργανικών Υλικών – Μιμούμαστε την Φύση,  Στυλιανού Λιάνα, Υπεύθυνη Κ.Π.Ε Νάουσας
14:00  Παρουσίαση velo mobile, Θεόδωρος Κοσμάκης, Καθηγητής ΑΤΕΙΘ
16:00  Βιώσιμες πόλεις και ποδήλατο, Ανθή Τσακιροπούλου, Συγκοινωνιολόγος-Μηχανικός-Τοπογράφος
17:00  Τεχνικό σεμινάριο οδήγησης ποδηλάτου βουνού, Βάσω Λαζοπούλου, Πρωταθλήτρια Ελλάδας Ορεινής Ποδηλασίας

Κυριακή 26 Μαΐου
12:00  Ανακύκλωση Οργανικών Υλικών – Μιμούμαστε την Φύση, Στυλιανού Λιάνα, Υπεύθυνη Κ.Π.Ε Νάουσας
13:00  Δοκιμάζοντας τα terroir του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, Γευστική δοκιμή από το Στέφανο Κόγια, I.H.C.W – Wine Style
17:00  Τεχνικό σεμινάριο οδήγησης ποδηλάτου βουνού, Βάσω Λαζοπούλου, Πρωταθλήτρια Ελλάδας Ορεινής Ποδηλασίας

Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη ιδρύθηκε το 1997 από το Γιάννη Μπουτάρη. Στους αμπελώνες του, στη Νάουσα και το Αμύνταιο, έμφαση δίνεται στις γηγενείς ποικιλίες και κυρίως στο ευγενές Ξινόμαυρο. Σήμερα η ομάδα του Κτήματος, υπό την καθοδήγηση του Στέλλιου Μπουτάρη, εργάζεται με βάση την καινοτομία, το σεβασμό στην παράδοση και την εξειδικευμένη γνώση για το κρασί, από το αμπέλι ως τον τελικό καταναλωτή.

Με την παράκληση να δημοσιευτεί

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση:
Ελπίδα Παλαμίδα
23320 51100
www.kiryianni.gr
info@kiryianni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more