Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Καταγγελία


ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και εργοδοσία, με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων και βάζουν πλάτη για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στέλνοντας   τους εργαζόμενους σε ένα νέο καθεστώς δουλειάς οι γνωστοί εργατοπατέρες συνεχίζουν τη δουλειά που ξέρουν χρόνια. Με απειλές και τρομοκρατία προσπαθούν να φιμώσουν το ταξικό εργατικό κίνημα. Η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα (ΤΑΕ), που εκπροσωπείται με τρία μέλη στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών (ΕΚΓ), καταγγέλλει την επιθετική στάση του προέδρου του ΕΚΓ που σαν τον καλύτερο προστάτη της εργοδοσίας απαιτεί από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να μην εμφανίζονται στους τόπους δουλειάς, να μην ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τις κατάπτυστες συμφωνίες που οι ίδιοι και οι όμοιοί του υπογράφουν με τους εργοδότες. Σε πλήρη σύμπνοια με την εργοδοσία ζητάνε από την εργατική τάξη να εγκαταλείψει τα δικαιώματά της. Να παραιτηθεί     από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Η απάντηση της ΤΑΕ είναι ξεκάθαρη, κανένας από όλους αυτούς που έχουν παραιτηθεί από τους αγώνες και προσαρμόζονται πλήρως στις απαιτήσεις της εργοδοσίας και της κυβέρνησης δεν θα υποδείξουν στο ΠΑΜΕ  πότε και εάν πρέπει να ενημερώνει τους εργαζόμενους και να τους καλεί σε οργανωμένο αγώνα. Τους έχει πιάσει πανικός, γιατί βλέπουν να πλησιάζει η στιγμή που το κίνημα θα αλλάξει τους συσχετισμούς. Οι εργαζόμενοι θα πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και μαζί όλους όσους κλαψουρίζουν για ενότητα, την ίδια στιγμή που σκύβουν το κεφάλι μπροστά στα αφεντικά.
Όσο υπάρχει το ΠΑΜΕ θα ξεγυμνώνεστε κάθε στιγμή μπροστά στους εργαζόμενους, που θα χτίσουν την ενότητα της εργατικής τάξης σε στέρεες βάσεις με στόχο να αλλάξουν την πορεία των εξελίξεων , μέχρι την ανατροπή αυτής της εργασιακής βαρβαρότητας που με σθένος οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές υπερασπίζεστε
Είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπείς μισθούς σε συνθήκες εργασίας που θα ικανοποιούν τις ανάγκες μας. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!
Δίνουμε το στίγμα μας με καθημερινούς αγώνες, μαζί με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία, οικοδομώντας τη Λαϊκή Συμμαχία.
Τονίζουμε σε κάθε έναν τάχα «εκπρόσωπο» της εργατικής τάξης που με τον αέρα του σύγχρονου διαπραγματευτή της ζωής μας, μας προκαλεί και μας απειλεί, ότι πρέπει να μας φοβάται. Γιατί όταν οι εργαζόμενοι το αποφασίσουν, το ποτάμι της οργής τους για το δίκιο τους, θα παρασύρει μαζί με το σάπιο σύστημα και όλους αυτούς που το υπηρετούν.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more