Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Στην έναρξη των Θεσμοφορίων ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος.
Στην επίσημη έναρξη της διοργάνωσης «Θεσμοφόρια 2013», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.
Η αναβίωση των Θεσμοφορίων (Αρχαίος αγροτικός θεσμός προς τιμήν της θεάς Δήμητρας, συνδεδεμένος με τη γη, τους καρπούς και την ανάπτυξη της γεωργίας) από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, έχει ως στόχο την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και τη διασύνδεσή τους με τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Στη διοργάνωση συμμετέχει και ο Νομός Πέλλας, με την παρουσία πολλών τοπικών παραγωγών, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες να γνωρίσουν πρωτότυπα και καινοτόμα προϊόντα από τον τόπο μας.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 26 Μαΐου, κατά τη διάρκεια των οποίων όλες οι Περιφέρειες της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα  να παρουσιάσουν τα «Καλάθια Αγροτικών Προϊόντων» τους που αποτελούνται από αντιπροσωπευτικά τοπικά προϊόντα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more