Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Αιφνιδιασμός και εκλογές με λίστα



Σενάρια για πρόωρες εκλογές 

Με Βάση τις δημοσκοπήσεις υπάρχουν ανατροπές στα ψηφοδέλτια
Το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες κάλπες συζητείται πολύ τις τελευταίες ημέρες στα ρετιρέ της κυβέρνησης.
Ο Πρωθυπουργός δείχνει να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο, αφού, όπως προκύπτει από τη διαχείριση της κυβερνητικής καθημερινότητας τα ζητούμενα από τούδε και στο εξής είναι η σταθερότητα και η καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης.

Τα πλεονεκτήματα του αιφνιδιασμού που έχει κατά νου ο Πρωθυπουργός είναι καταρχήν το γεγονός ότι η ΝΔ υπερέχει στις δημοσκοπήσεις, ενώ την ίδια ώρα ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται ως ο πιο ικανός διαχειριστής της σημερινής πραγματικότητας.
Για πρώτη φορά, μάλιστα, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες έχουν αρχίσει στο Μέγαρο Μαξίμου να μελετούν (και) το ημερολόγιο. Για παράδειγμα, δύο πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή εκλογών είναι η 27η Οκτωβρίου και η 3η Νοεμβρίου.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε Πέλλα και Χαλκιδική

Αν γίνουν οι εκλογές και τα αποτελέσματα είναι αυτά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο Κόμμα και το πιθανότερο είναι να αναζητήσει συμμαχίες για να σχηματίσει νέα Κυβέρνηση. Στο νομό Πέλλας το πιθανότερο είναι η Νέα Δημοκρατία να διατηρήσει τις τρεις έδρες και στη λίστα θα είναι πρώτος ο Γιώργος Καρασμάνης, δεύτερος ο Διονύσης Σταμενίτης και τρίτος ο Δάνης Τζαμτζής. Η έδρα του ΠΑΣΟΚ θα φύγει και είναι πιθανό να καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ όπου εκεί θα είναι ο Νάκης Πασχαλίδης ή στην Χρυσή Αυγή όπου πρώτος στην λίστα θα είναι ο Γιάννης Σαχινίδης από την Κρύα Βρύση. Στην Χαλκιδική μια έδρα θα πάρει η Νέα Δημοκρατία με τον Ευθύμη Καρανάσιο να παίρνει την μια έδρα, μια έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ με την κα Ιγκλέζη και η τρίτη έδρα θα φύγει από το ΠΑΣΟΚ και τον κο Δριβελέγκα και θα πάει στην Χρυσή Αυγή η οποία ως τρίτο Κόμμα πανελλαδικά θα πάρει στις τριεδρικές την τρίτη έδρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more