Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Νικολαΐδης

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Νικολαΐδης
Τα βλέμματα όλων τράβηξε πάνω του ο Στράτος Νικολαΐδης, στη δεύτερη ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ στο ΟΑΚΑ
.
Ο Έλληνας πρωταθλητής, στη δισκοβολία ανδρών κατηγορίας 20, με βολή στα 43.90μ. που πέτυχε στην τρίτη προσπάθεια, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο Τυνήσιος Αλ Νασίρ από το 2005 με 40.69μ.
"Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που ήρθε αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία, έστω κι αν δεν πρόκειται για το αγαπημένο μου αγώνισμα (σ.σ. σφαίρα). Οι προπονήσεις μου, είχαν πάει καλά και τα πρώτα δείγματα γραφής είχαν φανεί στις προπονήσεις. Εκεί είχα ρίξει βολές μεγαλύτερες από τα 45 μέτρα. Σήμερα, ήρθε μια βολή κοντά στα 44 μέτρα και φυσικά αισθάνομαι πολύ όμορφα", είπε ο Στράτος Νικολαΐδης με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.
"Ξέρω ότι μπορώ να έχω βολή που να με φέρει στο βάθρο των νικητών. Είναι το άθλημα που με αντιπροσωπεύει και στο οποίο έχω ρίξει όλο μου το βάρος. Ένα μετάλλιο στη Γαλλία θα με δυναμώσει για τη συνέχεια, αφού από τώρα ονειρεύομαι το Ρίο ντε Τζανέιρο και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Πέρυσι στο Λονδίνο, έχασα το μετάλλιο στις λεπτομέρειες. Στο Ρίο δεν θέλω να χάσω την ευκαιρία για μετάλλιο αλλά και για ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Έχω πεισμώσει".
Ο Νικολαΐδης δεν ξέχασε να ευχαριστήσει την Ομοσπονδία αλλά και την Παραολυμπιακή "γιατί παρά την οικονομική στενότητα που υπάρχει στάθηκαν και εξακολουθούν να στέκονται στο πλευρό μας. Μερίδιο από το μετάλλιο αυτό έχουν οι γονείς μου, ο προπονητής μου και οι φίλοι μου που στέκονται πάντα δίπλα μου". Οι βολές του Νικολαΐδη κατά σειρά ήταν οι εξής: 38.24, 41.65, 43.90, 42.59, άκυρη, 42.31μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more