Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-6-2013 ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ
ΤΩΝ ΣΑΚΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Με κεντρικό σύνθημα «Κάνε την ανακύκλωση τρόπο ζωής» ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ξεκινά την υλοποίηση ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανακύκλωσης στα διοικητικά του όρια.

Το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο και ο ειδικός σάκος, όπου θα τοποθετούνται τα ανακυκλώσιμα υλικά, από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 θα φτάσει, πόρτα-πόρτα, σε κάθε νοικοκυριό του Δήμου Πολυγύρου ενώ από την Τετάρτη 12 Ιουνίου ξεκινά και η τοποθέτηση 400 μπλε κάδων ανακύκλωσης στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου.
Μέσω της ανακύκλωσης μειώνεται ο όγκος και το κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων, που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, μειώνεται η περιβαλλοντική ρύπανση και επιτυγχάνεται η επαναχρησιμοποίηση υλικών και η εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας.
Για τη σωστή ανακύκλωση συσκευασιών απαιτείται ο διαχωρισμός των υλικών των συσκευασιών και η απομάκρυνση από αυτές τυχόν υπολειμμάτων. Τα χαρτοκιβώτια πρέπει να διπλώνονται μειώνοντας τον όγκο τους ενώ τα ανακυκλώσιμα υλικά πετιούνται στους κάδους ένα- ένα (όχι σε δεμένες σακούλες). Τα κοινά σκουπίδια (οργανικά κ.ά.) δεν πετιούνται στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε:

«Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων της ανακύκλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι η επιτυχία της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων εξαρτάται μόνο από εμάς. Οι πληροφορημένοι και ενεργοί πολίτες είναι ο κινητήριος μοχλός για να προστατευτεί αποτελεσματικά το περιβάλλον. Επίσης παράλληλα με την ανακύκλωση και τους μπλε κάδους ξεκινήσαμε και τη δωρεάν διανομή κάδων κομποστοποίησης (πράσινοι κάδοι) και με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more