Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

«Πιστεύω ότι μόνο κάτι Νέο και Ενιαίο μπορεί να υπηρετήσει αποτελεσματικά την εθνική υπόθεση» υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός

Λέει «όχι» στη Ν.Δ. και φτιάχνει κόμμα ο Φλωρίδης

 
Kατά καιρούς εμφανίζονται δημοσιεύματα που θέλουν τον πρώην Κιλκισιώτη υπουργό, Γιώργο Φλωρίδη, να προσχωρά ή να συνεργάζεται με τη ΝΔ.
Το (επαναλαμβανόμενο) γεγονός ανάγκασε τον κ. Φλωρίδη να προβεί σε μια κατηγορηματική διάψευση των «πληροφοριών» και φημών, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο Facebook. Πέρα από το ξεκάθαρο όχι που λέει σε τυχόν συνεργασία με τη Ν.Δ., ο κ. Φλωρίδης μέσα από την ανακοίνωσή του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα.
Διαβάστε την ανάρτηση:

«Ξεφυλλίζοντας τις σημερινές εφημερίδες, διαπιστώνω ότι συνεχίζονται τα δημοσιεύματα που με φέρουν ως «προτιμώμενο» από τη ΝΔ για να συνεργαστώ μαζί της και με παρουσιάζουν ενδεχομένως να συνομιλώ για την προοπτική αυτή, ακόμη και για είσοδο στην κυβέρνηση. Επειδή δεν μ´ αρέσει να δημιουργείται σύγχυση σχετικά με τις σκέψεις και τις προθέσεις μου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το ζήτημα.
Πρώτα στο πεδίο της πραγματικότητας: δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση από τη ΝΔ, ούτε άμεση ούτε έμμεση, για οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας. Ούτε προφανώς υπήρξε κάποια επαφή και συνομιλία για το σκοπό αυτό.
Μετά, στο πεδίο του υποθετικού: συνήθως γίνεται μια ερώτηση του τύπου «αν σας πρότειναν τι θα απαντούσατε;». Στην απίθανη, λοιπόν, περίπτωση που θα μου πρότειναν κάτι τέτοιο, η απάντησή μου θα ήταν ΟΧΙ. Η δική μου αγωνία και οι προσπάθειες που καταβάλλω αφορούν την ανασυγκρότηση και αναγέννηση του μεγάλου ενδιάμεσου πολιτικού χώρου, υτού που βρίσκεται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ενός χώρου που πιστεύει στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές αξίες, που θέλει η Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της εφαρμόζοντας το δικό της Εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Προς την κατεύθυνση αυτή και μόνο θα συνεχίσω να εργάζομαι. Πιστεύω ότι μόνο κάτι Νέο και Ενιαίο, στη δημιουργία του οποίου θα αυτοδιατεθούν όλοι όσοι πιστεύουν στις αξίες αυτές, μπορεί να υπηρετήσει αποτελεσματικά την εθνική υπόθεση. Αυτόνομα και ισχυρά, όχι ως συμπλήρωμα της Ν.Δ ή του ΣΥΡΙΖΑ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more