Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας προς Τσίπρα...


...«Μην παίζετε παιxνίδια στην πλάτη μας»...
Έντονη ήταν η αντίδραση των Σωματείων εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας από την...
ομιλία του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη στην Ιερισσό, όπου είχε μεταβεί για να μιλήσει σε αυτούς που αντιμάχονται την επένδυση των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι παίζεται παιγνίδι στην πλάτη τους καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρατήσει ζωντανή με κάθε τρόπο τη διαμάχη στην Χαλκιδική.
Ολόκληρη η ανακοίνωση των Σωματείων
«Παιχνίδι στην πλάτη μας φαίνεται πως παίζει πια ο μόνος αριστερός ηγέτης του πλανήτη, που κάνει πως δεν βλέπει την εργατική τάξη, και τα λαϊκά στρώματα της χώρας, που φιλοδοξεί να κυβερνήσει.
Δεν φτάνει που ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε στην Χαλκιδική ΚΡΥΦΑ, χωρίς να μας εντάξει στο πρόγραμμά του, δεν φτάνει που μας απέφυγε αλλάζοντας δρομολόγια, δεν φτάνει που βγήκαμε στους δρόμους  για να τον δούμε λίγα λεπτά, ακολούθησαν και τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
·Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μας είπε μέσα στον δρόμο, ότι με τα μπλόκα δεν λύνονται τα προβλήματα, και μετά πήγε στην Ιερισσό, για να τονώσει αυτούς που έκλεισαν με τα μπλόκα το ίδιο τους χωριό. Και μας απαγορεύουν με ΜΠΛΟΚΑ να πάμε στην δουλειά μας.
Μας είπε ότι δεν θα βρούμε με την βία το δίκιο μας, και μετά πήγε στην Ιερισσό, να τονώσει το φρόνημα, αυτών που με ΒΙΑ, αγωνίζονται επιβάλουν την άποψή τους, στην δική μας πλάτη.
·Ο Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αυτός που διεκδικεί την διακυβέρνηση του τόπου μας, είπε ότι ήρθε για το περιβάλλον. Μίλησε όμως για μας. Μας χαρακτήρισε ομήρους. Μας χαρακτήρισε «ασπίδα» της εταιρείας. Όχι απλά μας πρόσβαλε. Όχι απλά μας υποβάθμισε εντελώς, αλλά κατάφερε σε λίγα λεπτά να μας ξαναβάλει στο κάδρο, κάνοντας μας το «κόκκινο πανί», σ’ αυτό τον στημένο πόλεμο που κάποιοι θέλουν με νύχια και με δόντια να "κρατήσουν"
·Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μετά τα μπλόκα, μετά το κατηγορητήριο στην Ιερισσό, και μετά την άτακτη φυγή του, μετά την δημοσιοποίηση της οργής των εργατών, των μεταλλωρύχων, της κοινωνίας που ψάχνει στήριξη στις αριστερές δυνάμεις, ΗΡΘΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ που  παρουσίασε την λαϊκή μας οργή σαν υποκινούμενη, και βασίστηκε στην γνωστή θεωρία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζει τους εργαζόμενους από την εταιρεία, γιατί οι Εργαζόμενοι δεν επικοινωνούν με την εταιρεία.
Λέμε λοιπόν:
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ, μας διαχωρίζει από την εταιρεία στην οποία εργαζόμαστε, Ας  σταματήσει, να μας κατηγορεί και να μας βάζει στο κάδρο, ταυτίζοντας μας με την εταιρεία…..
Αν ο Αλέξης Τσίπρας ενδιαφέρεται για τα πραγματικά μας προβλήματα ας έρθει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μας ρωτήσει, και να δει ποια είναι αυτά.
Αν ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πιστεύει ότι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ μας είναι οι συμβάσεις μας, του ΛΕΜΕ ότι το μόνο ΠΡΟΒΛΗΜΑ μας, είναι η προσπάθεια του κόμματός του, να μας μετατρέψει σε ανέργους και να μας κάνει μετανάστες στον τόπο μας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more