Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η Monsanto χάνει στην Ευρώπη!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Η Monsanto θα σταματήσει την παραγωγή του Γενετικά Τροποποιημένου καλαμποκιού σε όλη την Ευρώπη με εξαίρεση την
Ισπανία, την Πορτογαλία και την Τσεχική Δημοκρατία.
Η αγροχημική (agrichemical) πολυεθνική δηλώνει ότι δεν θα δαπανήσει περισσότερα χρήματα για μελέτες, την ανάπτυξη, το μάρκετινγκ, τις δικαστικές υποθέσεις ή οτιδήποτε άλλο για να κάνει το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι αποδεκτό στην Ευρώπη.
Διαβάστε: http://www.ir-d.dk/gmo-lose-europe-victory-for-environmental-organisations
Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο των σπόρων προς σπορά, η Monsanto, έχει προφανώς εγκαταλείψει την προσπάθεια για τη διάδοση των γενετικώς τροποποιημένων ποικιλιών φυτών στην Ευρώπη. Μια γερμανική έκθεση των μέσων ενημέρωσης αναφέρει ότι η εταιρεία θα τερματίσει κάθε άσκηση πίεσης για έγκριση.
Η γερμανική εφημερίδα "taz" ανέφερε την Παρασκευή ότι το μεγαθήριο της αμερικανικής γεωργίας, Monsanto, ανέστειλε κάποια σχέδια για καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων (ΓΤ) ποικιλιών φυτών στην Ευρώπη.
Ο εκπρόσωπος της Monsanto Europe, Brandon Mitchener, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα συμμετάσχει πλέον σε οποιαδήποτε άσκηση πίεσης όσον αφορά την καλλιέργεια τέτοιων φυτών στην ήπειρο, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή η εταιρεία δεν είναι πρόθυμη να υποβάλει αίτηση για έγκριση για οποιαδήποτε γενετικά τροποποιημένα φυτά της.
πηγή
Από naturalcuresnotmedicine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more