Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης παράνομων μεταναστών

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομους μετανάστες εξαρθρώθηκε από την αστυνομία με τη σύλληψη πέντε μελών της από το Αφγανιστάν. Εξαρθρώθηκε σπείρα...

διακίνησης παράνομων μετανατών και αναζητείται ακόμα ένα μέλος, υπήκοος Τουρκίας.

Οι συλληφθέντες, μαζί με το άτομο που αναζητείται και ο οποίος φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, προωθούσαν μετανάστες από τις χώρες καταγωγής τους προς την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα μέλη της οργάνωσης διατηρούσαν διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο χρησιμοποιούσαν σαν κέντρο συγκέντρωσης των μεταναστών, αλλά και ως χώρο παράνομης κράτησής τους, με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τους ίδιους και τους οικείους τους.

Ειδικότερα, ένας από τους συλληφθέντες ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση των παράνομων μεταναστών, τους οποίους οδηγούσε στο εν λόγω διαμέρισμα. Εκεί τους παρέδιδε σε δύο από τους συλληφθέντες οι οποίοι είχαν το ρόλο «φυλάκων», ασκώντας σωματική και ψυχολογική βία στους μετανάστες με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά για τη μεταφορά τους εκτός της χώρας.

Επίσης ένας από τους συλληφθέντες διατηρούσε κατάστημα μεταφοράς χρημάτων και συναλλάγματος στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης για τη διακίνηση των χρηματικών ποσών, που αποσπούσαν από την παράνομη δράση τους.

Μέχρι στιγμής, η οργάνωση είχε προβεί στην αρπαγή τριών (3) αλλοδαπών, δύο (2) υπηκόων Ιράν και ενός υπηκόου Συρίας, τους οποίους κρατούσε έγκλειστους στο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και από τους οποίους (ή από συγγενείς τους) είχαν εισπράξει χρηματικά ποσά για τη μεταφορά τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους.
epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more