Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η Κρητικιά γιαγιά της AnistonΗ Jennifer Aniston αφήνει την αστραφτερή πλευρά της, εκείνη που γνωρίζει όλος ο πλανήτης, και για λίγα λεπτά ξαναγίνεται η Γενοβέφα Αναστασάκη από τα Χανιά. Ταξιδεύει στον χώρο και τον χρόνο, στην τελευταία «άγνωστη» επίσκεψή της στη χώρα μας, στη χώρα της.

«Ήρθα πριν από δώδεκα χρόνια και πήγα στην Αθήνα, στο σπίτι όπου έμενα για ένα χρόνο όταν ήμουν μικρή. Ταξίδεψα και στη Σαντορίνη, ήταν πανέμορφα. Όμως το πιο σημαντικό ήταν ότι επισκέφτηκα την Κρήτη, τις ρίζες μου. Περιηγήθηκα και στα αρχαία μνημεία της περιοχής. Είδα το σπίτι, ένα μεγάλο αγρόκτημα, όπου γεννήθηκε η γιαγιά μου. Ήταν πολύ συγκινητική εμπειρία».

Είχε έρθει μόνη της; Με τον Brad; Και αν ναι, πώς τα κατάφεραν και πέρασαν απαρατήρητοι; Οι οδηγίες από το επιτελείο της, πριν τη συνέντευξη, ήταν αυστηρές και σαφείς: «Όχι προσωπικές ερωτήσεις».Κρίμα! Ωστόσο τίποτα δεν την εμποδίζει να μιλήσει για το πρόσωπο που σημάδεψε τη ζωή της: «Η γιαγιά μου ήταν πολύ σπουδαία και αστεία γυναίκα. Γελάγαμε συνέχεια, μου έλεγε απίθανες ιστορίες. Και ήταν καταπληκτική μαγείρισσα, έφτιαχνε εκπληκτική σπανακόπιτα στο λεπτό. Απίστευτο; Και ξέρεις, η σπανακόπιτα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση».

Αναφέρεται στη γιαγιά της και δεν χρησιμοποιεί τη λέξη στα αγγλικά αλλά στα ελληνικά, παρατονισμένη: «γιάγια». Είναι σαν να γίνεται και πάλι το μικρό κορίτσι, που της λείπει αυτή η μεγάλη, ζεστή αγκαλιά της αγαπημένης Ελληνίδας γιαγιάς της.

Η δύναμη των αναμνήσεων είναι αρκετή για να οδηγήσει τα βήματά της και πάλι στην Ελλάδα για μια νέα επίσκεψη; «Σκοπεύω να έρθω σύντομα στην Ελλάδα. Θα είναι ένα ταξίδι που θα μοιραστώ με τον πατέρα μου. Θέλω πολύ να το οργανώσω» αποκαλύπτει στο People.

ΠΗΓΗ: faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more