Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

GUARDIAN:ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ


Σκληρή επίθεση στους γερμανούς πολιτικούς εξαπέλυσε η Guardian η οποία τους κατηγορεί ότι παρουσιάζουν την βοήθειά τους στην ευρωζώνη σαν φιλανθρωπία παρόλο που δεν χάνουν ούτε σεντ, ενώ παράλληλα τάσσεται υπέρ της χώρας μας η οποία όπως αναφέρει έχει και όρια. Υπενθυμίζει δε ότι πολλές γερμανικές εταιρείες έχουν εμπλακεί σε οικονομικά σκάνδαλα στη χώρα μας.

«Οι Γερμανοί πολιτικοί θα πρέπει να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους τους για το όραμά τους για την Ευρώπη και την θέση της Γερμανίας σε αυτή, υποστηρίζει στο δημοσίευμα της «Guardian». Επισημαίνει ότι ένα από τα «καυτά» θέματα της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία είναι η Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να ακούγεται καμία φωνή λογικής.
Σημειώνει ότι χρησιμοποιούνται αλόγιστα αριθμοί χωρίς κανένα στοιχείο που θα στήριζε τους ισχυρισμούς τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ακόμα και οι αριθμοί που ακούστηκαν για τα ποσά που θα χρειαστεί η Ελλάδα είναι για την ώρα αυθαίρετοι. Τα στοιχεία του πρώτου 7μήνου δείχνουν ότι η Ελλάδα θα τα πάει καλύτερα από τις εκτιμήσεις φέτος.
Μάλιστα τονίζει πως τις λίγες φορές οι Γερμανοί πολιτικοί μιλούν στους ψηφοφόρους για την ευρωζώνη χαρακτηρίζουν την βοήθειά τους ως «φιλανθρωπία». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό δεν ισχύει καθώς η Γερμανία δεν έχει χάσει ούτε σεντ από τα δάνεια προς την Ελλάδα και άλλες χώρες της περιφέρειας. 
Η Γερμανία, σημειώνει, έχει κερδίσει πολύ περισσότερα από την δημιουργία της ευρωζώνης από κάθε άλλο μέλος του ευρώ και τονίζει ότι οι Γερμανοί πρέπει να θυμηθούν πόσες εταιρείες τους είναι αναμεμειγμένες σε οικονομικά σκάνδαλα που έφεραν την Ελλάδα στην «κόψη του ξυραφιού».
Τέλος, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για αυτά που έχει πετύχει η χώρα τους τελευταίους 12 μήνες αν και υποφέρει  από υψηλή ανεργία, ύφεση και τεράστιες περικοπές. 
Για αυτό σημειώνει πως οι Γερμανοί πρέπει να δώσουν «ανάσα» στην Ελλάδα και οι ψηφοφόροι να μάθουν ότι «υπάρχουν και όρια στο πόσα μπορείς να επιβάλεις σε μια δημοκρατική κοινωνία, πριν μετατραπεί σε κάτι πολύ άσχημο».
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more