Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ο 11χρονος που έκανε τους γιατρούς να υποκλιθούν μπροστά του μετά τον θάνατο του

 
Απίστευτο μεγαλείο ψυχής από 11χρονο παιδάκι στην Κίνα. Διαβάστε γιατί υποκλίθηκαν μπροστά του οι γιατροί του μετά τον θάνατο του
Ένα 11χρονο παιδί από την Κίνα έκανε τους γιατρούς του αλλά και όλο τον κόσμο να υποκλιθεί μπροστά του.
Η εφημερίδα Chinadaily έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η ιατρική ομάδα που χειρούργησε τον μικρό Λίανγκ Γιαογί. Οι γιατροί αποτίουν φόρο τιμής μπροστά του, αμέσως μετά τον θάνατο του.
Η φωτογραφία της Chinadaily κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου και προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το περιστατικό σημειώθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ζιονγκσαν της Κίνας.
Κατά το έθιμο στην Κίνα, οι γιατροί υποκλίθηκαν τρεις φορές πάνω από το φορείο. Στο συγκλονιστικό καρέ, διακρίνονται επίσης οι συγγενείς του αγοριού, φανερά σοκαρισμένοι από την απώλεια.
Ο 11χρονος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και λίγο πριν τον θάνατο του αποφάσισε δωρίσει τα όργανά του για μεταμόσχευση ώστε να σωθούν οι ζωές άλλων ανθρώπων.
Συγκεκριμένα, ο Γιαογί έπασχε από καρκίνο του εγκέφαλου με τη διάγνωση να έχει γίνει δύο χρόνια πριν, όταν ήταν μόλις 9 ετών.
Ο θάνατος του διαπιστώθηκε στα τέλη του Ιουνίου, μετά από διαδοχικές επεμβάσεις και πολλαπλές προσπάθειες της ιατρικής ομάδας για να παραμείνει στη ζωή. Η φωτογραφία από το χειρουργείο, δόθηκε στη δημοσιότητα τώρα μετά από σχετική άδεια της οικογένειας του που αποφάσισε να τον τιμήσει και εκείνη με αυτό τον τρόπο.
Το παιδί, λίγο πριν πεθάνει πήρε την απόφαση να δωρίσει τα όργανά του. Οι γονείς του αν και σοκαρισμένοι, όπως αναφέρει η Chinadaily, συμφώνησαν να υλοποιήσουν την τελευταία του επιθυμία.
Όταν η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, από το κρεβάτι νοσηλείας του, ζήτησε να γίνει δωρητής οργάνων.
Όπως ανέφεραν οι συγγενείς του, ο 11χρονος τους είπε: "Θέλω να γίνω ένα σπουδαίο παιδί. Σαν και εκείνους που προσφέρουν πολύ σημαντικά πράγματα στον κόσμο. Είναι σπουδαίοι και θέλω και εγώ να συνεισφέρω".
Μεταξύ άλλων, ο μικρός είχε αναφέρει ότι ήθελε να γίνει εφευρέτης, ενώ όταν ζήτησε να δοθούν τα όργανα του, είπε πως με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνει ζωντανός με έναν άλλο τρόπο.
Τελικά, οι νεφροί και το συκώτι του Λίανγκ Γιαογί μεταμοσχεύθηκαν με επιτυχία σε ασθενείς που βρίσκονταν στη λίστα αναμονής.
Αξίζει να σημειωθεί πως η δωρεά οργάνων στην Κίνα, βρίσκεται ακόμα σε πρωταρχικά στάδια.
(Πηγή: Huffington Post)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more