Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ «ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ» ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΣΑΜΨΩΝ

Ο Σύνδεσμος Ορθοδόξων Νέων «ΑΓΙΑ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΑΚΥΛΙΝΑ» πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Ιουνίου το απόγευμα εκδήλωση με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Σαμψών του Ξενοδόχου, προστάτη των γηροκομείων στο Ίδρυμα Αγάπης-Στέγη Γερόντων η «Παναγία του Ακαθίστου» της Μητρόπολης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

Η όλη εκδήλωση περιλάμβανε: α΄) Εσπερινό στον Ι. Ναό της Παναγίας του Ακαθίστου του Ιδρύματος με ιερουργούς τον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης και Διευθυντή του Ιδρύματος Αρχιμ. Χρυσόστομο και τον Αλβανό ιερέα-εφημέριο του Ι. Ναού Παναγίας Ελεούσας Πρεμετής της Αλβανίας π. Ηλία Τίτο και ιεροψάλτες τον Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγ. Αναργύρων Αρναίας και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως Ιερισσού κ. Ιωάννη Κέκερη και τον Λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Στεφάνου Αρναίας κ. Κων/νο Πνευματικό, β΄) και στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος Ομιλία του Δ/ντή του Ιδρύματος π. Χρυσοστόμου με θέμα: «Στα μισά του δρόμου. Η κρίση της Μέσης Ηλικίας» και Παρουσίαση με χορούς του Χορευτικού Συγκροτήματος Γαλάτιστας.
Την επόμενη ημέρα, ημέρα μνήμης του Αγίου Σαμψών, ψάλθηκε Όρθρος και τελέσθηκε Θεία Λειτουργία με τους ίδιους ιερουργούς και ιεροψάλτες, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Χρυσόστομος. Η εκδήλωση της ημέρας έκλεισε με κέρασμα στο Ίδρυμα Αγάπης.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί κάτοικοι της Αρναίας και άλλων περιοχών, ενώ αισθητή ήταν η παντελής απουσία των Αρχών της Αρναίας.


Δημ. Θ. Κύρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more