Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Τραγελαφικές εικόνες στο δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας - Μια φυγή-μια αποβολή και ένας καταλογισμός

Για άλλη μια φορά, η πολλοστή στην δημοτική αρχή του Δημήτρη Πασόη, είδαμε τις τραγελαφικές εικόνες στο δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση. Η εικόνα διάλυσης των προηγούμενων συμβουλίων σε συνάρτηση με τα καυτά θέματα που υπήρχαν στην ατζέντα, οδήγησαν σε αυτές τις καταστάσεις.


Απαρτία και φυγή
Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου άργησε περίπου 1 ώρα λόγω του ότι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ερχόντουσαν ώστε να γίνει η απαρτία. Το παρών είχαν δώσει 13 δημοτικοί σύμβουλοι ενώ χρειαζόντουσαν 14. Τελικώς ήρθε άλλος ένας και το Δ.Σ. άρχισε. Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Χρήστος Χουρσόγλου ζήτησε το λόγο και κατηγόρησε την δημοτική αρχή για παιχνίδια αναφορικά με την ανάληψη ευθύνης που θέλει να μετακυλήσει στη νέα δημοτική αρχή του Δ. Μπίνου. Τελικώς ο κος Χουρσόγλου αποχώρησε καταγγέλλοντας τις πρακτικές του κου Πασόη.

Ν. Αποστολίδης: Συγχαρητήρια στον Δ. Πασόη
Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Αποστολίδης τόνισε ότι η φυγή του Χρήστου Χουρσόγλου έγινε για να φύγει από πάνω του η ευθύνης απόφασης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η δημοτική αρχή του Δ. Πασόη όλο τον προηγούμενο καιρό προσπάθησε και κατάφερε να τρέξει όλα τα ζητήματα περί διαφάνειας δίδοντας μάλιστα συγχαρητήρια προσωπικά στον Δήμαρχο. 

Παραλίγο συμπλοκή
Παραλίγο να έρθουν στα χέρια ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γ. Σηφάκη Φώτης Σιώπης με τον Δήμαρχο Δημήτρη Πασόη όταν ο πρώτος για ασήμαντη αφορμή κινήθηκε απειλητικά προς τον Δήμαρχο φωνάζοντας αλλά τελικώς τον αναχαίτισαν δημοτικοί σύμβουλοι.  Μάλιστα ο κος Αποστολίδης απευθύνθηκε προς τον Γιάννη Σηφάκη που ήταν παρών και του ζήτησε το λόγο για την συμπεριφορά του κου Σιώπη.

Έφεση για τον καταλογισμό
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και την εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας το δημοτικό συμβούλιο με πλειοψηφία αποφάσισε να κάνει έφεση κατά της απόφασης του ελεγκτικού συνεδρίου που αφορούσε σε καταλογισμό πρώην αιρετού. Μάλιστα η αίθουσα εκκενώθηκε από τους πολίτες και τους δημοσιογράφους καθώς το θέμα ήταν λεπτό. Μάλιστα ο πρώην αιρετός ήταν παρών και πήρε το λόγο τονίζοντας ότι έχει υποστεί πολλά από την διαδικασία και ότι είναι αθώος καθώς και ότι δεν πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να μετατραπεί σε δικαστήριο.

Διοικητική αποβολή από πρώην Δήμαρχο

Στο δημοτικό συμβούλιο ήρθε και το θέμα της διοικητικής αποβολής πρώην δημάρχου από καταληφθείσα έκταση σε χωριό του Δήμου Αλμωπίας, ενός θέματος που και αυτό είχε ενδιαφέρον. Λευκό ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Μάκης Δεμερτζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more